Ingrediënten
- 4 bakjes De Vegetarische Slager mc² Burger à 160 g
- 4 briochebrood
- 4 plakken vegan cheddar kaas
- 150 g vegan blauwe kaas
- 16 plakjes augurk
Espresso-BBQ-saus
- 2 el zonnebloemolie
- 50 ml appelcider azijn
- 20 ml sojasaus
- 25 g donkere basterdsuiker
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, zeer fijngehakt
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 60 g tomatenketchup
- 40 ml espressokoffie
Gefrituurde uienringen
- 2 grote witte uien, in ringen
- 400 ml sojamelk (of karnemelk)
- 300 g bloem
- 2 el cayennepeper
Jalapeño-koolsalade
- 40 g rode kool, fijngesneden
- 40 g witte kool, fijngesneden
- 40 g winterwortel, julienne (kleine reepejes)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 verse groene jalapeno peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 3 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
- 2 el appelcider azijn
- 1 el grove mosterd
- 1 tl agavesiroop (optioneel)
Bereiden
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C. Verwarm een friteuse naar 190 °C.
-
Doe voor de espresso-BBQ-saus alle ingrediënten in een pannetje, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zeker 10 minuten sudderen zodat de smaken loskomen. Breng op smaack met zout en peper.
-
Meng de uienringen met de melk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Haal de ui uit de melk en schud droog. Meng bloem en cayennepeper en haal 1/3 deel van de ringen erdoor. Klop overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.
-
Meng voor de jalapeño-koolsalade salade alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaack met zout en peper.
-
Snijd de broodjes open en toast kort op het rooster. Bestrijk de mc² Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper. Gril de burgers kort (± 2 minuten per kant) op het rooster.
-
Bedek 4 mc² Burgers met cheddar en 4 burgers met blauwaderkaas. Laat kort smelten. Bouw de burgers door eerst augurk en salade op de broodjes te doen. Plaats de met cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers hierop. Maak af met de uienringen en espresso-BBQ-saus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan kipspiesjes met pittige sinaasappeldip
Een vegan kip én een dip voor bij de barbecue! De lichtzoete en romige sinaasappeldip gaat lecker overweg met de gemarineerde Kipstuckjes van de grill. Serveer het malse geheel op een broodje en er is geen kip die nog iets qua kippige smaack moet laten schieten.
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-kipburger met sesamcrunch
Aan het broeden op een vegan burgerrecept voor bij de BBQ? Deze malse vegan kipburger vliegt naar de top van jouw wishlist! De lichtpittige Aziatische marinade en sesamzaadjes gaan lecker overweg met de kippige smaack van de Bofkipburger. Tip: als je ‘m de hele nacht laat marineren, kun je rekenen op een heuse smaackexplosie.
20 minutes
4 servings
-
Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade
Een icoon uit Duitsland: een vegetarische Bratwurst van de BBQ. Glazuur deze vegetarische worst met donker bier en salie voor een extra knapperig vel en serveer met een smeuïge vegan aardappelsalade. De worstliefhebber hoeft geen traditie in rook op te zien gaan – weiter so!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kip-souvlaki met paprikamarinade
Dit recept voor vegan souvlaki is een absolute ‘hen-satie’ op iedere barbecue. De vegan Kipstuckjes zijn te bereiden met of zonder deksel, maar leveren altijd een smaakvol en kippig resultaat. Top het af met een zelfgemaakte paprikasaus en je hoeft helemaal niets te laten schieten.
45 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Vegan mini burgers met olijven en paprika
Een sappige vegan burger voor op de BBQ? Daar kun je er maar beter meer van hebben, zeker als ze in combinatie met een rode paprika en zwarte olijven komen. Maak de mini burgers naar gewenste grootte met het vegan Gehacktmanschap en zet binnen 35 minuten een griljant meesterwerck op tafel. Echt vakmanschap!
5 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-Ereburger met tomatenchutney
De holy grill van het BBQ-seizoen: malse en sappige vegan Ereburgers met een lichtpittige glaze en tomatenchutney. Bereid ze met roock, of zonder – hoe je ’t ook wendt of keert, griljant succes gegarandeerd!
35 minutes
4 servings
-
Vegan kipspiesjes met BBQ-glaze en rozemarijn
Je hoeft de vegan barbecue niet opnieuw uit te vogelen! Met dit recept voor vegan kipspiesjes met lichtzoete BBQ-glaze kan de kip buiten schot blijven, zonder dit icoon te laten schieten. Waar een grill is, is een weg.
10 minutes
4 servings
-
Gegrild vegan Worstelijck Paar met pindasaus
Royaal genieten? Peanuts! Met dit BBQ-recept voor een vegan Worstelijck Paar met pindasaus stil je dat vurige verlangen naar een knapperige worst in een spatelomdraai. De gembersiroop en tamarindepasta maken het een pittig icoon voor iedere BBQ-liefhebber.
25 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
