Indonesische Smoor met Kipstuckjes

Indonesische Smoor met Kipstuckjes
Voor 12 broodjes

Ingrediënten:
2 x 160 gram Vegetarische Kipstuckjes
2 uien
4 el koolzaadolie
2 tenen knoflook, geperst
6 el ketjap
100 ml water
1 el bruine suiker
1 mespuntje nootmuskaat
1/2 tl gemalen peper
1 komkommer
gefrituurde uitjes

voor de lotus broodjes:
400 gr bloem
200 ml water
14 gr droge gist
1 tl bakpoeder
2 el suiker
zout
zonnebloemolie

Bereidingswijze:
Roer de gist met de suiker door het warme water. Doe de bloem, het bakpoeder en een snuf zout in een kom bij elkaar en giet hier het water mengsel op. Kneed alles goed door elkaar. Vet het werkblad in met een beetje olie en kneed hierop het deeg verder tot deze soepel en glad is. Is het deeg iets te droog voeg dan wat water toe en is het te vochtig dan kun je wat bloem toevoegen. Het deeg moet terug veren wanneer je er met je vinger in duwt. Maak een bal van het deeg en leg dit in een kom en zet weg op een warme plek onder een natte theedoek om te rijzen. Dit duurt ongeveer een uur. Het volume is dan verdubbeld.

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en maak er ballen van. Bestuif de deegballen met wat bloem en rol ze uit tot een ovale vorm. Smeer de bovenkant in met wat zonnebloemolie en vouw de lapjes dubbel. Stoom de broodjes in 7 minuten gaar in een stoommandje.

Was de komkommer en snijd deze in linten met een kaasschaaf of een dunschiller.
Snijd de uien in blokjes en bak in een grote braadpan zachtjes in 2 eetlepels olie gedurende 10 min. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak 5 min. zachtjes mee. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel 15 min. sudderen met een deksel op de pan.

Bak de Kipstuckjes in een andere pan in 2 eetlepels olie en voeg dit aan de smoorsaus toe. Laat de Kipstuckjes 15 min. sudderen. Het vocht begint te binden door de ui en het verdampte water.
Vul de broodjes met komkommerlinten. Schep hierop de gesmoorde kip en garneer af met gefrituurde uitjes.
 
0
Winkelmandje
Uw winkelmandje is leeg.