Vegan hartige taart met Kipstuckjes

Vegan hartige taart met Kipstuckjes

Deze hartige vegan Kipstuckjes-taart is de ultieme hensatie. Malse Kipstuckjes met gebakken groenten en een romige bechamelsaus gehuld in knisperend bladerdeeg. Daar kakelen je tafelgasten nog lang over na.

75 minuten 

6 porties

Ingrediënten

  • 480 gram De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 3 el olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote wortel
  • 75 gram prei
  • 75 gram courgette
  • 75 gram ui
  • 75 gram rode paprika
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 6 tijmtakjes
  • 3 teentjes knoflook

Bechamelsaus

  • 100 gram plantaardige margarine + extra om de springvorm (cakevorm) in te vetten
  • 100 gram bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 500 ml ongezoete plantaardige melk
  • 3 el extra ongezoete plantaardige melk
  • zout en peper
  • 1 springvorm van 20 cm

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en hak de knoflook. Snijd de wortel en stengels bleekselderij in kleine blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vegan Kipstuckjes goudbruin. Voeg de gemengde groenten, erwten, wortel en bleekselderij toe en bak 3-5 minuten. Haal de blaadjes van de tijm, voeg samen met de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

  3. Maak ondertussen de bechamelsaus. Houd de 3 eetlepels plantaardige melk apart en meng de rest met de bouillon in een maatbeker. Smelt de plantaardige margarine in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en kook 2-3 minuten. Blijf voortdurend roeren tot een roux. Voeg een kleine pollepel van het bouillonmengsel toe terwijl je goed blijft roeren met een garde. Herhaal totdat alle bouillon is toegevoegd. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de kip- en groentevulling met de bechamelsaus.

  5. Bekleed de bodem van de springvorm (cakevorm) met bakpapier en vet de rand in

  6. Rol 7 plakjes bladerdeeg uit tot een ronde vorm - genoeg om de cakevorm royaal te bedekken met een overlap. Rol de overige plakjes bladerdeeg uit tot een ronde vorm ter grootte van de bakvorm. Verdeel de vulling over het deeg en bedek alles met het bladerdeeg. Druk de randen stevig tegen elkaar om ze af te dichten, zodat er een dikkere rand ontstaat die op de rand van de kom rust. Snijd een klein kruis in het midden van het deegdeksel.

  7. Optioneel: Knijp de randen in bochten door met de wijsvinger vanaf de binnenkant van de taartrand naar buiten te drukken. Gebruik de duim en wijsvinger van de andere hand op dezelfde plek vanaf de buitenkant van de rand om een mooie, geschulpte rand te creëren. Blijf de vorm draaien en herhaal het patroon rond de taart.

  8. Bestrijk het deeg met de achtergehouden melk.

  9. Rol het overgebleven deeg uit op een vel. Snijd er met een klein mesje letters uit en leg ze op het deegdeksel. Bestrijk de letters met wat melk.

  10. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel