Ingrediënten
- 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
- 1 rode paprika
- 1 middelgrote rode ui
- 22 rijpe kerstomaten
- 1 - 1.5 rode peper
- 1.5 limoen
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- zwarte peper
- 15 g fijngesneden koriander
- 3 el extra vierge olijfolie
- zout
- 1 rijpe avocado
- 4 kleine tortilla's
- 3 el vegan Hellmann's mayonaise
- 50 g geraspte vegan cheddar kaas (optioneel)
Bereiden
-
Scheur de kipstuckjes in dunne repen. Was en snijd de paprika in dunne repen. Pel en snijd de ui in dunne repen. Snijd 15 kerstomaatjes grof en hak de rest iets fijner. Hak de rode peper fijn.
-
Meng de rode paprika, rode ui, het sap van ½ limoen, het gerookte paprikapoeder en peper naar smaak. Laat 5-10 minuten marineren.
-
Maak de tomatensalsa door de helft van de fijngesneden rode peper, de koriander en de grof gesneden kerstomaten te mengen met het sap van ½ limoen en 1½ eetlepel van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
Maak de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en hak fijn. Meng dit vervolgens goed met de 7 fijngehakte kerstomaten, de rest van de rode peper, sap van ½ limoen en peper en zout naar smaak.
-
Verwarm een pan op middelhoog vuur en een pan op hoog vuur. Bak de gemarineerde rode paprika en ui op hoog vuur voor 6-8 minuten. Blijf omscheppen zodat de groenten niet verbrandt maar mooi lichtbruin bakt.
-
Bak de Kipstuckjes in 1½ eetlepel olijfolie, volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd eventueel warm in de pan.
-
Verwarm de tortilla’s in een magnetron of droge koekenpan, en verdeel ze over de borden. Schep de kipstuckjes door het paprikamengsel en verdeel het over de tortilla’s. Serveer met de guacamole, de tomatensalsa, de mayonaise en eventueel geraspte (vegan) cheddar.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
