Sizzling Tricking Fajitas

Vegan

Sizzling Tricking Fajitas

met vegan Kipstuckjes

Sizzling Tricking Fajitas is een toprecept met Vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Een heerlijcke variant op de traditionele fajitas, met Kipstuckjes die volgens culinaire sterrenchefs malser dan varken en sappiger dan kip zijn. Succes gegarandeerd!

50 minuten 

2 porties

Ingrediënten

  • 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
  • 1 rode paprika
  • 1 middelgrote rode ui
  • 22 rijpe kerstomaten
  • 1 - 1.5 rode peper
  • 1.5 limoen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • zwarte peper
  • 15 g fijngesneden koriander
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • zout
  • 1 rijpe avocado
  • 4 kleine tortilla's
  • 3 el vegan mayonaise (Hellmann's)
  • 50 g geraspte vegan cheddar kaas (optioneel)

Bereiden

  1. Scheur de kipstuckjes in dunne repen. Was en snijd de paprika in dunne repen. Pel en snijd de ui in dunne repen. Snijd 15 kerstomaatjes grof en hak de rest iets fijner. Hak de rode peper fijn.

  2. Meng de rode paprika, rode ui, het sap van ½ limoen, het gerookte paprikapoeder en peper naar smaak. Laat 5-10 minuten marineren.

  3. Maak de tomatensalsa door de helft van de fijngesneden rode peper, de koriander en de grof gesneden kerstomaten te mengen met het sap van ½ limoen en 1½ eetlepel van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Maak de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en hak fijn. Meng dit vervolgens goed met de 7 fijngehakte kerstomaten, de rest van de rode peper, sap van ½ limoen en peper en zout naar smaak.

  5. Verwarm een pan op middelhoog vuur en een pan op hoog vuur. Bak de gemarineerde rode paprika en ui op hoog vuur voor 6-8 minuten. Blijf omscheppen zodat de groenten niet verbrandt maar mooi lichtbruin bakt.

  6. Bak de Kipstuckjes in 1½ eetlepel olijfolie, volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd eventueel warm in de pan.

  7. Verwarm de tortilla’s in een magnetron of droge koekenpan, en verdeel ze over de borden. Schep de kipstuckjes door het paprikamengsel en verdeel het over de tortilla’s. Serveer met de guacamole, de tomatensalsa, de mayonaise en eventueel geraspte (vegan) cheddar.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel