Schnitzel met Aardappelpartjes

Vegetarische

Schnitzel met Aardappelpartjes

met vegetarische Auf Wieder Schnitzel

Gegarandeerd een lecker weerzien: deze klassieke Auf Wieder Schnitzel met gebakken aardappelpartjes. Een schnitzel met de smaack van toen, in een krokant, vegetarisch jasje. Nostalgie ten top!

25 minuten 

2 porties

Ingrediënten

  • 1 bakje De Vegetarische Slager Auf Wieder Schnitzel à 180 g (2 stuks)
  • 1 krop kropsla
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot (of klein uitje)
  • 4 zoetzure augurken + 1½ el augurkenvocht
  • 5 el olijfolie
  • 350 g voorgekookte aardappelpartjes
  • 1 el fijngeknipte bieslook
  • 4 plakjes of partjes citroen
  • Extra nodig: eventueel slacentrifuge

Bereiden

  1. Was de kropsla en droog hem (eventueel in een slacentrifuge). Scheur de blaadjes in stukken. Was en snijd de komkommer in plakjes. Hussel de sla en de komkommer in een slakom. Pel en snipper de sjalot. Hak de augurken grof.

  2. Klop een dressing van 2 eetlepels van de olie, het augurkenvocht en peper en zout naar smaak. Roer de sjalot erdoor.

  3. Bak de aardappelpartjes in 1½ eetlepel olijfolie volgens de bereidingswijze op de verpakking bruin en gaar. Verwarm 1½ eetlepel van de olie op een halfhoog vuur in een passende koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Auf Wieder Schnitzels aan beide kanten lichtbruin.

  4. Lepel de dressing over de salade en garneer met de bieslook.

  5. Serveer de Schnitzels met de citroen, de groene salade en de aardappelpartjes.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel