Ingrediënten
- 10 De Vegetarische Slager vegan Ereburger
- 120 gram (12 plakken) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
- 30 gram verse, gemengde Italiaanse kruiden
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels mosterd
- 10 gram plantaardige margarine koud uit de koelkast
- 500 ml groentebouillon
- 1 ui
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 30 gram gedroogde eekhoorntjesbrood
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram aardappels in partjes
- nootmuskaat
- versgemalen zwarte peper en zout
- grote mengkom
- grote braadslee
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Hak de kruiden fijn. Pel en hak de knoflook
-
Doe de vegan Ereburgers in een kom met de helft van de knoflook en 1 el mosterd. Kneed het geheel goed.
-
Vorm de mix tot een brood - ongeveer 7 cm hoog, 11 cm breed en 20 cm lang. Doe een paar klontjes plantaardige margarine in de braadslee en leg het gehaktbrood erop. Voeg een paar klontjes margarine en een flinke scheut bouillon toe.
-
Zet het in de oven en bak het gehaktbrood 55 tot 65 minuten. Lepel er regelmatig wat van het braadvocht over. Als de braadslee te droog wordt, voeg dan meer groentebouillon toe.
-
Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd grotere exemplaren in stukjes.
-
Verhit een klontje margarine in een koekenpan en roerbak de ui met de rest van knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn – ongeveer 3 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Roerbak 2 minuten. Voeg 300 ml bouillon en de gedroogde paddenstoelen toe (niet vooraf weken!). Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat rusten.
-
Kruid de aardappelpartjes met zout en 1 el olie. Bak tot ze knapperig zijn en draai de partjes halverwege om.
-
Snijd de sperziebonen schoon en kook ze ongeveer 15 minuten in kokend water en giet ze daarna af. Verhit intussen wat olie in een pan en bak het vegan Specktakel aan beide kanten knapperig voor ongeveer 5 minuten. Draai ze regelmatig om tijdens het koken. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Neem 3-7 sperziebonen en leg ze op twee reepjes spek. Strooi er wat nootmuskaat over voordat je ze oprolt. Doe dit met alle bonen. Rol ze op, plaats in een ovenschaal en verwarm nog 5-8 minuten op 180 graden.
-
Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het rusten op een plank. Zet de braadslee op hoog vuur. Voeg de champignons en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rest van de mosterd toe, samen met 25 g margarine (beetje bij beetje). Even laten koken, proeven en op smaak brengen.
-
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met de champignonsaus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
