Ingrediënten
- 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
- 750 g aardappelen, geschild
- 100 ml havermelk
- olijfolie
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 250 ml vegan room
- 1 el mosterd
- 1/2 paddenstoelenbouillontablet
- 100 g geraspte vegan Parmezaanse kaas
- 1 biologische citroen, geraspt
- 200 g sperziebonen
- 5 g peterselie, fijngehakt
- zout
- peper
Bereiden
-
Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet af maar houd wat kookvocht apart. Laat de aardappelen stomen in de pan, voeg havermelk, zout en peper toe en pureer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kookwater toe om de puree smeuïger te maken.
-
Fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin
-
Blus de pan af met de vegan room, breng op smaak met mosterd, een half blokje paddenstoelenbouillon, citroenrasp en verse peper. Laat het 5 minuten koken op een laag vuur.
-
Voeg tot slot de vegan Parmezaanse kaas toe aan de saus en schep deze in een ovenschaal.
-
Bak ondertussen de vegan kipfilets in een koekenpan met wat olijfolie in 4 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de vegan filets in de saus in de ovenschaal.
-
Snijd de citroen in plakjes en leg deze op de vegan kipfilets. Bak de vegan kip ovenschotel 20 minuten in de oven.
-
Pel de sperziebonen en kook ze 8 minuten.
-
Serveer de ovenschotel met aardappelpuree en bonen, gegarneerd met de gehakte peterselieblaadjes.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
