Ingrediënten
- 320 gram De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 400 gram verse spruitjes
- 400 gram rode kool
- 450 gram zoete aardappels
- 300 gram conference peer
- 50 gram pecannoten
- 5 gram gerookte paprikapoeder
- 50 gram mosterd
- 40 gram uienchutney
- 60 gram Hellmann's vegan mayonaise
- 4 el olijfolie
- 4/5 el azijn
- zout
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 240°C (220°C hetelucht). Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes van 1-2 cm. Snijd de spruitjes doormidden.
-
Leg de aardappelstukjes en spruiten apart van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 el olijfolie en ½ tl zout en hussel apart van elkaar om. Rooster de groenten 12-15 min in de oven, tot de aardappels gaar zijn en de spruiten goudbruin. Schep halverwege om.
-
Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, uienmarmelade, 6-8 el water, 3-4 el azijn en 1-2 snufjes zout.
-
Doe de kool met een flinke snuf zout in een kom. Kneed de kool stevig door tot hij iets zachter is. Hussel om met de helft van de dressing.
-
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur met 2 el olijfolie. Roerbak de kipstukjes met het paprikapoeder en 1-2 snufjes zout 4-6 min, tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn.
-
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in partjes. Besprenkel met 1 el azijn om verkleuren te voorkomen. Hak de pecannoten grof. Schik de cobb salad door de ovengroenten, kip, coleslaw, en peer in rijen over een grote schaal of de borden te verdelen. Bestrooi met de pecannoten en besprenkel met de rest van de dressing.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
