Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 5 tijmtakjes
- 600 gr krieltjes
- 2 pakken De Vegetarische Slager Bratwurst
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in stukken. De bladeren kunnen ook gewoon mee in de oven.
-
Ris de blaadjes tijm van de takjes en meng deze samen met 4 tot 5 eetlepels olijfolie door de bloemkool. Breng op smaak met zout en peper en rooster 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de krieltjes in 10 tot 15 minuten knapperig.
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de Bratwursten 6 tot 8 minuten tot ze goudbruin zijn en van binnen goed warm.
-
Verdeel alle ingrediënten over de borden en serveer direct.
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
We hebben de kapsalon nieuw leven in geblazen en er een flinke dosis goed karma aan toegevoegd. Vul je ovenschaal dus met vegan Kip-Shoarma, ovenfrietjes en sla en top het geheel af met romige vegan knoflooksaus. Zo klaar, kip in ‘t bakkie!
15 minutes
4 servings
-
Een echte sappige vegan burger is goud én een podium waard. Maak er dus een ‘build your own burger’ van en stal de Ereburgers, tomaatjes, vegan kaas en sauzen op tafel uit zodat iedere tafelgast zelf aan de slag kan gaan. Een ultiem feest, zonder beest!
8 minutes
4 servings
-
Speciaal voor wie van kip(pen) houdt: deze caesarsalade met vegan Kipnuggets. Lecker in stuckjes, of gewoon in z’n geheel bovenop wat knapperige romainesla.
10 minutes
4 servings
-
De Vegetarische Bratwurst is verkozen tot ‘Beste Vega BBQ-product’ in België en net zo kruidig en sappig als zijn Duitse naamgenoot. Gegarandeerd lecker met een stamppot of − zoals in dit recept − bij de krieltjes met geroosterde bloemkool. Eet smakelijk!
30 minutes
4 servings
-
Maak kennis met de vernieuwde klassieker onder de boterhammen: het broodje gezond met vegan Boterhamworst. Nostalgie tijdens de lunch, maar dan met vegan vleesch.
0 minutes
4 servings
-
Goedgevuld en goedgekruid: deze couscoussalade met Little Willies, paprika en frisse granaatappelpitjes. Even rondom goudbruin bakken en deze kleine Britse smaackmakers geven je garantie op groots genieten!
5 minutes
4 servings
-
Een pittige én kippige klassieker: deze Indiase curry met romige garam masala-saus. Bak de vegan Kipstuckjes twee minuutjes op hoog vuur en laat ze dan meesudderen in de curry. Geen kip die de kip nog mist.
10 minutes
4 servings
-
Zin in een nostalgische hap? Serveer dan de vegetarische Gehacktbal met een dot smeuïge aardappelpuree en verse bladspinazie. Ouderwets genieten van de AGV!
15 minutes
4 servings
-
De ultieme invulling aan een casinoboterham? Dat is de vegan Kroket met een lik mosterd en wat knapperige sla. Deze variant op de lunchklassieker is met een honing-mosterddressing wat het geheel een heerlijk zoetzuurtje geeft.
7 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
