Vega wellington met linzen en ricotta

Vega wellington met linzen en ricotta

Maak deze vega wellington met linzen en ricotta voor Kerst en je zult iedereen aan tafel verrassen met een bijzonder vegetarisch kerstgerecht. De Wellington is gevuld met rulgehakt, spinazie en ricotta en ziet er prachtig uit. Een kleurige pompoensalade maakt het feestelijk hoofdgerecht af.

55 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 1 blik linzen in blik à 310 g
  • 200 g ricotta
  • 1 doosje De Vegetarische Slager Rul Gehackt à 200 g
  • 2 rollen bladerdeeg à 270 g, (koelvers)
  • 1 kleine pompoen
  • 2.5 el olie
  • 2 groene paprika's
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 bosui
  • 75 g rucola
  • 4 el Calvé Peterselie Bieslook Dressing
  • 1 eierdooier
  • 1 el melk of room
  • Extra nodig: stervormige kleine koeksteker, bakplaat bekleed met bakpapier, huishoudfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit ½ eetlepel olie in een pan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de uitgeperste knoflook en de spinazie toe en laat hem al omscheppend slinken. Laat de linzen uitlekken, meng samen met de spinazie en ricotta door het gehackt.

  2. Rol een rol bladerdeeg uit en snijd ongeveer 5 cm van de zijkant eraf en steek hier sterretjes uit. Snijd bij de andere rol bladerdeeg eenzelfde strook van het bladerdeeg af.

  3. Verdeel het gehacktmengsel over het bladerdeeg en houdt de randen vrij. Dek vervolgens af met de overige lap deeg. Druk de randen aan met een vork en verdeel de sterren erover. Leg de Wellington tot gebruik, op de met bakpapier beklede bakplaat en afgedekt met huishoudfolie, in de koelkast.

  4. Snijd de pompoen in gelijke blokjes, meng met 2 eetlepels olie en rooster ze in ± 20 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin. Neem ze uit de oven en zet de oven op 200 °C.

  5. Klop de eidooier los met de melk of room en bestrijk de wellington met het eimengsel. Bak de wellington af in voorverwarmde oven in ±15 minuten lichtbruin en gaar.

  6. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes, de appels dunne partjes en de bosui in dunne ringetjes. Meng de pompoen, paprika’s en de appel met de peterselie dressing en meng als laatst de rucola erdoor. Bestrooi de salade met bosui. Serveer de wellington met de salade.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel