Ingrediënten
- 1 doosje De Vegetarische Slager Bofkipburger à 160 g, ontdooid
- 2 maïskolven
- zout
- 1 sjalot
- 1 klein teentje knoflook
- 2 trostomaten
- 1 rijpe avocado
- ½ el citroensap
- 3 takjes koriander
- 1 el olijfolie
- 2 maïsbolletjes
- 1 el Sriracha hot chili saus
Bereiden
-
Trek zonodig de bladeren en draden van de maïskolven, en kook ze in ± 15 minuten in ruim water met zout gaar.
-
Pel en snipper de sjalot en pel de knoflook. Was de tomaten. Snijd 1 tomaat in plakjes, en snijd de rest in kleine blokjes. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schilhelften.
-
Prak de avocado rest met het citroensap en de uitgeperste knoflook grof. Schep de tomaatstukjes, en de sjalot naar smaak erdoor. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Houd 2 toefjes apart en hak de rest van de blaadjes en de steeltjes fijn. Schep die door de guacamole.
-
Bestrijk de Bofkipburgers met olie en grill ze in een hete grillpan of op het rooster boven een gloeiende barbecue aan beide kanten goudbruin en door en door warm. Leg de open gesneden broodjes met het snijvlak op het rooster of rooster ze 2-5 minuten onder de hete ovengrill.
-
Leg een Bofkipburger op de onderste helften van de broodjes en schep er een beetje guacamole en srirachasaus op. Garneer met plakjes tomaat en avocado een toefje koriander en serveer de maïskolf erbij. Druppel een beetje olijfolie over de maïskolven en bestrooi met zout naar smaak.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
