Ingrediënten
- 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
- 200 g De Vegetarische Slager vegan Specktakel
- 1 bol vegan mozzarella, in plakjes
- 5 g verse basilicum
- 1 liter groentebouillon
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 tl tijmblaadjes
- 1 glas vegan witte wijn
- 300 g risotto rijst
- 400 g spinazie, grof gehakt
- 100 g vegan Parmezaanse kaas
- 1 biologische citroen, geraspt
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Kruid de vegan Kiptevree Filets rondom met zout en peper. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie. Maak de met mozzarella gevulde vegan kip door de filets diagonaal, maar niet helemaal door te snijden. Vul met de vegan plakjes mozzarella en basilicumblaadjes. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor op het einde.
-
Leg 4x3 plakjes vegan Specktakel op een snijplank. Leg de vegan kipfilet erop en rol de plakjes vegan bacon strak om de gevulde vegan kipfilets. Leg in de ovenschaal en bak 25 minuten.
-
Doe intussen een liter groentebouillon in een pan op laag vuur. Fruit in een grote andere pan de sjalotten, knoflook, bleekselerij en tijm 5 minuten in olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn
-
Voeg geleidelijk een soeplepel bouillon toe aan de rijst gedurende 20 minuten, voortdurend roeren tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een vorm, voeg de toe spinazie en laat deze een beetje slinken. Kruid met peper en zout en voeg aan de risotto. Snijd de citroen doormidden. Snijd de ene helft in partjes.
-
Knijp het sap van de andere helft bij de risotto en voeg de citroenschil toe. Voeg de vegan Parmezaanse kaas toe.
-
Serveer de gevulde vegan kipfilets met de verse spinazierisotto en garneer met basilicum.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla
Een groot pluimfeest, zo’n recept voor krokante vegan Pluimfeest Burgers met koolsla. Met een eigengemaakte whiskeysaus voelt iedere BBQ-liefhebber zich thuis op dit feest zonder beest.
10 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
-
Vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers
Vol met groenten en gelucksvogels: deze vegan caesarsalade met Pluimfeest Burgers. De goudbruine burgers zijn een krokante aanwinst tussen de kakelverse groenten en daarmee vliegt dit gerecht regelrecht naar de top van je favoriete vegan recepten.
5 minutes
4 servings
-
Vegan knapperige kipburger met feta en asperges
Onze vegan Pluimfeestburger met feta en knapperige groene asperges maakt van je Paaslunch, brunch of diner gegarandeerd een feest voor iedereen. Geen kip- of vleesliefhebber die nog hoeft te broeden op een perfect vegan recept voor Pasen. Zo gepiept, lecker iconisch.
10 minutes
4 servings
-
Zoetzure vegan knapperige kipburgers
Zoet, zuur, knapperig, kippig en gerookt: geen raadsel, gewoon een lecker vegan barbecue-recept. De vegan Pluimfeest burgers zijn knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en met een zoetzure ananassaus maak je er een waar feest van. Even laten roken en ze vliegen regelrecht naar de top van jouw BBQ line-up!
20 minutes
4 servings
-
Little Willies vegan traybake met verse groenten
Speciaal voor wie het kleine durft te eren: een traybake met verse uien, pompoen, krieltjes en onze Little Willies. Deze kleine vegan worstjes geven een malse en kruidige twist aan je maaltijd. Groots genieten alom!
35 minutes
2 servings
-
Vegan Chicken & Waffels
Iconisch! Deze vegan Chicken & Waffels zijn krokant, zoet én kruidig tegelijk. Vanwege de vegan Kip Krockant helemaal plantaardig en aanrader voor de krokante kipliefhebber. Geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
10 minutes
4 servings
-
Vegan pindastoof met Kipstuckjes en limoen-bulgur
De pindastoof – een echte Afrikaanse klassiecker. Deze versie is gemaakt met het vleesch van nu, en bedacht door Marley Spoon. De kipstoof is al om te watertanden, maar de limoen-bulgur geeft het gerecht een lecker zuurtje. Geen kip die de kip nog mist!
15 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
