Vegan Cannelloni -  Recept afbeelding

Vegan Cannelloni.

Zelf vegan Cannelloni maken? Met dit recept heb je de fijne kneepjes van het vak zo te pakken. Druk de vlezige saus met vegan Gehacktmanschap lichtjes aan in de lasagnevellen en top het af met vegan kaas en bechamelsaus. Smeuïg tot op de bodem van de ovenschaal.

110 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 4 verse lasagnebladen, in de breedte gehalveerd
  • 10 gram vegan Parmezaanse kaas geraspt

Voor de vulling

  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Gehacktmanschap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 100 ml vegan rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 blikken gepelde tomaten (in totaal 800 g)
  • 75 ml van je favoriete plantaardige melk
  • zout en peper

Voor de vegan bechamel

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml sojamelk (of een andere zuivelvrije melk)

Bereiden

  1. Begin met het maken van de vulling voor de zelfgemaakte cannelloni. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan een grote pan en bak het vegan Gehacktmanschap tot het bruin is en een beetje krokant begint te worden.

  2. Haal het Gehacktmanschap uit de pan. Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan samen met de ui, knoflook, bleekselderij en een snufje zout. Laat het stomen tot het zacht is, ongeveer 8 minuten.

  3. Doe het Gehacktmanschap terug in de pan samen met de wijn en het laurierblad. Kook tot de wijn tot de helft is ingekookt en voeg dan de tomaten en melk toe. Laat op laag vuur een uur sudderen.

  4. Bereid ondertussen de bechamelsaus. Voeg de olie toe aan een pan op het fornuis en verwarm deze op middelhoog tot hoog vuur. Als de olie opwarmt, voeg je de bloem toe en roer of klop je krachtig. Voeg de sojamelk in één keer toe en blijf roeren en kloppen (je kunt wisselen tussen een houten lepel en een garde) en laat de saus geleidelijk indikken. Meestal krijg je de juiste dikte nadat het kookpunt bereikt is en het een paar minuten heeft gekookt. Als je de gewenste dikte hebt bereikt, haal je de pan van het vuur.

  5. Verwarm een oven voor op 180°C.

  6. Blancheer de lasagnebladen in gezouten kokend water en dompel ze onder in koud (ijs)water. Schep het mengsel over de lengte van elk vel, druk het mengsel een beetje aan enrol het vervolgens in kokers. Leg in een ovenvaste schaal, met de naad naar beneden.

  7. Zodra je ovenschotel vol gevulde pastabuizen hebt, schep je de overgebleven vulling in de schaal rond de randen van de pasta, bedek je met de bechamelsaus en bedek je met geraspte veganParmezaanse kaas.

  8. Bak de vegan cannelloni in 40-50 minuten goudbruin en serveer.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel