Ingrediënten
- 4 sesambroodjes
- 2 bakjes De Vegetarische Slager mc² Burger à 160 g
- 2 el zonnebloemolie
- 4 plakken (vegan) cheddar kaas
- 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
- 2 el mosterd
- 0.75 krop ijsbergsla, julienne
- 1 rode ui, in ringen
- 4 plakken augurk
- versgemalen peper naar smaack
- zout naar smaack
BBQ-saus basilicum-tomaat
- 2 el boter of zonnebloemole
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 el kristalsuiker
- 3 el sherryazijn
- 2 el barbecuesaus
- 2 tomaten, zaadjes verwijderd, in kleine blockjes
- 2 basilicumblaadjes, fijngehakt
Bereiden
-
Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot circa 200 °C is bereikt bij het grillrooster.
-
Verhit, voor de BBQ-saus, boter in een pan en fruit hierin de sjalot. Als deze zacht is geworden, voeg je suiker toe. Roer goed door en laat licht karamelliseren. Blus af met sherryazijn en voeg BBQ-saus toe. Warm goed door en haal daarna de pan van het vuur. Voeg de tomaat en basilicum toe en breng op smaack met zout en peper.
-
Snijd de broodjes open en toast kort op de hete grill. Bestrijk de mc² Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper. Plaats de burgers op de BBQ en gril aan beide kanten ± 2 minuten tot ze warm zijn en grilstrepen hebben. Smelt op iedere burger een plak kaas.
-
Bestrijk de onderzijde van de broodjes een beetje mayonaise en mosterd. Verdeel de sla en uienringen over de broodjes. Leg op ieder broodje een burger en garneer met een plak augurk en BBQ-saus.
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
We hebben de kapsalon nieuw leven in geblazen en er een flinke dosis goed karma aan toegevoegd. Vul je ovenschaal dus met vegan Kip-Shoarma, ovenfrietjes en sla en top het geheel af met romige vegan knoflooksaus. Zo klaar, kip in ‘t bakkie!
15 minutes
4 servings
-
Een echte sappige vegan burger is goud én een podium waard. Maak er dus een ‘build your own burger’ van en stal de Ereburgers, tomaatjes, vegan kaas en sauzen op tafel uit zodat iedere tafelgast zelf aan de slag kan gaan. Een ultiem feest, zonder beest!
8 minutes
4 servings
-
Speciaal voor wie van kip(pen) houdt: deze caesarsalade met vegan Kipnuggets. Lecker in stuckjes, of gewoon in z’n geheel bovenop wat knapperige romainesla.
10 minutes
4 servings
-
De Vegetarische Bratwurst is verkozen tot ‘Beste Vega BBQ-product’ in België en net zo kruidig en sappig als zijn Duitse naamgenoot. Gegarandeerd lecker met een stamppot of − zoals in dit recept − bij de krieltjes met geroosterde bloemkool. Eet smakelijk!
30 minutes
4 servings
-
Maak kennis met de vernieuwde klassieker onder de boterhammen: het broodje gezond met vegan Boterhamworst. Nostalgie tijdens de lunch, maar dan met vegan vleesch.
0 minutes
4 servings
-
Goedgevuld en goedgekruid: deze couscoussalade met Little Willies, paprika en frisse granaatappelpitjes. Even rondom goudbruin bakken en deze kleine Britse smaackmakers geven je garantie op groots genieten!
5 minutes
4 servings
-
Een pittige én kippige klassieker: deze Indiase curry met romige garam masala-saus. Bak de vegan Kipstuckjes twee minuutjes op hoog vuur en laat ze dan meesudderen in de curry. Geen kip die de kip nog mist.
10 minutes
4 servings
-
Zin in een nostalgische hap? Serveer dan de vegetarische Gehacktbal met een dot smeuïge aardappelpuree en verse bladspinazie. Ouderwets genieten van de AGV!
15 minutes
4 servings
-
De ultieme invulling aan een casinoboterham? Dat is de vegan Kroket met een lik mosterd en wat knapperige sla. Deze variant op de lunchklassieker is met een honing-mosterddressing wat het geheel een heerlijk zoetzuurtje geeft.
7 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
