Ingrediënten
- 480 gram De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 10 plakjes bladerdeeg
- 3 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote wortel
- 75 gram prei
- 75 gram courgette
- 75 gram ui
- 75 gram rode paprika
- 150 gram diepvrieserwten
- 6 tijmtakjes
- 3 teentjes knoflook
Bechamelsaus
- 100 gram plantaardige margarine + extra om de springvorm (cakevorm) in te vetten
- 100 gram bloem
- 500 ml groentebouillon
- 500 ml ongezoete plantaardige melk
- 3 el extra ongezoete plantaardige melk
- zout en peper
- 1 springvorm van 20 cm
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en hak de knoflook. Snijd de wortel en stengels bleekselderij in kleine blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vegan Kipstuckjes goudbruin. Voeg de gemengde groenten, erwten, wortel en bleekselderij toe en bak 3-5 minuten. Haal de blaadjes van de tijm, voeg samen met de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
-
Maak ondertussen de bechamelsaus. Houd de 3 eetlepels plantaardige melk apart en meng de rest met de bouillon in een maatbeker. Smelt de plantaardige margarine in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en kook 2-3 minuten. Blijf voortdurend roeren tot een roux. Voeg een kleine pollepel van het bouillonmengsel toe terwijl je goed blijft roeren met een garde. Herhaal totdat alle bouillon is toegevoegd. Kruid met peper en zout.
-
Meng de kip- en groentevulling met de bechamelsaus.
-
Bekleed de bodem van de springvorm (cakevorm) met bakpapier en vet de rand in
-
Rol 7 plakjes bladerdeeg uit tot een ronde vorm - genoeg om de cakevorm royaal te bedekken met een overlap. Rol de overige plakjes bladerdeeg uit tot een ronde vorm ter grootte van de bakvorm. Verdeel de vulling over het deeg en bedek alles met het bladerdeeg. Druk de randen stevig tegen elkaar om ze af te dichten, zodat er een dikkere rand ontstaat die op de rand van de kom rust. Snijd een klein kruis in het midden van het deegdeksel.
-
Optioneel: Knijp de randen in bochten door met de wijsvinger vanaf de binnenkant van de taartrand naar buiten te drukken. Gebruik de duim en wijsvinger van de andere hand op dezelfde plek vanaf de buitenkant van de rand om een mooie, geschulpte rand te creëren. Blijf de vorm draaien en herhaal het patroon rond de taart.
-
Bestrijk het deeg met de achtergehouden melk.
-
Rol het overgebleven deeg uit op een vel. Snijd er met een klein mesje letters uit en leg ze op het deegdeksel. Bestrijk de letters met wat melk.
-
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
