Ingrediënten
- 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
- 100 g groene asperges
- 4 el Hellmann's vegan mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 citroen, geperst
- 5 g bieslook, fijngesneden
- 5 g dille, fijngehakt
- 25 g bloem + extra bloem voor paneermeel
- 6 g maizenapoeder
- 50 ml water
- 100 g panko paneermeel
- 2 kropjes mini romaine sla
- 200 g baby spinazie
- 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 4 snack komkommers, in plakjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 50 g kalamata olijven
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiden
-
Blancheer de groene aspergepunten 1 minuut in kokend water en spoel ze daarna af onder koud stromend water voor een krokante bite.
-
Meng voor de saladedressing de vegan mayonaise, mosterd, citroensap, bieslook en dille. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi de Kiptevree Filets rondom met zout en peper. Pak drie diepe borden. Besmeer de eerste met wat bloem, de tweede met panko paneermeel en maak dan een papje van bloem, maizena en water in het derde diepe bord.
-
Dip de vegan kipfilets eerst in bloem, dan in het maïzena mengsel en tenslotte in het panko paneermeel.
-
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gepaneerde filets in 4 minuten aan elke kant goudbruin.
-
Maak de blaadjes los van de krop romainesla en spoel af in een vergiet.
-
Meng de romaine slablaadjes met de babyspinazie en verdeel over een grote slakom of vier borden. Verdeel de groene asperges, tomaten, komkommer, rode ui en olijven over de salade.
-
Snijd de gegrilde vegan kipfilets in plakjes en verdeel over de salade. Serveer met de vegan dressing en eet smakelijck!
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
