Ingrediënten
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 4 takjes tijm
- 400 gr De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 30 gr plantaardige margarine
- 300 ml ongezoete havermelk
- 50 gr geraspte vegan kaas of edelvlokken
- 8 lasagnevellen
- 400 gr tomatenblokjes in blik op sap
- 2 tenen knoflook
- 30 gr bloem
- 3 el olijfolie
- zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij in 3 tot 5 minuten zacht. Ris de bladeren van de tijm, voeg samen met de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
-
Voeg de tomatenblokjes en het Rul Gehackt toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
Maak ondertussen de vegan bechamelsaus. Smelt de plantaardige margarine in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur ongeveer 2 minuten garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de havermelk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen, tot er een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Doe 1/3 van de Gehacktsaus in een kleine ovenschaal, gevolgd door 1/3 van de bechamelsaus en 4 lasagnevellen. Herhaal met de rest van de ingrediënten en eindig met de bechamelsaus aan de bovenkant. Strooi de vegan geraspte kaas of edelvlokken over de lasagne en bak circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Verandering van spies doet eten, en dan voornamelijk als het vegan Kipstuckjesspiesjes met guacamoledip betreft! Binnen 25 minuten zet je dit feestelijcke geheel op tafel en geniet zowel groot als klein van een heerlijcke gourmet.
10 minutes
4 servings
-
Wie het kleine eert, is een bietenwrap met Little Willies ongetwijfeld weerd! Bak onze Britse smaackmakers binnen enkele minuten bruin en top ze af met vegan kokosyoghurt, trostomaatjes en wat amandelschaafsel. Een feestelijcke hap voor elke vleesliefhebber.
10 minutes
4 servings
-
Wees volledig onder de pannen deze Pasen met onze vegetarische Gehacktballetjes en Oosterse groenten, afgetopt met een teriyakisausje. De gourmet die alleen maar winnaars kent!
10 minutes
4 servings
-
We hebben de kapsalon nieuw leven in geblazen en er een flinke dosis goed karma aan toegevoegd. Vul je ovenschaal dus met vegan Kip-Shoarma, ovenfrietjes en sla en top het geheel af met romige vegan knoflooksaus. Zo klaar, kip in ‘t bakkie!
15 minutes
4 servings
-
Een echte sappige vegan burger is goud én een podium waard. Maak er dus een ‘build your own burger’ van en stal de Ereburgers, tomaatjes, vegan kaas en sauzen op tafel uit zodat iedere tafelgast zelf aan de slag kan gaan. Een ultiem feest, zonder beest!
8 minutes
4 servings
-
Speciaal voor wie van kip(pen) houdt: deze caesarsalade met vegan Kipnuggets. Lecker in stuckjes, of gewoon in z’n geheel bovenop wat knapperige romainesla.
10 minutes
4 servings
-
De Vegetarische Bratwurst is verkozen tot ‘Beste Vega BBQ-product’ in België en net zo kruidig en sappig als zijn Duitse naamgenoot. Gegarandeerd lecker met een stamppot of − zoals in dit recept − bij de krieltjes met geroosterde bloemkool. Eet smakelijk!
30 minutes
4 servings
-
Maak kennis met de vernieuwde klassieker onder de boterhammen: het broodje gezond met vegan Boterhamworst. Nostalgie tijdens de lunch, maar dan met vegan vleesch.
0 minutes
4 servings
-
Goedgevuld en goedgekruid: deze couscoussalade met Little Willies, paprika en frisse granaatappelpitjes. Even rondom goudbruin bakken en deze kleine Britse smaackmakers geven je garantie op groots genieten!
5 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
