Ingrediënten
- 480 gram De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 10 plakjes bladerdeeg
- 3 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote wortel
- 75 gram prei
- 75 gram courgette
- 75 gram ui
- 75 gram rode paprika
- 150 gram diepvrieserwten
- 6 tijmtakjes
- 3 teentjes knoflook
Bechamelsaus
- 100 gram plantaardige margarine + extra om de springvorm (cakevorm) in te vetten
- 100 gram bloem
- 500 ml groentebouillon
- 500 ml ongezoete plantaardige melk
- 3 el extra ongezoete plantaardige melk
- zout en peper
- 1 springvorm van 20 cm
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en hak de knoflook. Snijd de wortel en stengels bleekselderij in kleine blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vegan Kipstuckjes goudbruin. Voeg de gemengde groenten, erwten, wortel en bleekselderij toe en bak 3-5 minuten. Haal de blaadjes van de tijm, voeg samen met de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
-
Maak ondertussen de bechamelsaus. Houd de 3 eetlepels plantaardige melk apart en meng de rest met de bouillon in een maatbeker. Smelt de plantaardige margarine in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en kook 2-3 minuten. Blijf voortdurend roeren tot een roux. Voeg een kleine pollepel van het bouillonmengsel toe terwijl je goed blijft roeren met een garde. Herhaal totdat alle bouillon is toegevoegd. Kruid met peper en zout.
-
Meng de kip- en groentevulling met de bechamelsaus.
-
Bekleed de bodem van de springvorm (cakevorm) met bakpapier en vet de rand in
-
Rol 7 plakjes bladerdeeg uit tot een ronde vorm - genoeg om de cakevorm royaal te bedekken met een overlap. Rol de overige plakjes bladerdeeg uit tot een ronde vorm ter grootte van de bakvorm. Verdeel de vulling over het deeg en bedek alles met het bladerdeeg. Druk de randen stevig tegen elkaar om ze af te dichten, zodat er een dikkere rand ontstaat die op de rand van de kom rust. Snijd een klein kruis in het midden van het deegdeksel.
-
Optioneel: Knijp de randen in bochten door met de wijsvinger vanaf de binnenkant van de taartrand naar buiten te drukken. Gebruik de duim en wijsvinger van de andere hand op dezelfde plek vanaf de buitenkant van de rand om een mooie, geschulpte rand te creëren. Blijf de vorm draaien en herhaal het patroon rond de taart.
-
Bestrijk het deeg met de achtergehouden melk.
-
Rol het overgebleven deeg uit op een vel. Snijd er met een klein mesje letters uit en leg ze op het deegdeksel. Bestrijk de letters met wat melk.
-
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
