Kipstuckjes saté

Vegan BBQ

Kipstuckjes saté

met Vegan Kipstuckjes

Deze Kipstuckjes saté is een echte Nederlandse bbq-klassieker! Met homemade satésaus en een flinke lik vuur, wordt het in jouw achtertuin een culinair feest.

105 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 2 bakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
  • 4 el seroendeng
  • 4 handjes cassave chips

Satémarinade

  • 4 el ketjap manis
  • 1 el agavesiroop
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt

Satésaus

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 verse rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras
  • 4 verse kaffir limoenbladeren
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse gemberwortel, fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 6 el pindakaas
  • 6 el barbecuesaus
  • 60 ml water

Bereiden

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot circa 180 °C.

  2. Meng voor de satémarinade alle ingrediënten en giet dit over de Kipstuckjes. Laat ± 1 uur in de koelkast marineren.

  3. Maak ondertussen de satésaus: verhit olie in een pan en fruit hierin de rode peper, sjalot, citroengras, limoenblaadjes, knoflook en gember. Als dit zacht is, voeg je de overige ingrediënten toe. Roer goed door. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe. Voeg als laatste zout en peper naar smaack toe.

  4. Spies de Kipstuckjes aan de satéstokjes. Gril 3 à 4 minuten op het grillrooster tot de Kipstuckjes goed warm zijn en er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer in een schaal met de satésaus, seroendeng en cassavechips.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel