Ingrediënten
- 2 bakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el Cajunkruiden
- 8 kleine taco schelpen (gordita's)
- 2 kropjes little gem sla (of 1 krop ijsbergsla), fijngesneden
- 50 g pompoenpitten, geroosterd
- 3 el korianderblaadjes
- 1 limoen in partjes gesneden
Gegrilde ananassalsa
- 0.5 ananas
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 verse jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngesnipperd
- 1 el fijngehakte koriander
Limoencrema
- 100 g (vegan) yoghurt
- 3 el Hellmann's vegan mayonaise
- 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
Bereiden
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Voor de ananassalsa; schil de ananas, snijd in plakken van ± 6 mm dik en bestrijk licht met olie. Gril de plakken aan beide kanten tot de ananas net zacht is en grilstrepen heeft. Haal van de BBQ, laat even afkoelen en snijd in kleine blokjes. Meng met de rode ui, jalapeñopeper en koriander en breng op smaack met zout en peper.
-
Meng voor de crema de vegan yoghurt met de mayonaise, sap en schil van 2 limoenen en breng op smaack met zout en peper.
-
Meng de Kipstuckjes met olie en cajun¬kruiden. Rijg de Kipstuckjes losjes op satéprikkers. Rooster de spiesjes enkele minuten rondom op de BBQ tot de Kipstuckjes bruin en goed warm zijn.
-
Rooster de gordita’s kort aan beide kanten en beleg ze met little gem, salsa, crema, pompoenpitten en koriander. Trek de Kipstuckjes van het spiesje en leg erop. Besprenkel met limoensap.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
