Ingrediënten
- 1 bakje De Vegetarische Slager Rul Gehackt à 200 g
- 1 rode ui
- 1 avocado
- 1 klein blikje maïs à 150 g
- 125 g kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 75 g ijsbergsla
- 0.5 limoen
- versgemalen peper
- zout
- 2.5 el olijfolie
- 0.5 el gerookte paprikapoeder of el Andaluskruiden
- 4 - 6 gorditas (zachte taco's)
Bereiden
-
Pel en snipper de ui. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schilhelften. Snijd de avocado in stukjes. Laat de maïs uitlekken. Was en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Pel de knoflook. Snijd de ijsbergsla fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook boven de tomaatjes uit en voeg ½ eetlepel olie toe. Breng op smaak met peper en zou.
-
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Schep de maïs en het Rul Gehackt erdoor. Strooi er El Andaluskruiden of paprikapoeder en peper en zout naar smaak over en voeg 2 eetlepels heet water toe. Verwarm het Rul Gehackt op een halfhoog vuur.
-
Verdeel de ijsbergsla over de gorditas en schep het gehackmengsel erop. Verdeel de avocado erover en serveer met de tomatensalsa en de partjes limoen. Eet smakelijck!
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan kipspiesjes met pittige sinaasappeldip
Een vegan kip én een dip voor bij de barbecue! De lichtzoete en romige sinaasappeldip gaat lecker overweg met de gemarineerde Kipstuckjes van de grill. Serveer het malse geheel op een broodje en er is geen kip die nog iets qua kippige smaack moet laten schieten.
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-kipburger met sesamcrunch
Aan het broeden op een vegan burgerrecept voor bij de BBQ? Deze malse vegan kipburger vliegt naar de top van jouw wishlist! De lichtpittige Aziatische marinade en sesamzaadjes gaan lecker overweg met de kippige smaack van de Bofkipburger. Tip: als je ‘m de hele nacht laat marineren, kun je rekenen op een heuse smaackexplosie.
20 minutes
4 servings
-
Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade
Een icoon uit Duitsland: een vegetarische Bratwurst van de BBQ. Glazuur deze vegetarische worst met donker bier en salie voor een extra knapperig vel en serveer met een smeuïge vegan aardappelsalade. De worstliefhebber hoeft geen traditie in rook op te zien gaan – weiter so!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kip-souvlaki met paprikamarinade
Dit recept voor vegan souvlaki is een absolute ‘hen-satie’ op iedere barbecue. De vegan Kipstuckjes zijn te bereiden met of zonder deksel, maar leveren altijd een smaakvol en kippig resultaat. Top het af met een zelfgemaakte paprikasaus en je hoeft helemaal niets te laten schieten.
45 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Vegan mini burgers met olijven en paprika
Een sappige vegan burger voor op de BBQ? Daar kun je er maar beter meer van hebben, zeker als ze in combinatie met een rode paprika en zwarte olijven komen. Maak de mini burgers naar gewenste grootte met het vegan Gehacktmanschap en zet binnen 35 minuten een griljant meesterwerck op tafel. Echt vakmanschap!
5 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-Ereburger met tomatenchutney
De holy grill van het BBQ-seizoen: malse en sappige vegan Ereburgers met een lichtpittige glaze en tomatenchutney. Bereid ze met roock, of zonder – hoe je ’t ook wendt of keert, griljant succes gegarandeerd!
35 minutes
4 servings
-
Vegan kipspiesjes met BBQ-glaze en rozemarijn
Je hoeft de vegan barbecue niet opnieuw uit te vogelen! Met dit recept voor vegan kipspiesjes met lichtzoete BBQ-glaze kan de kip buiten schot blijven, zonder dit icoon te laten schieten. Waar een grill is, is een weg.
10 minutes
4 servings
-
Gegrild vegan Worstelijck Paar met pindasaus
Royaal genieten? Peanuts! Met dit BBQ-recept voor een vegan Worstelijck Paar met pindasaus stil je dat vurige verlangen naar een knapperige worst in een spatelomdraai. De gembersiroop en tamarindepasta maken het een pittig icoon voor iedere BBQ-liefhebber.
25 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
