Ingrediënten
- 2 pakjes Mora Vegetarische draadjesvlees kroketten in samenwerking met De Vegetarische Slager
- sla naar keuze
- 1/4 citroensap
- 4 witte casino boterhammen
- 5 tl grove mosterd
- 1/2 tl suiker
- 3 el olijfolie
Bereiden
-
Verwarm frituurolie tot 180 °C. Frituur de kroketten 6 tot 7 minuten. Geen frituurpan? Gebruik een grote pan om deze vegan Kroketten goudbruin in te bakken.
-
Rooster ondertussen de boterhammen.
-
Meng 1 tl mosterd met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Druppel de olijfolie er langzaam bij terwijl je klopt met een garde.
-
Haal de bladeren van de sla en besprenkel ze met de dressing.
-
Beleg elke boterham met 1 kroket, leg de sla ernaast op het bord en serveer met mosterd.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Boterham Vega Kroket met sla
De ultieme invulling aan een casinoboterham? Dat is de vega Kroket met een lik mosterd en wat knapperige sla. Deze variant op de lunchklassieker is met een honing-mosterddressing wat het geheel een heerlijk zoetzuurtje geeft.
7 minutes
4 servings
-
Vegetarische Bratwurst met BBQ-glaze en aardappelsalade
Een icoon uit Duitsland: een vegetarische Bratwurst van de BBQ. Glazuur deze vegetarische worst met donker bier en salie voor een extra knapperig vel en serveer met een smeuïge vegan aardappelsalade. De worstliefhebber hoeft geen traditie in rook op te zien gaan – weiter so!
30 minutes
4 servings
-
Vegan English breakfast met Specktakel
Dit vegan English breakfast is een ware Britse klassieker en doorspeckt met innovaties van nu. Serveer het traditiegetrouw met witte bonen in tomatensaus en vegan eieren voor de volledige sensatie. Knapperig, vlezig, iconisch en… helemaal plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
'It's a classic' mc2 Burger
Ga voor een echte klassieker met deze o zo smakelijcke cheeseburger, gemaakt met de mc2 Burger. De frisse BBQ-saus geeft de burger een extra zomerse touch.
15 minutes
4 servings
-
Vegan Halloween Buffalo-Kipstuckjes dip
Met dit recept voor vegan buffalo-Kipstuckjes dip houd je je (tafel)gasten gegarandeerd rond de ketel deze Halloween. Laat het pompoen-Kipstuckjes mengsel even stoven en geen kip die de kip nog mist. Bijna stovenarij!
45 minutes
14 servings
-
Gerookte vegetarische Little Willies met Griekse tzatziki
Geen barbecue zonder worstjes. En met dit recept voor gerookte vegetarische Little Willies hoeft dat ook niet. Vlezig als vanouds en heerlijck met eigengemaakte tzatziki, zodat geen BBQ-traditie in rook op hoeft te gaan.
4 minutes
4 servings
-
Hollandsche vegan Ereburger
Geniet van de perfecte crunch van je eigen gebakken rösti, de frisheid van de salsa en de ongekende sappigheid van de gegrilde Ereburgers. Een smaakvol eerbetoon aan de Nederlandsche keuken.
8 minutes
4 servings
-
Gember en mandarijn mocktail
Feestelijck tot en met: deze gember en mandarijn mocktail! Een perfeckt samenspel tussen het frisse fruit en de zoetigheid van vanille en agavesiroop.
0 minutes
4 servings
-
Gegrild vegan Worstelijck Paar met pindasaus
Royaal genieten? Peanuts! Met dit BBQ-recept voor een vegan Worstelijck Paar met pindasaus stil je dat vurige verlangen naar een knapperige worst in een spatelomdraai. De gembersiroop en tamarindepasta maken het een pittig icoon voor iedere BBQ-liefhebber.
25 minutes
4 servings
SLAGERSCOMMUNITY
HACKS VAN THUISKOKS
Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.
