Ingrediënten
- 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 100 gram pindakaas
- 50 gram geroosterde gezouten pinda's
- 300 gram bulgur
- 10 gram ras el hanout
- 800 gram tomaten in blik
- 200 gram spinazie
- 2 uien
- 2 rode pepers
- 1 limoen
- plantaardige olie
- zout
Bereiden
-
Breng in een middelgrote kookpan 600 ml voldoende gezouten water aan de kook. Roer de bulgur door het kokende water. Leg een deksel op de pan en laat 8-10 min zachtjes koken op laag vuur, tot het water is opgezogen en de bulgur gaar is. Neem de pan van het vuur en laat nog ca. 5 min garen.
-
Verwijder de kern en snijd de paprika's in reepjes. Halveer en pel de uien en snijd in fijne reepjes.
-
Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur met 2 el plantaardige olie. Bak de vegan kipstuckjes zonder te roeren ca. 2 min. Draai ze dan om en bak nog ca. 2 min, tot de stukjes mooi gebruind zijn. Voeg de paprika, de ui, de tomatenblokjes en de pindakaas met 300 ml water toe en laat de stoof ca. 5 min zachtjes koken.
-
Rasp de limoenschil fijn en pers de limoen uit. Hak de pinda's grof.
-
Voeg de spinazie aan de stoofpan toe en laat de spinazie afgedekt in 1-2 min slinken. Proef en breng de stoof op smaak met de ras el hanout en zout.
-
Breng de bulgur op smaak met limoenrasp en -sap naar wens en proef of je nog zout wil toevoegen. Serveer de stoof met de bulgur en bestrooi met de pinda's.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
