Vegan zelfgerolde gehaktballen in tomatensaus -  Recept afbeelding

Vegan zelfgerolde gehaktballen in tomatensaus.

Zelfgemaakt is toch echt het lekkerst. Daarom raden we je van hartigste dit recept voor vegan gehaktballen in tomatensaus aan, gemaakt met ons vegan Gehacktmanschap. Door ze even te laten sudderen in de saus geef je er een kruidige draai aan. Perfeckte ballen in een handomdraai!

50 minuten 

4 porties

Ingrediënten

Gehaktballen

  • 2 pakken De Vegetarische Slager vegan Gehacktmanschap
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • handvol verse (platte) peterselie, fijngehakt
  • wat rode peper of chilivlokken (naar wens)
  • zout en peper

Tomatensaus

  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1/4 tl rode peper of chilivlokken
  • 2 eetlepels (30ml) olijfolie
  • 2 blikken hele pruimtomaten (in totaal 800 ml)

Bereiden

  1. Bak de knoflook, het laurierblad en de rode pepervlokken in een grote koekenpan op middelhoog vuur met olie tot de knoflook lichtbruin is. Voeg de tomaten toe en laat 30 minuten sudderen. Wanneer ze beginnen af te breken: plet de tomaten met een aardappelstamper. Kruid met peper en zout.

  2. Meng intussen alle ingrediënten voor de vegan gehaktballetjes in een kom. Neem wat van het mengsel en vorm er met je handen ongeveer 20 balletjes van.

  3. Bak de zelfgemaakte gehaktballen op middelhoog vuur goudbruin. Voeg ze toe aan de tomatensaus en kook 6-8 minuten op middelhoog vuur.

  4. Geniet van deze heerlijke vegan gehaktballen in tomatensaus.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel