Ingrediënten
- 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 100 gram pindakaas
- 50 gram geroosterde gezouten pinda's
- 300 gram bulgur
- 10 gram ras el hanout
- 800 gram tomaten in blik
- 200 gram spinazie
- 2 uien
- 2 rode pepers
- 1 limoen
- plantaardige olie
- zout
Bereiden
-
Breng in een middelgrote kookpan 600 ml voldoende gezouten water aan de kook. Roer de bulgur door het kokende water. Leg een deksel op de pan en laat 8-10 min zachtjes koken op laag vuur, tot het water is opgezogen en de bulgur gaar is. Neem de pan van het vuur en laat nog ca. 5 min garen.
-
Verwijder de kern en snijd de paprika's in reepjes. Halveer en pel de uien en snijd in fijne reepjes.
-
Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur met 2 el plantaardige olie. Bak de vegan kipstuckjes zonder te roeren ca. 2 min. Draai ze dan om en bak nog ca. 2 min, tot de stukjes mooi gebruind zijn. Voeg de paprika, de ui, de tomatenblokjes en de pindakaas met 300 ml water toe en laat de stoof ca. 5 min zachtjes koken.
-
Rasp de limoenschil fijn en pers de limoen uit. Hak de pinda's grof.
-
Voeg de spinazie aan de stoofpan toe en laat de spinazie afgedekt in 1-2 min slinken. Proef en breng de stoof op smaak met de ras el hanout en zout.
-
Breng de bulgur op smaak met limoenrasp en -sap naar wens en proef of je nog zout wil toevoegen. Serveer de stoof met de bulgur en bestrooi met de pinda's.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan kipspiesjes met pittige sinaasappeldip
Een vegan kip én een dip voor bij de barbecue! De lichtzoete en romige sinaasappeldip gaat lecker overweg met de gemarineerde Kipstuckjes van de grill. Serveer het malse geheel op een broodje en er is geen kip die nog iets qua kippige smaack moet laten schieten.
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-kipburger met sesamcrunch
Aan het broeden op een vegan burgerrecept voor bij de BBQ? Deze malse vegan kipburger vliegt naar de top van jouw wishlist! De lichtpittige Aziatische marinade en sesamzaadjes gaan lecker overweg met de kippige smaack van de Bofkipburger. Tip: als je ‘m de hele nacht laat marineren, kun je rekenen op een heuse smaackexplosie.
20 minutes
4 servings
-
Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade
Een icoon uit Duitsland: een vegetarische Bratwurst van de BBQ. Glazuur deze vegetarische worst met donker bier en salie voor een extra knapperig vel en serveer met een smeuïge vegan aardappelsalade. De worstliefhebber hoeft geen traditie in rook op te zien gaan – weiter so!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kip-souvlaki met paprikamarinade
Dit recept voor vegan souvlaki is een absolute ‘hen-satie’ op iedere barbecue. De vegan Kipstuckjes zijn te bereiden met of zonder deksel, maar leveren altijd een smaakvol en kippig resultaat. Top het af met een zelfgemaakte paprikasaus en je hoeft helemaal niets te laten schieten.
45 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Vegan mini burgers met olijven en paprika
Een sappige vegan burger voor op de BBQ? Daar kun je er maar beter meer van hebben, zeker als ze in combinatie met een rode paprika en zwarte olijven komen. Maak de mini burgers naar gewenste grootte met het vegan Gehacktmanschap en zet binnen 35 minuten een griljant meesterwerck op tafel. Echt vakmanschap!
5 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-Ereburger met tomatenchutney
De holy grill van het BBQ-seizoen: malse en sappige vegan Ereburgers met een lichtpittige glaze en tomatenchutney. Bereid ze met roock, of zonder – hoe je ’t ook wendt of keert, griljant succes gegarandeerd!
35 minutes
4 servings
-
Vegan kipspiesjes met BBQ-glaze en rozemarijn
Je hoeft de vegan barbecue niet opnieuw uit te vogelen! Met dit recept voor vegan kipspiesjes met lichtzoete BBQ-glaze kan de kip buiten schot blijven, zonder dit icoon te laten schieten. Waar een grill is, is een weg.
10 minutes
4 servings
-
Gegrild vegan Worstelijck Paar met pindasaus
Royaal genieten? Peanuts! Met dit BBQ-recept voor een vegan Worstelijck Paar met pindasaus stil je dat vurige verlangen naar een knapperige worst in een spatelomdraai. De gembersiroop en tamarindepasta maken het een pittig icoon voor iedere BBQ-liefhebber.
25 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
