Caesarsalade met vegan Kipnuggets

Caesarsalade met vegan Kipnuggets

Tip van Jet: Je kunt elk soort brood gebruiken om knapperige croutons van te maken. Dus heb je oud brood over? Gooi dat niet weg, maar snijd of scheur het in kleine stukjes en bak ze in de pan of oven.

Speciaal voor wie van kip(pen) houdt: deze caesarsalade met vegan Kipnuggets. Lecker in stuckjes, of gewoon in z’n geheel bovenop wat knapperige romainesla.

20 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 180 gr De Vegetarische Slager vegan Kipnuggets
  • 1 krop romaine sla
  • 0,5 citroensap
  • 5 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 2 el vegan Parmezaanse kaas
  • 0,5 stokbrood
  • 1 el kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in blokjes van 2x2 centimeter. Plet 1 teen knoflook en hussel dit samen met een scheut olijfolie en zout door de blokjes brood en bak in 15 minuten goudbruin.

  2. Meng de vegan mayonaise, vegan Parmezaanse kaas, kappertjes en citroensap tot een dressing. Rasp de teen knoflook erboven en breng het op smaak met peper. Als de dressing te dik is, voeg dan een scheutje olijfolie of water toe.

  3. Verwarm een scheut olijfolie op hoog vuur in een koekenpan en bak hierin de vegan Kipnuggets goudbruin.

  4. Pluk de bladeren van de sla, scheur ze in stukken en doe dit in een ruime saladekom. Voeg de dressing naar smaak toe en verdeel de salade over de borden. Top het geheel af met de vegan Kipnuggets en de croutons.

Als je geen vegan kaas en mayonaise gebruikt, is het recept niet meer vegan.

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel