Ingrediënten
- 1 doosje De Vegetarische Slager Bratwurst à 160 g, ontdooid
- 500 g kruimige aardappelen
- 400 g knolselderij
- zout
- 1 zoete appel à ± 150 g (bijv. Elstar)
- 1 zure appel
- 1 ui
- 2½ el olijfolie
- 1 zakje Knorr Jus met Uitjes
- peper
- Extra nodig: aardappelstamper
Bereiden
-
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
-
Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in 10-15 minuten gaar. Kook de appelstukjes de laatste 7 minuten mee.
-
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui al omscheppend 2 minuten op een halfhoog vuur.
-
Leg de Bratwursten tussen de uien en bak ze rondom bruin.
-
Breng 250 ml water aan de kook en voeg de inhoud van het zakje Jus met uitjes toe. Verwarm 1 minuut al roerende op een laag vuur tot een gebonden jus en houd hem warm.
-
Giet de aardappelen goed af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met het appelmengsel fijn. Voeg zo nodig wat van het kookwater toe zodat een lekkere smeuïge stamppot ontstaat. Proef en breng op smaak met peper.
-
Serveer de stamppot met de Bratwurst, gebakken uien en jus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
