Vegan kapsalon met Kip-Shoarma

Vegan kapsalon met Kip-Shoarma

We hebben de kapsalon nieuw leven in geblazen en er een flinke dosis goed karma aan toegevoegd. Vul je ovenschaal dus met vegan Kip-Shoarma, ovenfrietjes en sla en top het geheel af met romige vegan knoflooksaus. Zo klaar, kip in ‘t bakkie!

30 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 1/4 ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 10 gr peterselie
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kip-Shoarma
  • 100 gr geraspte vegan kaas
  • 150 gr sojayoghurt
  • 800 gr diepgevroren ovenfriet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zeezout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en gebruik bij voorkeur de grillstand. Bak de ovenfriet zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegan Kip-Shoarma in 4 tot 5 minuten knapperig en goudbruin.

  3. Doe de friet in een ovenschaal en top dit af met de vegan Kip-Shoarma en vegan kaas. Bak het geheel 10 tot 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

  4. Snijd ondertussen de sla in dunne reepjes en de tomaat en komkommer in blokjes. Bestrooi de kapsalon hiermee nadat je ‘m uit de oven hebt gehaald.

  5. Hak ondertussen de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng dit door de sojayoghurt. Rasp de knoflook boven de saus, roer erdoor en breng het op smaak met zout. Schep de knoflooksaus over de kapsalon.

Als je geen plantaardige yoghurt of kaas  gebruikt, is het recept niet meer vegan.

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel