Ingrediënten
- 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
- 200 g De Vegetarische Slager vegan Specktakel
- 1 bol vegan mozzarella, in plakjes
- 5 g verse basilicum
- 1 liter groentebouillon
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 tl tijmblaadjes
- 1 glas vegan witte wijn
- 300 g risotto rijst
- 400 g spinazie, grof gehakt
- 100 g vegan Parmezaanse kaas
- 1 biologische citroen, geraspt
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Kruid de vegan Kiptevree Filets rondom met zout en peper. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie. Maak de met mozzarella gevulde vegan kip door de filets diagonaal, maar niet helemaal door te snijden. Vul met de vegan plakjes mozzarella en basilicumblaadjes. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor op het einde.
-
Leg 4x3 plakjes vegan Specktakel op een snijplank. Leg de vegan kipfilet erop en rol de plakjes vegan bacon strak om de gevulde vegan kipfilets. Leg in de ovenschaal en bak 25 minuten.
-
Doe intussen een liter groentebouillon in een pan op laag vuur. Fruit in een grote andere pan de sjalotten, knoflook, bleekselerij en tijm 5 minuten in olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn
-
Voeg geleidelijk een soeplepel bouillon toe aan de rijst gedurende 20 minuten, voortdurend roeren tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een vorm, voeg de toe spinazie en laat deze een beetje slinken. Kruid met peper en zout en voeg aan de risotto. Snijd de citroen doormidden. Snijd de ene helft in partjes.
-
Knijp het sap van de andere helft bij de risotto en voeg de citroenschil toe. Voeg de vegan Parmezaanse kaas toe.
-
Serveer de gevulde vegan kipfilets met de verse spinazierisotto en garneer met basilicum.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
