Vegetarische Bratwurst met krieltjes en geroosterde bloemkool - Recept afbeelding

Vegetarische Bratwurst met krieltjes en geroosterde bloemkool.

De Vegetarische Bratwurst is verkozen tot ‘Beste Vega BBQ-product’ in België en net zo kruidig en sappig als zijn Duitse naamgenoot. Gegarandeerd lecker met een stamppot of − zoals in dit recept − bij de krieltjes met geroosterde bloemkool. Eet smakelijk!

40 minuten 

4 porties

Ingrediënten

 • 2 pakken De Vegetarische Slager Bratwurst
 • 1 bloemkool
 • 5 takjes tijm
 • 600 gr krieltjes
 • olijfolie
 • zout en peper naar smaak

Bereiden

 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in stukken. De bladeren kunnen ook gewoon mee in de oven.

 2. Ris de blaadjes tijm van de takjes en meng deze samen met 4 tot 5 eetlepels olijfolie door de bloemkool. Breng op smaak met zout en peper en rooster 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.

 3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de krieltjes in 10 tot 15 minuten knapperig.

 4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de Bratwursten 6 tot 8 minuten tot ze goudbruin zijn en van binnen goed warm.

 5. Verdeel alle ingrediënten over de borden en serveer direct.

Tip van Jet: ik vind het ook altijd lekker de bloemkool te kruiden met komijn, kaneel, kurkuma, olijfolie en een snufje zout voordat ik ‘m in de oven schuif.

RECEPTEN

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel