Vegan slavink met sperziebonen en aardappeltjes -  Recept afbeelding

Vegan slavink met sperziebonen en aardappeltjes.

Is-ie dan: het recept voor een echte vegan slavink. Een oer-Hollandse klassieker, gehackt met vegan Gehacktmanschap en niet compleet zonder aardappels en sperzieboontjes. De vleesidentieke beleving van een slavink. Al bevat het geen sla, noch vink.

45 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 250 gram De Vegetarische Slager vegan Gehacktmanschap
  • 150 gram De Vegetarische Slager vegan Specktakel
  • 1 kg krielaardappeltjes met schil
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 5 takjes tijm
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl peper
  • 500 gram sperziebonen
  • 20 gram plantaardige boter
  • 175 ml vegan jus
  • olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C graden.

  2. Halveer de krieltjes en verdeel ze over een bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met zout. Leg de takjes tijm tussen de aardappeltjes en bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.

  3. Breng het Gehacktmanschap op smaak met een ½ tl nootmuskaat en peper en draai met je handen vier gelijke worstvormige gehacktballen.

  4. Rol de ‘gehacktworstjes’ elk in vier overlappende plakjes Specktakel.

  5. Verhit een scheut olie in een pan en bak de slavinken rondom krokant, draai het vuur lager en laat 8 minuten met de deksel op de pan garen.

  6. Dop de sperziebonen en kook 7 minuten. Giet af en bestrooi met wat nootmuskaat, laat een klontje plantaardige boter smelten op de warme boontjes. Warm de jus op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Serveer de slavinken met aardappeltjes en sperziebonen en giet er een lepel vegan jus overheen.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel