Ingrediënten
- 2 doosjes De Vegetarische Slager Bratwurst (diepvries, ontdooid) à 160 g
- 1 el zonnebloemolie
- 4 hotdog broodjes
- 1 lente-ui
Ingemaakte groenten
- 50 g suiker
- 50 ml water
- 50 ml blanke azijn
- 50 g rettich, julienne (kleine reepjes)
- 50 g wortel, julienne
- 50 g komkommer, zaadjes verwijderd, julienne
- 1 rode peper, in ringetjes
Korean glaze
- 1 el sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 2 el agavesiroop of honing
- 1 el whisky
- 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el sesamzaad
Kimchi-mayonaise
- 120 g kimchi, uitgelekt en fijngesneden (vers of uit blik)
- 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
Bereiden
-
Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Voor de ingemaakte groenten, verwarm suiker en water in een pan op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Meng de azijn erdoorheen en laat afkoelen. Voeg groenten en rode peper toe en laat minimaal 2 uur marineren, roer af en toe. Maak ondertussen de Korean glaze door in een kommetje alle ingrediënten te mengen.
-
Roer voor de kimchi-mayonaise de kimchi door de mayonaise en breng op smaack met zout en peper.
-
Bestrijk de Bratwursten rondom met olie en plaats op het rooster. Gril, terwijl je de Bratwursten draait, enkele minuten tot ze rondom bruin zijn en het vel knapperig is.
-
Snijd de broodjes van bovenaf in en beleg met de ingemaakte groenten. Bestrijk de Bratwursten rondom met de glaze en gril enkele seconden om de saus iets in te dikken. Leg de worsten op de broodjes en garneer met mayonaise en lente-ui.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
