Vegan kipspiesjes met guacamoledip

Vegan kipspiesjes met guacamoledip

Voor dit recept voor vegan kipspiesjes met guacamoledip gebruiken we de kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Zo kunnen groot en klein lekker gourmetten en en genieten van lekkere spiesjes met quacamolesaus.

25 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 180 g
  • 1 avocado
  • 1 el limoensap
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 trostomaat, zonder zaadjes, in stukjes
  • 2 el fijngesneden koriander of peterselie
  • 2 el olijfolie
  • Extra nodig: kleine prikkers, hoge beker, staafmixer

Bereiden

  1. Leg de prikkers 15 minuten in een bakje met koud water. Prik de kipstuckjes op de geweekte prikkers.

  2. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schilhelften. Snijd de avocado in kleine blokjes, doe ze in de hoge beker en druppel er limoensap over. Voeg de sjalot, tomaat, 2/3 van de koriander en peper naar smaak toe en meng met de staafmixer tot een dip.

  3. Doe de guacamole over in een schaaltje en bestrooi met de rest van de koriander. Doe de olie in een kannetje.

  4. Verhit een scheutje olie in een gourmetpannetje en bak de vegan spiesjes rondom bruin. Leg de vegan spiesjes op de borden en schep er naar smaak guacamole op. Garneer met een klein beetje koriander of peterselie.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel