Ingrediënten
Voor het deeg
- 400 gram bloem
- 0,5 theelepel zout
- 6 el zonnebloemolie
- 0,5 el garam masala
- 150 ml koud water
Voor de vulling
- 200 gr De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 250 gr kruimige aardappelen
- 4 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 0,5 tl komijnzaad
- 2 verse rode chilipeper
- 0,5 tl kurkuma
- 3 el garam masala
- schil geraspt van 1 citroen
- 100 gr erwten
Voor de raita-dip
- 1 komkommer
- 0,5 tl zout
- 200 gr kokosyoghurt
- 10 gr munt
Extra
- Een frituurpan gevuld met olie en 100 gr mangochutney
Bereiden
-
Maak eerst het deeg voor de vegan samosa’s door de bloem, zout, zonnebloemolie, garam masala en heel koud water te mengen. Kneed tot het deeg glad is. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
-
Voor de samosavulling: snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 20 minuten, giet ze af, laat ze in de pan droogstomen en pureer ze tot een puree met een aardappelstamper.
-
Fruit vervolgens de ui, knoflook, gember, komijnzaad en fijngesneden chilipepers 3 minuten in zonnebloemolie. Voeg het vegan Rul Gehackt, kurkuma en garam masala toe en bak nog een paar minuten. Voeg de citroenrasp en doperwten toe. Voeg als laatste de aardappelpuree toe en meng de samosavulling goed door elkaar.
-
Bestuif een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 16 gelijke delen en rol er balletjes van. Maak met een deegroller een ronde pannenkoek van 18 cm van elke deegbal. Snijd elke pannenkoek doormidden en bevochtig de randen met water. Voeg een lepel vulling toe aan elke pannenkoekhelft en vouw tot een driehoekige flap. Druk de randen dicht met een vork.
-
Maak vervolgens de raita dip door de komkommer te raspen, met zout te bestrooien en in een fijne zeef te persen om zoveel mogelijk vocht te onttrekken. Meng de uitgelekte komkommer met de kokosyoghurt en voeg de fijngehakte munt toe.
-
Verhit een frituurpan tot 175 graden. Bak de samosa's 4 minuten tot ze rondom goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer de samosa's met de raita en mangochutney ernaast.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
