Ingrediënten
Voor de kruidige knoflookaardappels
- 3 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 750 gr krieltjes
- 0,5 tl grof zeezout
Voor de Kipstuckjes
- 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- olijfolie naar smaak toevoegen
- 1 tl ras el hanout kruidenmengsel
- 1 rode ui
- 1 takje rozemarijn
- 100 gr medjool dadels
- 10 gr peterselie
- 100 gr walnoten
- 1 teen knoflook
- 100 ml vegan jus
- 100 gr granaatappelpitjes
Bereiden
-
Start dit vegan ovenschotel-recept door de oven voor te verwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olie. Plet de knoflookteentjes met een groot keukenmes, haal de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de aardappelen samen met de tijm en knoflook over de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de aardappelen 40 minuten in de oven.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de Kipstuckjes met de ras el hanout kruiden, voeg de rode uipartjes toe aan de pan en bak ze op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin.
-
Verwijder de naalden van het rozemarijntakje en hak fijn samen met de medjool-dadels. Houd wat peterselie apart om het gerecht aan het einde te garneren. Meng de rest van de peterselie, walnoten en knoflook door het dadelmengsel.
-
Draai de aardappelen halverwege de baktijd om (ongeveer 20 minuten nadat je ze in de oven hebt gezet). Verdeel de Kipstuckjes en het dadelmengsel over de aardappelen en bak nog 20 minuten.
-
Verwarm de vegan jus. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met de granaatappelpitjes en peterselie. Serveer met de vegan jus en geniet van een heerlijk paasdiner voor iedere vleesliefhebber: van vegetariër tot carnivoor.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
