Broodje vegan Gehacktbal met gekarameliseerde uien

Broodje vegan Gehacktbal met gekarameliseerde uien

Dit broodje vegan Gehacktbal met gekarameliseerde uitjes is minstens zo lecker als in de kantine van je sportclub. Laat ‘m even sudderen in paddenstoelenbouillon en je bereikt die perfecte balcontrole in een handomdraai.

45 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Gehacktbal
  • 2 uien
  • 25 gr vegan boter
  • 4 broodjes
  • 2 el grove mosterd
  • 1 tl kristalsuiker
  • 500 ml paddenstoelen bouillon
  • 3 tl Hellmann's vegan mayonaise

Bereiden

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Smelt de (vegan) roomboter in een koekenpan en bak hierin de uien +/- 5 minuten, samen met de suiker op zacht vuur tot ze helemaal zacht en bruin zijn.

  2. Breng de paddenstoelenbouillon aan de kook in een aparte pan en doe hier de vegetarische Gehacktballen in. Voeg eventueel nog wat water toe, zodat ze helemaal onder staan. Gaar de vegetarische Gehacktballen in 15 minuten.

  3. Meng de (vegan) mayonaise en de mosterd. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helft met de mosterdmayonaise.

  4. Beleg elk broodje met de gekarameliseerde uien en een vegetarische Gehacktbal.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel