Ingrediënten
- 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes 160 gram
- 1 sjalotje grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook grof gesnipperd
- 1 schijfje verse gember
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- chilipoeder naar smaak
- 1 blik tomaten
- 1 chilipeper
- zout naar smaak
- 150 ml water
- 1 tl garam masala
- korianderblaadjes naar smaak
Bereiden
-
Serveer met volkoren paratha (te vinden in de vriezer bij de supermarkt of Aziatische toko).
-
Snipper de sjalot, pel de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en snijd deze ook fijn. Verwijder de lijsten uit de rode peper en snijd fijn. Doe olie in een hapjes- of wokpan en bak hierin de sjalot, knoflook, peper en gember samen op laag vuur. Voeg na vijf minuten de vegan Kipstuckjes toe en bak ze goudbruin.
-
Voeg de kurkuma, koriander, komijn, garam masala en chilipoeder toe en bak nog een paar minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat het geheel pruttelen. Bereid ondertussen de paratha’s in een koekenpan met antiaanbaklaag op ongeveer 5 minuten per zijde op middelhoog vuur.
-
Voeg tenslotte 150 ml water, kokosmelk of soja cuisine toe aan de pan met de vegan Kipstuckjes. Warm nog even goed door, garneer met koriander en serveer met de volkoren paratha’s.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Kipstuckjes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Curry met vegan Kipstuckjes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.
20 minutes
6 servings
-
Vegan gevulde Kiptevree Filet
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Vegan paddenstoelenrisotto met Kipstuckjes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Kipstuckjes. Kiplecker voor de kerstlunch- of het diner én een malse optie voor alle liefhebbers van kip(pen). Serveer ze met winterse groenten of een toast voor een ultiem feestrecept!
30 minutes
4 servings
-
Vegan kerst-voorafje met Rul Gehackt
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Rul Gehackt. De perfecte hack voor wie met kerst graag een malse indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedere vleesliefhebber!
30 minutes
10 servings
-
Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
30 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Kiptevree Filet maken 't de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even aftoppen met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Vegan Pluimfeest Burger met gebakken aardappelen en sperziebonen
Perfeckt als lunch of als hoofdmaaltijd: gebakken aardappelen, sperzieboontjes en goudbruine vegan Pluimfeest Burgers. Een groot pluimfeest voor alle kip(pen)liefhebbers!
40 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
