Ingrediënten
- 320 gram De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 400 gram verse spruitjes
- 400 gram rode kool
- 450 gram zoete aardappels
- 300 gram conference peer
- 50 gram pecannoten
- 5 gram gerookte paprikapoeder
- 50 gram mosterd
- 40 gram uienchutney
- 60 gram Hellmann's vegan mayonaise
- 4 el olijfolie
- 4/5 el azijn
- zout
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 240°C (220°C hetelucht). Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes van 1-2 cm. Snijd de spruitjes doormidden.
-
Leg de aardappelstukjes en spruiten apart van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 el olijfolie en ½ tl zout en hussel apart van elkaar om. Rooster de groenten 12-15 min in de oven, tot de aardappels gaar zijn en de spruiten goudbruin. Schep halverwege om.
-
Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, uienmarmelade, 6-8 el water, 3-4 el azijn en 1-2 snufjes zout.
-
Doe de kool met een flinke snuf zout in een kom. Kneed de kool stevig door tot hij iets zachter is. Hussel om met de helft van de dressing.
-
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur met 2 el olijfolie. Roerbak de kipstukjes met het paprikapoeder en 1-2 snufjes zout 4-6 min, tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn.
-
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in partjes. Besprenkel met 1 el azijn om verkleuren te voorkomen. Hak de pecannoten grof. Schik de cobb salad door de ovengroenten, kip, coleslaw, en peer in rijen over een grote schaal of de borden te verdelen. Bestrooi met de pecannoten en besprenkel met de rest van de dressing.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
