Spruitjesstamppot

Vegetarische

Spruitjesstamppot

met vegetarische Gehacktbal

Nostalgisch genot, zo'n spruitjesstamppot. Vooral in combinatie met de Vegetarische Gehacktbal van De Vegetarische Slager. De Hollandsche smaack die je gewend bent, met het vegetarische vleesch van nu. Ouderwetsch lecker!

30 minuten 

2 porties

Ingrediënten

  • 1 bakje De Vegetarische Slager Gehacktbal à 180 g
  • 500 g kruimige aardappels
  • 350 g verse spruiten
  • 2 kleine rode uien
  • 100 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 1 el olijfolie
  • 75 ml ongezoete havermelk
  • 1 tl maizenapoeder

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Pel en snijd de uien in halve ringen.

  2. Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar en giet ze af. Kook gelijjktijdig de spruitjes (afhankelijk van de grootte) in 5-10 minuten net gaar en giet ze af.

  3. Verhit de olijfolie in een kleine braadpan en fruit de ui op halfhoog vuur in ± 5 minuten glazig. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Leg de gehacktballen in de bouillon en verwarm de de gehaktballen in ± 10 minuten op een laag vuur. Keer ze halverwege de tijd.

  4. Roer de maïzena los met 1 eetlepel koud water, roer het papje door de groenteboullion en laat dit tot een jus binden. Neem de pan van het vuur.

  5. Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de havermelk toe. Verwarm alles kort, al omscheppend op een laag vuur. Schep de spruiten erdoor en serveer met de gehacktballen en de jus.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel