Vegan Romesco Saus

Vegan Romesco Saus

Een pittige, zoete saus die elke BBQ gesmeerd doet verlopen. Smeer 'm op je Ereburger of serveer als dip bij Little Willies.

20 minuten 

6 porties

Ingrediënten

  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 verse rode peper zaadjes verwijderd
  • 2 el olijfolie
  • 25 gram geroosterde hazelnoten
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 2 knoflook tenen grof gehakt
  • 1 el citroensap
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

  1. Pof de puntpaprika en rode peper op een grill tot ze zwartgeblakerd zijn en het vruchtvlees zacht is geworden.

  2. Verhit een koekenpan met de olijfolie en rooster hier de hazelnoten in bruin.

  3. Voeg bij de hazelnoten de tomaat, knoflook, citroensap, geblakerde puntpaprika en peper toe en laat het op het vuur circa 10 minuten zacht sudderen.

  4. Pureer met een staafmixer of keukenmachine en breng op smaack met zout en versgemalen zwarte peper.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel