Ingrediënten
- 10 De Vegetarische Slager vegan Ereburger
- 120 gram (12 plakken) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
- 30 gram verse, gemengde Italiaanse kruiden
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels mosterd
- 10 gram plantaardige margarine koud uit de koelkast
- 500 ml groentebouillon
- 1 ui
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 30 gram gedroogde eekhoorntjesbrood
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram aardappels in partjes
- nootmuskaat
- versgemalen zwarte peper en zout
- grote mengkom
- grote braadslee
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Hak de kruiden fijn. Pel en hak de knoflook
-
Doe de vegan Ereburgers in een kom met de helft van de knoflook en 1 el mosterd. Kneed het geheel goed.
-
Vorm de mix tot een brood - ongeveer 7 cm hoog, 11 cm breed en 20 cm lang. Doe een paar klontjes plantaardige margarine in de braadslee en leg het gehaktbrood erop. Voeg een paar klontjes margarine en een flinke scheut bouillon toe.
-
Zet het in de oven en bak het gehaktbrood 55 tot 65 minuten. Lepel er regelmatig wat van het braadvocht over. Als de braadslee te droog wordt, voeg dan meer groentebouillon toe.
-
Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd grotere exemplaren in stukjes.
-
Verhit een klontje margarine in een koekenpan en roerbak de ui met de rest van knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn – ongeveer 3 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Roerbak 2 minuten. Voeg 300 ml bouillon en de gedroogde paddenstoelen toe (niet vooraf weken!). Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat rusten.
-
Kruid de aardappelpartjes met zout en 1 el olie. Bak tot ze knapperig zijn en draai de partjes halverwege om.
-
Snijd de sperziebonen schoon en kook ze ongeveer 15 minuten in kokend water en giet ze daarna af. Verhit intussen wat olie in een pan en bak het vegan Specktakel aan beide kanten knapperig voor ongeveer 5 minuten. Draai ze regelmatig om tijdens het koken. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Neem 3-7 sperziebonen en leg ze op twee reepjes spek. Strooi er wat nootmuskaat over voordat je ze oprolt. Doe dit met alle bonen. Rol ze op, plaats in een ovenschaal en verwarm nog 5-8 minuten op 180 graden.
-
Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het rusten op een plank. Zet de braadslee op hoog vuur. Voeg de champignons en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rest van de mosterd toe, samen met 25 g margarine (beetje bij beetje). Even laten koken, proeven en op smaak brengen.
-
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met de champignonsaus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
