Gele Curry met Rijst

Vegan

Gele Curry met Rijst

met Vegan Kipstuckjes

Een gele curry met rijst? Dan mogen de malse Vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager niet ontbreken. Serveer 't kruidige geheel, inclusief romige saus, met beetgare sugarsnaps en mini-maïskolfjes.

25 minuten 

2 porties

Ingrediënten

  • 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
  • 1 ui
  • 200 g sugarsnaps
  • 125 g witte rijst
  • zout
  • 2 el zonnebloemolie of arachideolie
  • 230 g mini maïskolfjes (uit blik)
  • 1 el kerriepoeder
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 takjes koriander

Bereiden

  1. Pluk de kipstuckjes met je vingers iets kleiner. Pel en snipper de ui. Haal de sugar snaps af. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.

  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de sugar snaps en de maïs toe en bak ze 3 minuten mee. Schep de kerriepoeder en een scheutje water toe en breng alles al omscheppend aan de kook. Laat alles 1-2 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

  3. Schenk de kokosmelk erbij en breng alles aan de kook. Schep de kipstuckjes erdoor en verwarm al omscheppend nog 2 minuten. Snijd intussen de korianderblaadjes grof en strooi ze over de curry. Serveer met de witte rijst er apart bij.

 
         

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel