Ingrediënten
- 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 1 limoen geperst
- 1/2 tl suiker
- 2 el tandoorikruiden
- 1 tl garam masala
- 200 g kokosyoghurt
- 15 g muntblaadjes, grof gehakt
- 3 tomaten, in partjes gesneden
- 4 snack komkommers, in plakjes
- 10 g koriander grof gehakt
- 4 naanbroden
- zonnebloemolie
- zout
- peper
Bereiden
-
Start dit recept voor vegan kip-tandoori door de rode ui in het limoensap te marineren. Kruid met peper, zout en suiker en zet apart.
-
Verwarm de oven voor op 220 graden.
-
Meng 100 g kokosyoghurt met de tandoori en Garam masala kruiden in een ovenschaal. Voeg de Kiptevree Filets toe, smeer in met de marinade en laat het gerecht 5 minuten staan. Bak de vegan kip tandoori 20 minuten in de oven.
-
Meng de helft van de muntblaadjes met de rest van de kokosyoghurt en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak een salade door de tomatenpartjes, komkommerschijfjes, muntblaadjes, koriander en de gemarineerde rode ui te mengen, inclusief de marinade.
-
Bak de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Haal de vegan kip-tandoori uit de oven. Snijd in schuine plakjes en serveer met de yoghurt-muntsaus, salade en naanbrood.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
