Oozy woozy double cheese mc2 burger

Vegetarische BBQ

Oozy woozy double cheese mc2 burger

met Vegetarische mc2 Burger

Deze Oozy woozy double cheese mc2 is ‘serious business’: mc² Burgers loaded met een robuuste bbq-saus, lichtpittige koolsalade en krokante uienringen.

110 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 4 briochebroodjes
  • 4 bakjes De Vegetarische Slager mc² Burger à 160 g
  • 4 plakken (vegan) cheddar kaas
  • 150 g (vegan) blauwe kaas
  • 16 plakjes augurk

Espresso-BBQ-saus

  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 ml appelcider azijn
  • 20 ml sojasaus
  • 25 g donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, zeer fijngehakt
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 60 g tomatenketchup
  • 40 ml espressokoffie

Gefrituurde uienringen

  • 2 grote witte uien, in ringen
  • 400 ml sojamelk (of karnemelk)
  • 300 g bloem
  • 2 el cayennepeper

Jalapeño-koolsalade

  • 40 g rode kool, fijngesneden
  • 40 g witte kool, fijngesneden
  • 40 g winterwortel, julienne (kleine reepejes)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 verse groene jalapeno peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 3 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl agavesiroop (optioneel)

Bereiden

  1. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C. Verwarm een friteuse naar 190 °C.

  2. Doe voor de espresso-BBQ-saus alle ingrediënten in een pannetje, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zeker 10 minuten sudderen zodat de smaken loskomen. Breng op smaack met zout en peper.

  3. Meng de uienringen met de melk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Haal de ui uit de melk en schud droog. Meng bloem en cayennepeper en haal 1/3 deel van de ringen erdoor. Klop overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.

  4. Meng voor de jalapeño-koolsalade salade alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaack met zout en peper.

  5. Snijd de broodjes open en toast kort op het rooster. Bestrijk de mc² Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper. Gril de burgers kort (± 2 minuten per kant) op het rooster.

  6. Bedek 4 mc² Burgers met cheddar en 4 burgers met blauwaderkaas. Laat kort smelten. Bouw de burgers door eerst augurk en salade op de broodjes te doen. Plaats de met cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers hierop. Maak af met de uienringen en espresso-BBQ-saus.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel