Ingrediënten
- 200 gram (20 plakjes) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
- 50 gram plus 2 eetlepels vegan boter of margarine
- 280 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 300 ml plantaardige melk
- 1 el appelcider azijn of citroensap
- 1 snufje zout
- 3 eetlepels kikkererwten sap
- 2 1/2 el suiker
- 1 el vanille extract
- 100 gram bosbessen
- olie
- ahornsiroop of stroop
Bereiden
-
Smelt 50 g vegan boter of margarine in een pan.
-
Maak vegan karnemelk door azijn te mengen met de plantaardige melk. Zodra de melk klonterig is geworden, klop je de gesmolten boter en het vanille-extract erdoor.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, een snufje zout en suiker. Giet het melkmengsel bij de bloem en vouw met een spatel om te mengen. Voeg kikkerwtensap toe en vouw voorzichtig opnieuw. Mix het beslag niet te lang, het moet klonterig zijn.
-
Verhit wat van de extra vegan boter in een koekenpan en voeg 4 bolletjes beslag toe om 4 kleine pannenkoekjes te maken. Bak een paar minuten tot de bodem bruin is en er belletjes verschijnen op de bovenkant van de pannenkoek. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog 2-3 minuten. Houd warm en afgedekt terwijl je de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier bakt.
-
Verhit intussen een andere koekenpan en bak het spek met wat olie aan beide kanten in 5 minuten krokant. Draai regelmatig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Stapel de pannenkoeken op elk bord en verdeel het Specktakel en de bosbessen. Besprenkel met veel ahornsiroop of stroop en serveer direct.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
