Ingrediënten
- 2 doosjes De Vegetarische Slager Bratwurst (diepvries, ontdooid) à 160 g
- 1 el zonnebloemolie
- 4 hotdog broodjes
- 1 lente-ui
Ingemaakte groenten
- 50 g suiker
- 50 ml water
- 50 ml blanke azijn
- 50 g rettich, julienne (kleine reepjes)
- 50 g wortel, julienne
- 50 g komkommer, zaadjes verwijderd, julienne
- 1 rode peper, in ringetjes
Korean glaze
- 1 el sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 2 el agavesiroop of honing
- 1 el whisky
- 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el sesamzaad
Kimchi-mayonaise
- 120 g kimchi, uitgelekt en fijngesneden (vers of uit blik)
- 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
Bereiden
-
Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Voor de ingemaakte groenten, verwarm suiker en water in een pan op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Meng de azijn erdoorheen en laat afkoelen. Voeg groenten en rode peper toe en laat minimaal 2 uur marineren, roer af en toe. Maak ondertussen de Korean glaze door in een kommetje alle ingrediënten te mengen.
-
Roer voor de kimchi-mayonaise de kimchi door de mayonaise en breng op smaack met zout en peper.
-
Bestrijk de Bratwursten rondom met olie en plaats op het rooster. Gril, terwijl je de Bratwursten draait, enkele minuten tot ze rondom bruin zijn en het vel knapperig is.
-
Snijd de broodjes van bovenaf in en beleg met de ingemaakte groenten. Bestrijk de Bratwursten rondom met de glaze en gril enkele seconden om de saus iets in te dikken. Leg de worsten op de broodjes en garneer met mayonaise en lente-ui.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan kipspiesjes met pittige sinaasappeldip
Een vegan kip én een dip voor bij de barbecue! De lichtzoete en romige sinaasappeldip gaat lecker overweg met de gemarineerde Kipstuckjes van de grill. Serveer het malse geheel op een broodje en er is geen kip die nog iets qua kippige smaack moet laten schieten.
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-kipburger met sesamcrunch
Aan het broeden op een vegan burgerrecept voor bij de BBQ? Deze malse vegan kipburger vliegt naar de top van jouw wishlist! De lichtpittige Aziatische marinade en sesamzaadjes gaan lecker overweg met de kippige smaack van de Bofkipburger. Tip: als je ‘m de hele nacht laat marineren, kun je rekenen op een heuse smaackexplosie.
20 minutes
4 servings
-
Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade
Een icoon uit Duitsland: een vegetarische Bratwurst van de BBQ. Glazuur deze vegetarische worst met donker bier en salie voor een extra knapperig vel en serveer met een smeuïge vegan aardappelsalade. De worstliefhebber hoeft geen traditie in rook op te zien gaan – weiter so!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kip-souvlaki met paprikamarinade
Dit recept voor vegan souvlaki is een absolute ‘hen-satie’ op iedere barbecue. De vegan Kipstuckjes zijn te bereiden met of zonder deksel, maar leveren altijd een smaakvol en kippig resultaat. Top het af met een zelfgemaakte paprikasaus en je hoeft helemaal niets te laten schieten.
45 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Vegan mini burgers met olijven en paprika
Een sappige vegan burger voor op de BBQ? Daar kun je er maar beter meer van hebben, zeker als ze in combinatie met een rode paprika en zwarte olijven komen. Maak de mini burgers naar gewenste grootte met het vegan Gehacktmanschap en zet binnen 35 minuten een griljant meesterwerck op tafel. Echt vakmanschap!
5 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ-Ereburger met tomatenchutney
De holy grill van het BBQ-seizoen: malse en sappige vegan Ereburgers met een lichtpittige glaze en tomatenchutney. Bereid ze met roock, of zonder – hoe je ’t ook wendt of keert, griljant succes gegarandeerd!
35 minutes
4 servings
-
Vegan kipspiesjes met BBQ-glaze en rozemarijn
Je hoeft de vegan barbecue niet opnieuw uit te vogelen! Met dit recept voor vegan kipspiesjes met lichtzoete BBQ-glaze kan de kip buiten schot blijven, zonder dit icoon te laten schieten. Waar een grill is, is een weg.
10 minutes
4 servings
-
Gegrild vegan Worstelijck Paar met pindasaus
Royaal genieten? Peanuts! Met dit BBQ-recept voor een vegan Worstelijck Paar met pindasaus stil je dat vurige verlangen naar een knapperige worst in een spatelomdraai. De gembersiroop en tamarindepasta maken het een pittig icoon voor iedere BBQ-liefhebber.
25 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
