Sticky vegan Kipstuckjesspiesjes met zoetzure komkommer | Unilever [The Vegetarian Butcher]
Sticky vegan Kipstuckjesspiesjes met zoetzure komkommer

Sticky vegan Kipstuckjesspiesjes met zoetzure komkommer

Verandering van spies doet eten, mede dankzij dit recept voor vegan Kipstuckjesspiesjes. Barbecueën als vanouds, en geen kip die de kip nog mist.

55 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 320 gram De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 limoen geperst
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 1 komkommer
  • 3 el Chinese rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 10 gram koriander
  • snufje zout
  • 1 chilipeper optioneel
  • 2 lente uitjes
  • 20 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 8 metalen spiesjes

Bereiden

  1. Verhit de BBQ.

  2. Meng de sojasaus, sesamolie, limoensap, vijfkruidenpoeder en peper. Marineer de vegan Kipstuckjes gedurende 30 minuten in deze mix.

  3. Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd ze in plakjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.

  4. Meng de komkommer met de Chinese rijstazijn, suiker, koriander, chili-pepers, lente-uitjes en zout.

  5. Bereid de Kipstuckjesspiesjes door de Kipstuckjes op de spiezen te rijgen en ze te grillen volgens de instructies op de verpakking. Draai ze regelmatig om.

  6. Bestrooi de Kipstuckjes met sesamzaadjes en serveer de vegan Kipstuckjesspiesjes met de zoetzure komkommersalade.

 

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel