Ingrediënten
- 10 De Vegetarische Slager vegan Ereburger
- 120 gram (12 plakken) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
- 30 gram verse, gemengde Italiaanse kruiden
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels mosterd
- 10 gram plantaardige margarine koud uit de koelkast
- 500 ml groentebouillon
- 1 ui
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 30 gram gedroogde eekhoorntjesbrood
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram aardappels in partjes
- nootmuskaat
- versgemalen zwarte peper en zout
- grote mengkom
- grote braadslee
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Hak de kruiden fijn. Pel en hak de knoflook
-
Doe de vegan Ereburgers in een kom met de helft van de knoflook en 1 el mosterd. Kneed het geheel goed.
-
Vorm de mix tot een brood - ongeveer 7 cm hoog, 11 cm breed en 20 cm lang. Doe een paar klontjes plantaardige margarine in de braadslee en leg het gehaktbrood erop. Voeg een paar klontjes margarine en een flinke scheut bouillon toe.
-
Zet het in de oven en bak het gehaktbrood 55 tot 65 minuten. Lepel er regelmatig wat van het braadvocht over. Als de braadslee te droog wordt, voeg dan meer groentebouillon toe.
-
Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd grotere exemplaren in stukjes.
-
Verhit een klontje margarine in een koekenpan en roerbak de ui met de rest van knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn – ongeveer 3 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Roerbak 2 minuten. Voeg 300 ml bouillon en de gedroogde paddenstoelen toe (niet vooraf weken!). Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat rusten.
-
Kruid de aardappelpartjes met zout en 1 el olie. Bak tot ze knapperig zijn en draai de partjes halverwege om.
-
Snijd de sperziebonen schoon en kook ze ongeveer 15 minuten in kokend water en giet ze daarna af. Verhit intussen wat olie in een pan en bak het vegan Specktakel aan beide kanten knapperig voor ongeveer 5 minuten. Draai ze regelmatig om tijdens het koken. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Neem 3-7 sperziebonen en leg ze op twee reepjes spek. Strooi er wat nootmuskaat over voordat je ze oprolt. Doe dit met alle bonen. Rol ze op, plaats in een ovenschaal en verwarm nog 5-8 minuten op 180 graden.
-
Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het rusten op een plank. Zet de braadslee op hoog vuur. Voeg de champignons en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rest van de mosterd toe, samen met 25 g margarine (beetje bij beetje). Even laten koken, proeven en op smaak brengen.
-
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met de champignonsaus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan kipspiesjes met pittige sinaasappeldip
Een vegan kip én een dip voor bij de barbecue! De lichtzoete en romige sinaasappeldip gaat lecker overweg met de gemarineerde Kipstuckjes van de grill. Serveer het malse geheel op een broodje en er is geen kip die nog iets qua kippige smaack moet laten schieten.
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-kipburger met sesamcrunch
Aan het broeden op een vegan burgerrecept voor bij de BBQ? Deze malse vegan kipburger vliegt naar de top van jouw wishlist! De lichtpittige Aziatische marinade en sesamzaadjes gaan lecker overweg met de kippige smaack van de Bofkipburger. Tip: als je ‘m de hele nacht laat marineren, kun je rekenen op een heuse smaackexplosie.
20 minutes
4 servings
-
Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade
Een icoon uit Duitsland: een vegetarische Bratwurst van de BBQ. Glazuur deze vegetarische worst met donker bier en salie voor een extra knapperig vel en serveer met een smeuïge vegan aardappelsalade. De worstliefhebber hoeft geen traditie in rook op te zien gaan – weiter so!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kip-souvlaki met paprikamarinade
Dit recept voor vegan souvlaki is een absolute ‘hen-satie’ op iedere barbecue. De vegan Kipstuckjes zijn te bereiden met of zonder deksel, maar leveren altijd een smaakvol en kippig resultaat. Top het af met een zelfgemaakte paprikasaus en je hoeft helemaal niets te laten schieten.
45 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Vegan mini burgers met olijven en paprika
Een sappige vegan burger voor op de BBQ? Daar kun je er maar beter meer van hebben, zeker als ze in combinatie met een rode paprika en zwarte olijven komen. Maak de mini burgers naar gewenste grootte met het vegan Gehacktmanschap en zet binnen 35 minuten een griljant meesterwerck op tafel. Echt vakmanschap!
5 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-Ereburger met tomatenchutney
De holy grill van het BBQ-seizoen: malse en sappige vegan Ereburgers met een lichtpittige glaze en tomatenchutney. Bereid ze met roock, of zonder – hoe je ’t ook wendt of keert, griljant succes gegarandeerd!
35 minutes
4 servings
-
Vegan kipspiesjes met BBQ-glaze en rozemarijn
Je hoeft de vegan barbecue niet opnieuw uit te vogelen! Met dit recept voor vegan kipspiesjes met lichtzoete BBQ-glaze kan de kip buiten schot blijven, zonder dit icoon te laten schieten. Waar een grill is, is een weg.
10 minutes
4 servings
-
Gegrild vegan Worstelijck Paar met pindasaus
Royaal genieten? Peanuts! Met dit BBQ-recept voor een vegan Worstelijck Paar met pindasaus stil je dat vurige verlangen naar een knapperige worst in een spatelomdraai. De gembersiroop en tamarindepasta maken het een pittig icoon voor iedere BBQ-liefhebber.
25 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
