Ingrediënten
- 2 De Vegetarische Slager Bofkipburger
- 2 burgerbroodje
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo wortelen
- 1 komkommer
- 40 gram ahornsiroop
- 50 gram miso pasta
- 1 rode ui
- 60 gram Hellmann's vegan mayonaise
- 3 el azijn
- 2 el suiker
- 4 el plantaardige olie
- peper zout
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 240°C (220ºC hetelucht). Schil of schrob de wortels, snijd ze doormidden en dan in de lengte in staafjes. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en hussel om met 2 el olie, 2 el ahornsiroop en een flinke snuf zout en peper. Rooster 16-18min in de oven.
-
Schaaf lange linten van de komkommers met een dunschiller of kaasschaaf. Doe ze in een zeef en hussel ze voorzichtig om met 1 el zout. Zet opzij. Meng 2el (rijstwijn)azijn en 2 el suiker in een grote kom. Roer tot de suiker is opgelost.
-
Pel en hak de knoflook fijn. Meng met de misopasta, 2 el ahornsiroop en 1 el (rijstwijn)azijn.
-
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met 2 el olie. Bak de kipburgers in ca. 3 min per kant goudbruin en gaar. Halveer, pel en snijd de ui in dunne reepjes.
-
Haal de wortelfrietjes uit de oven als de baktijd erop zit en verlaag de temperatuur naar 200ºC (180°C hetelucht). Knijp voorzichtig het vocht uit de komkommerlinten en dep ze droog met een schone theedoek. Hussel ze daarna om met het azijnmengsel.
-
Bak de burgerbroodjes 1-2 min op een rooster in de oven. Snijd ze open en bestrijk ze met de vegan mayonaise. Beleg met de burgers en bestrijk ze met de misosaus. Top met de uienreepjes en de komkommerlinten en serveer de burgers met de wortelfrietjes.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
