Daniela’s Pasta pesto met vegan Kipstuckjes

Vegan

Daniela’s Pasta pesto met vegan Kipstuckjes

met vegan Kipstuckjes

Eters aangenaam verrassen doet Vegetarische Slager-fan Daniela graag. En met dit recept lukt dat perfect, want met zo’n klassieke pasta pesto is succes gegarandeerd. De versgemaakte pesto is smeuïg en de vegan Kipstuckjes heerlijck mals, mét krokant randje. Bon appétit!

20 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
  • eventueel, als garnering: 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes à 125 g
  • 400 gram conchiglie of pipe rigate
  • handvol cherrytomaten
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • gedroogde tijm
  • gedroogde provinciale kruiden
  • scheutje olijfolie

voor de pesto

  • bosje basilicum
  • bosje peterselie
  • pijnboompitten
  • extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • Parmezaanse kaas of vegan kaas
  • chilivlokken
  • zout en peper
  • staafmixer of blender

Bereiden

  1. Bereid de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot deze beginnen te geuren. Zet opzij om af te koelen. Was de cherrytomaten en halveer deze, zet opzij voor later gebruik.

  2. Was de basilicum en peterselie, droog goed af. In de blender zet je basilicum, peterselie, geroosterde pijnboompitten, extra vierge olijfolie, sap van 1/2 citroen, Parmezaanse kaas, chilivlokken, zout en peper naar keuze. Pureer tot een gladde pasta.

  3. Zodra de pasta klaar is met koken meng je de pesto erdoorheen. Zet opzij voor later gebruik. Doe een beetje olie in een pan en bak de vegan Kipstuckjes krokant met de uienpoeder, knoflookpoeder, tijm en provinciale kruiden. Ga je voor een versie mét Vegetarische Speckjes als garnering? Bak deze in een ander pannetje, tot ook deze krokant zijn.

  4. Serveer de pasta pesto in een diep bord, strooi er wat gehalveerde cherrytomaten over en maak af met de krokante vegan Kipstuckjes. Tot slot kun je er vegetarische Speckjes overheen strooien, als extra garnering.

Als je vegetarische Speckjes en geen vegan kaas gebruikt, is dit gerecht niet meer vegan

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel