Ingrediënten
- 400 gr De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 1 pot Grand'Italia ovensaus lasagne
- 1 pak Grand'Italia lasagne Tradizionale
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 4 takjes tijm
- 30 gr plantaardige margarine
- 300 ml ongezoete havermelk
- 50 gr geraspte vegan kaas of edelgistvlokken
- 8 lasagnevellen
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- zout, peper en nootmuskaat naar smaak
- 30 gram bloem
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij in 3 tot 5 minuten zacht. Ris de bladeren van de tijm, voeg samen met de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
-
Voeg de Ovensaus en het Rul Gehackt toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
4) Maak ondertussen de vegan bechamelsaus. Smelt de plantaardige margarine in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur ongeveer 2 minuten garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de havermelk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen, tot er een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Doe 1/3 van de lasagnesaus in een kleine ovenschaal, gevolgd door 1/3 van de bechamelsaus en 4 lasagnevellen. Herhaal met de rest van de ingrediënten en eindig met de bechamelsaus aan de bovenkant. Strooi de vegan geraspte kaas of edelvlokken over de lasagne en bak circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
