Hollandsche vegan Ereburger | Unilever [The Vegetarian Butcher]
Hollandsche vegan Ereburger

Hollandsche vegan Ereburger

Geniet van de perfecte crunch van je eigen gebakken rösti, de frisheid van de salsa en de ongekende sappigheid van de gegrilde Ereburgers. Een smaakvol eerbetoon aan de Nederlandsche keuken.

80 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 4 vegan Ereburgers
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 plakken vegan kaas
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1/2 ijsbergsla krop dungesneden
  • Voor de aardappelrösti:
  • 2 middelgrote aardappels
  • 80 gr vegan Gouda gerapst
  • 2 el bieslook fijngehakt
  • Voor de Nederlandse salsa:
  • 1 el bieslook
  • 1/3 komkommer
  • 1 vleestomaat
  • 1 el kervel fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • Voor de Frisse Mayonaisesaus:
  • 100 gram vegan Hellmann's Mayonaise
  • 50 ml appel cider azijn
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl geraspte mierikswortel

Bereiden

  1. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200°C. Maak de Frisse Mayonaisesaus door alle ingrediënten in een kom te doen en deze te mengen tot een gladde saus.

  2. Rasp de aardappelen met schil en al met een keukenmachine of blokrasp. Meng met de geraspte (vegan) Gouda kaas, de bieslook, zout en versgemalen zwarte peper en laat het mengsel circa 45 minuten in de koelkast staan.

  3. Voor de Nederlandse salsa, verwijder de zaadlijsten van de komkommer en vleestomaat en snijd in kleine blokjes. Meng met de verse kruiden en breng op smaack met zout, versgemalen peper en zonnebloemolie.

  4. Verwarm een koekenpan en doe hier 2 eetlepels zonnebloemolie in. Verdeel het rösti-mengsel in vier gelijke delen en maak hiervan dunne schijfjes. Bak de rösti krokant in de hete olie aan beide zijdes. Houd warm.

  5. Snij de broodjes open en toast deze kort op het grillrooster. Bestrijk de Ereburgers aan beide kanten met zonnebloemolie en bestrooi licht met zout en versgemalen zwarte peper. Grill de burgers kort en heet door deze op het rooster per kant circa 4 minuten te grillen. Laat vlak voor het serveren de (vegan) kaas op de burgers smelten. Bouw vervolgens de burgers op: eerst de ijsbergsla, dan de rösti en Ereburgers. Verdeel vervolgens de Nederlandse salsa erover.

 

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel