Jamaican jerk vegan Kipstuckjes wrap | Unilever [The Vegetarian Butcher]
Jamaican jerk vegan Kipstuckjes wrap

Jamaican jerk vegan Kipstuckjes wrap

Licht spicy, vol frisheid en knallend van smaack. Deze Jamaican jerk vegan Kipstuckjes wrap is het ideale lunchgerecht, maar doet het ook goed op een zomerse avond.

75 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 320 gram De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 4 grote tortilla's
  • 2 avocado's in reepjes
  • 100 gram papaya blokjes
  • Voor de Jamaican jerk marinade:
  • 2 stengels bosui
  • 50 gram gember
  • 1/2 Madame Jeanette peper
  • 50 gram papaya blokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui grofgehakt
  • 3 el koriander
  • 30 ml sojasaus
  • 30 ml olijfolie
  • Voor de zoete aardappelcrème
  • 2 zoete aardappels
  • 50 gram sojayoghurt
  • 1 tl komijn
  • Voor de spitskool slaw
  • 1/3 spitskool dungesneden
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • sap van een citroen
  • zout en peper naar smaak
  • 4 metalen spiezen

Bereiden

  1. Voeg voor de Jamaican jerk marinade alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer met een staafmixer en meng tot een gladde massa. Plaats de Kipstuckjes in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

  2. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt bij het grillrooster.

  3. Pof tussen de kolen (of in de oven) de zoete aardappelen in de schil tot het vruchtvlees zacht is geworden. Lepel het zachte vruchtvlees uit de schil, meng met de sojayoghurt, de komijn en wat zout en versgemalen zwarte peper, pureer tot een gladde puree en zet opzij. Meng voor de spitskool slaw alle ingrediënten door elkaar.

  4. Rijg de Kipstuckjes aan de spiezen en grill ze al draaiend in circa 5 minuten tot de Kipstuckjes warm zijn en een knapperig randje hebben gekregen. Snijd de komkommer, spitskool en een halve rode ui tot reepjes en meng dit met 10 ml olijfolie en het citroensap tot een spitskool slaw.

  5. Verhit de tortilla’s kort op het grillrooster. Smeer iedere tortilla in met de zoete aardappel crème en beleg vervolgens met de spitskool slaw, de gegrilde Kipstuckjes (van het stokje gehaald), avocadoreepjes en papayablokjes. Vouw de tortilla’s dicht en serveer direct.

 

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel