Ingrediënten
Voor het deeg
- 400 gram bloem
- 0,5 theelepel zout
- 6 el zonnebloemolie
- 0,5 el garam masala
- 150 ml koud water
Voor de vulling
- 200 gr De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 250 gr kruimige aardappelen
- 4 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 0,5 tl komijnzaad
- 2 verse rode chilipeper
- 0,5 tl kurkuma
- 3 el garam masala
- schil geraspt van 1 citroen
- 100 gr erwten
Voor de raita-dip
- 1 komkommer
- 0,5 tl zout
- 200 gr kokosyoghurt
- 10 gr munt
Extra
- Een frituurpan gevuld met olie en 100 gr mangochutney
Bereiden
-
Maak eerst het deeg voor de vegan samosa’s door de bloem, zout, zonnebloemolie, garam masala en heel koud water te mengen. Kneed tot het deeg glad is. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
-
Voor de samosavulling: snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 20 minuten, giet ze af, laat ze in de pan droogstomen en pureer ze tot een puree met een aardappelstamper.
-
Fruit vervolgens de ui, knoflook, gember, komijnzaad en fijngesneden chilipepers 3 minuten in zonnebloemolie. Voeg het vegan Rul Gehackt, kurkuma en garam masala toe en bak nog een paar minuten. Voeg de citroenrasp en doperwten toe. Voeg als laatste de aardappelpuree toe en meng de samosavulling goed door elkaar.
-
Bestuif een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 16 gelijke delen en rol er balletjes van. Maak met een deegroller een ronde pannenkoek van 18 cm van elke deegbal. Snijd elke pannenkoek doormidden en bevochtig de randen met water. Voeg een lepel vulling toe aan elke pannenkoekhelft en vouw tot een driehoekige flap. Druk de randen dicht met een vork.
-
Maak vervolgens de raita dip door de komkommer te raspen, met zout te bestrooien en in een fijne zeef te persen om zoveel mogelijk vocht te onttrekken. Meng de uitgelekte komkommer met de kokosyoghurt en voeg de fijngehakte munt toe.
-
Verhit een frituurpan tot 175 graden. Bak de samosa's 4 minuten tot ze rondom goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer de samosa's met de raita en mangochutney ernaast.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
