Ingrediënten
Voor de kruidige knoflookaardappels
- 3 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 750 gr krieltjes
- 0,5 tl grof zeezout
Voor de Kipstuckjes
- 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- olijfolie naar smaak toevoegen
- 1 tl ras el hanout kruidenmengsel
- 1 rode ui
- 1 takje rozemarijn
- 100 gr medjool dadels
- 10 gr peterselie
- 100 gr walnoten
- 1 teen knoflook
- 100 ml vegan jus
- 100 gr granaatappelpitjes
Bereiden
-
Start dit vegan ovenschotel-recept door de oven voor te verwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olie. Plet de knoflookteentjes met een groot keukenmes, haal de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de aardappelen samen met de tijm en knoflook over de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de aardappelen 40 minuten in de oven.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de Kipstuckjes met de ras el hanout kruiden, voeg de rode uipartjes toe aan de pan en bak ze op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin.
-
Verwijder de naalden van het rozemarijntakje en hak fijn samen met de medjool-dadels. Houd wat peterselie apart om het gerecht aan het einde te garneren. Meng de rest van de peterselie, walnoten en knoflook door het dadelmengsel.
-
Draai de aardappelen halverwege de baktijd om (ongeveer 20 minuten nadat je ze in de oven hebt gezet). Verdeel de Kipstuckjes en het dadelmengsel over de aardappelen en bak nog 20 minuten.
-
Verwarm de vegan jus. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met de granaatappelpitjes en peterselie. Serveer met de vegan jus en geniet van een heerlijk paasdiner voor iedere vleesliefhebber: van vegetariër tot carnivoor.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
