Ingrediënten
- 200 gram (20 plakjes) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
- 50 gram plus 2 eetlepels vegan boter of margarine
- 280 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 300 ml plantaardige melk
- 1 el appelcider azijn of citroensap
- 1 snufje zout
- 3 eetlepels kikkererwten sap
- 2 1/2 el suiker
- 1 el vanille extract
- 100 gram bosbessen
- olie
- ahornsiroop of stroop
Bereiden
-
Smelt 50 g vegan boter of margarine in een pan.
-
Maak vegan karnemelk door azijn te mengen met de plantaardige melk. Zodra de melk klonterig is geworden, klop je de gesmolten boter en het vanille-extract erdoor.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, een snufje zout en suiker. Giet het melkmengsel bij de bloem en vouw met een spatel om te mengen. Voeg kikkerwtensap toe en vouw voorzichtig opnieuw. Mix het beslag niet te lang, het moet klonterig zijn.
-
Verhit wat van de extra vegan boter in een koekenpan en voeg 4 bolletjes beslag toe om 4 kleine pannenkoekjes te maken. Bak een paar minuten tot de bodem bruin is en er belletjes verschijnen op de bovenkant van de pannenkoek. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog 2-3 minuten. Houd warm en afgedekt terwijl je de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier bakt.
-
Verhit intussen een andere koekenpan en bak het spek met wat olie aan beide kanten in 5 minuten krokant. Draai regelmatig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Stapel de pannenkoeken op elk bord en verdeel het Specktakel en de bosbessen. Besprenkel met veel ahornsiroop of stroop en serveer direct.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
