Ingrediënten
- 1 doosje De Vegetarische Slager Bofkipburger à 160 g, ontdooid
- 2 maïskolven
- zout
- 1 sjalot
- 1 klein teentje knoflook
- 2 trostomaten
- 1 rijpe avocado
- ½ el citroensap
- 3 takjes koriander
- 1 el olijfolie
- 2 maïsbolletjes
- 1 el Sriracha hot chili saus
Bereiden
-
Trek zonodig de bladeren en draden van de maïskolven, en kook ze in ± 15 minuten in ruim water met zout gaar.
-
Pel en snipper de sjalot en pel de knoflook. Was de tomaten. Snijd 1 tomaat in plakjes, en snijd de rest in kleine blokjes. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schilhelften.
-
Prak de avocado rest met het citroensap en de uitgeperste knoflook grof. Schep de tomaatstukjes, en de sjalot naar smaak erdoor. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Houd 2 toefjes apart en hak de rest van de blaadjes en de steeltjes fijn. Schep die door de guacamole.
-
Bestrijk de Bofkipburgers met olie en grill ze in een hete grillpan of op het rooster boven een gloeiende barbecue aan beide kanten goudbruin en door en door warm. Leg de open gesneden broodjes met het snijvlak op het rooster of rooster ze 2-5 minuten onder de hete ovengrill.
-
Leg een Bofkipburger op de onderste helften van de broodjes en schep er een beetje guacamole en srirachasaus op. Garneer met plakjes tomaat en avocado een toefje koriander en serveer de maïskolf erbij. Druppel een beetje olijfolie over de maïskolven en bestrooi met zout naar smaak.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
