Vegan Auf Wieder Schnitzels met komkommersalade -  Recept afbeelding

Vegan Auf Wieder Schnitzels met komkommersalade.

De leckerste vegan schnitzel neemt je mee naar die nostalgische schnitzel-beleving. Een van de redenen waarom ze Auf Wieder Schnitzels heten. Serveer ze met een frisse komkommersalade en mosterdsaus, en je zou er geheid wieder van willen genieten.

33 minuten 

6 porties

Ingrediënten

  • 4 - 6 De Vegetarische Slager vegan Auf Wieder Schnitzel
  • 2 komkommers
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels veganistische zure room
  • 1 klein bosje dille (ongeveer 15g)
  • 5 takjes peterselie
  • 1 - 2 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 50 gram plantaardige margarine
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Was, droog en snijd de komkommers in hele dunne plakjes. Bestrooi met zout en peper, meng en laat 10 minuten staan.

  2. Rasp de citroenschil in een kom. Halveer de citroen, knijp het sap uit de ene helft in de kom met de schil. Snijd de andere helft in plakjes.

  3. Hak de dille en peterselie fijn. Voeg toe aan de kom met de citroenschil en het sap. Voeg de komkommer, vegan zure room en een theelepel mosterd toe. Goed mengen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

  4. Meng voor de mosterdsaus de mayonaise met 1-2 eetlepels mosterd.

  5. Verdeel de plantaardige margarine over twee koekenpannen. Voeg aan elk een scheutje olijfolie toe. Smelt de margarine en bak de vegan Auf Wieder Schnitzels aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.

  6. Serveer de schnitzels met de komkommersalade en mosterdsaus.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel