Ingrediënten
- 320 gram De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 400 gram verse spruitjes
- 400 gram rode kool
- 450 gram zoete aardappels
- 300 gram conference peer
- 50 gram pecannoten
- 5 gram gerookte paprikapoeder
- 50 gram mosterd
- 40 gram uienchutney
- 60 gram Hellmann's vegan mayonaise
- 4 el olijfolie
- 4/5 el azijn
- zout
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 240°C (220°C hetelucht). Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes van 1-2 cm. Snijd de spruitjes doormidden.
-
Leg de aardappelstukjes en spruiten apart van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 el olijfolie en ½ tl zout en hussel apart van elkaar om. Rooster de groenten 12-15 min in de oven, tot de aardappels gaar zijn en de spruiten goudbruin. Schep halverwege om.
-
Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, uienmarmelade, 6-8 el water, 3-4 el azijn en 1-2 snufjes zout.
-
Doe de kool met een flinke snuf zout in een kom. Kneed de kool stevig door tot hij iets zachter is. Hussel om met de helft van de dressing.
-
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur met 2 el olijfolie. Roerbak de kipstukjes met het paprikapoeder en 1-2 snufjes zout 4-6 min, tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn.
-
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in partjes. Besprenkel met 1 el azijn om verkleuren te voorkomen. Hak de pecannoten grof. Schik de cobb salad door de ovengroenten, kip, coleslaw, en peer in rijen over een grote schaal of de borden te verdelen. Bestrooi met de pecannoten en besprenkel met de rest van de dressing.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan kipspiesjes met pittige sinaasappeldip
Een vegan kip én een dip voor bij de barbecue! De lichtzoete en romige sinaasappeldip gaat lecker overweg met de gemarineerde Kipstuckjes van de grill. Serveer het malse geheel op een broodje en er is geen kip die nog iets qua kippige smaack moet laten schieten.
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-kipburger met sesamcrunch
Aan het broeden op een vegan burgerrecept voor bij de BBQ? Deze malse vegan kipburger vliegt naar de top van jouw wishlist! De lichtpittige Aziatische marinade en sesamzaadjes gaan lecker overweg met de kippige smaack van de Bofkipburger. Tip: als je ‘m de hele nacht laat marineren, kun je rekenen op een heuse smaackexplosie.
20 minutes
4 servings
-
Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade
Een icoon uit Duitsland: een vegetarische Bratwurst van de BBQ. Glazuur deze vegetarische worst met donker bier en salie voor een extra knapperig vel en serveer met een smeuïge vegan aardappelsalade. De worstliefhebber hoeft geen traditie in rook op te zien gaan – weiter so!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kip-souvlaki met paprikamarinade
Dit recept voor vegan souvlaki is een absolute ‘hen-satie’ op iedere barbecue. De vegan Kipstuckjes zijn te bereiden met of zonder deksel, maar leveren altijd een smaakvol en kippig resultaat. Top het af met een zelfgemaakte paprikasaus en je hoeft helemaal niets te laten schieten.
45 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Vegan mini burgers met olijven en paprika
Een sappige vegan burger voor op de BBQ? Daar kun je er maar beter meer van hebben, zeker als ze in combinatie met een rode paprika en zwarte olijven komen. Maak de mini burgers naar gewenste grootte met het vegan Gehacktmanschap en zet binnen 35 minuten een griljant meesterwerck op tafel. Echt vakmanschap!
5 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-Ereburger met tomatenchutney
De holy grill van het BBQ-seizoen: malse en sappige vegan Ereburgers met een lichtpittige glaze en tomatenchutney. Bereid ze met roock, of zonder – hoe je ’t ook wendt of keert, griljant succes gegarandeerd!
35 minutes
4 servings
-
Vegan kipspiesjes met BBQ-glaze en rozemarijn
Je hoeft de vegan barbecue niet opnieuw uit te vogelen! Met dit recept voor vegan kipspiesjes met lichtzoete BBQ-glaze kan de kip buiten schot blijven, zonder dit icoon te laten schieten. Waar een grill is, is een weg.
10 minutes
4 servings
-
Gegrild vegan Worstelijck Paar met pindasaus
Royaal genieten? Peanuts! Met dit BBQ-recept voor een vegan Worstelijck Paar met pindasaus stil je dat vurige verlangen naar een knapperige worst in een spatelomdraai. De gembersiroop en tamarindepasta maken het een pittig icoon voor iedere BBQ-liefhebber.
25 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
