Vegan Wellington met Kipstuckjes en champignons

Vegan

Vegan Wellington met Kipstuckjes en champignons

met vegan Kipstuckjes

Het ultieme pronkstuk van ieder feestmaal: deze vegan Wellington gevuld met Kipstuckjes en champignons. Pak je menig vleesliefhebber – van vegan tot carnivoor – zonder twijfel mee in.

75 minuten 

10 porties

Ingrediënten

  • 350 gr bladerdeeg
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tl koolzaadolie
  • 700 gr kastanjechampignons
  • 50 gr boerenkool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • sinaasappelschil
  • 100 gr bloem
  • 300 gr kikkererwten in blik
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl agavesiroop
  • zout peper
  • 1 tl dragon

Bereiden

  1. Maak de crêpe door 100 gram bloem te mixen met de helft van het water van de kikkererwten uit blik, samen met de dragon, zout en peper.

  2. Schep de mix in een geoliede koekenpan tot het hele oppervlak van de pan bedekt is. Bak tot het goudbruin is en draai de crêpe om. Herhaal tot al het beslag op is.

  3. Fruit de ui, knoflook en rozemarijn met koolzaadolie in een grote pan. Snijd de kastanjechampignons en voeg ze toe aan de pan met een blokje groentebouillon. Kook voor 5 minuten tot het blokje bouillon opgelost is en de mix een diepe rijke kleur heeft. Meng de 300 gram kikkererwten in een blender en voeg dit toe aan de champignonmix. Meng als laatste de vegan Kipstuckjes, cranberries, sinaasappelschil en boerenkool erdoor.

  4. Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoek en bedek het met een laagje crêpes. Plaats de vulling in de vorm van een grote worst in het midden van het deeg en de crêpes. Rol het geheel vanuit de randen van het deeg om de klassieke Wellington-rol te vormen.

  5. Plaats dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met een mix van het water uit het blik kikkererwten, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel agavesiroop. Snijd het deeg op meerdere plekken licht in met een klein mes. Laat 30 minuten afkoelen.

  6. Bak het geheel in een heteluchtoven op 170°C gedurende 45 minuten tot het deeg goudbruin is en de vulling gloeiend heet is. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten rusten voordat het in porties gesneden kan worden.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel