Ingrediënten
- 200 gram (20 plakjes) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
- 4 tomaten
- 400 gram witte bonen in tomatensaus
- 250 gram champignons
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 200 gram veganistische eieren
- 4 sneetjes wit zuurdesembrood
- 2 el vegan boter of margarine
- olijfolie
- peterselie
- zout en peper
Bereiden
-
Zet een pan op hoog vuur. Halveer de tomaten in de lengte, besprenkel met olijfolie en gril ze in 3 minuten gaar.
-
Verwarm ondertussen de witte bonen in tomatensaus in een aparte pan. Rooster het brood goudbruin.
-
Snijd de champignons doormidden. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de champignons in ongeveer 8-10 minuten bruin. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, zout en peper.
-
Bak het vegan Specktakel in wat olie aan beide kanten 5 minuten krokant. Draai regelmatig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de vegan eieren met 240 ml water in een kom. Kruid met wat peper en zout. Verhit een grote koekenpan op laag vuur met 2 el vegan boter. Giet het eiermengsel erin. Vouw de eieren rond de pan met een spatel totdat deze begint te stollen. Bak en blijf vouwen tot er geen vloeibaar ei meer is.
-
Voeg alle ingrediënten toe aan de borden en serveer direct warm. Garneer met wat gehakte peterselie en zwarte peper.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
