Gevulde vegan Kiptevree Filet met risotto -  Recept afbeelding

Gevulde vegan Kiptevree Filet met risotto.

Smeuïg vanbinnen en mals vanbuiten: je ziet ze niet vliegen, dit recept voor gevulde kipfilet omringd met bacon is volledig plantaardig. Top het af met knapperig Specktakel en serveer het met romige risotto en verse spinazie. Een ware kipklassiecker!

65 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 200 g De Vegetarische Slager vegan Specktakel
  • 1 bol vegan mozzarella, in plakjes
  • 5 g verse basilicum
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 1 glas vegan witte wijn
  • 300 g risotto rijst
  • 400 g spinazie, grof gehakt
  • 100 g vegan Parmezaanse kaas
  • 1 biologische citroen, geraspt
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Kruid de vegan Kiptevree Filets rondom met zout en peper. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie. Maak de met mozzarella gevulde vegan kip door de filets diagonaal, maar niet helemaal door te snijden. Vul met de vegan plakjes mozzarella en basilicumblaadjes. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor op het einde.

  3. Leg 4x3 plakjes vegan Specktakel op een snijplank. Leg de vegan kipfilet erop en rol de plakjes vegan bacon strak om de gevulde vegan kipfilets. Leg in de ovenschaal en bak 25 minuten.

  4. Doe intussen een liter groentebouillon in een pan op laag vuur. Fruit in een grote andere pan de sjalotten, knoflook, bleekselerij en tijm 5 minuten in olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn

  5. Voeg geleidelijk een soeplepel bouillon toe aan de rijst gedurende 20 minuten, voortdurend roeren tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.

  6. Verhit een scheutje olijfolie in een vorm, voeg de toe spinazie en laat deze een beetje slinken. Kruid met peper en zout en voeg aan de risotto. Snijd de citroen doormidden. Snijd de ene helft in partjes.

  7. Knijp het sap van de andere helft bij de risotto en voeg de citroenschil toe. Voeg de vegan Parmezaanse kaas toe.

  8. Serveer de gevulde vegan kipfilets met de verse spinazierisotto en garneer met basilicum.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel