Bofkipburgers met aardappelpuree en ovengroenten

Bofkipburgers met aardappelpuree en ovengroenten

Tip: lecker met vegan jus.

Een heerlijcke variant op de oer-Hollandse AGV. Dit recept voor vegan Bofkipburgers, smeuïge aardappelpuree en ovengroenten mag er zijn op een doordeweekse dag, maar is tegelijkertijd een waar feestmaal waarbij succes is gegarandeerd. Specifiek voor iedereen die van kip(pen) houdt.

55 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 800 gr pompoen (Hokkaido)
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 wortelen gehalveerd
  • 5 gr verse tijm
  • 4 De Vegetarische Slager Bofkipburger
  • 800 gr aardappelen
  • Vegan boter
  • 1 geroosterde knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie
  • bakplaat

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de pompoen in blokjes en leg op een bakplaat samen met de cherrytomaten, ui, wortelen en verse tijm. Bedek de groenten met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Halveer de aardappelen, doe ze in een grote pan en voeg hier water aan toe tot ze bedekt zijn. Breng aan de kook op hoog vuur en kook gedurende 25-30 minuten.

  4. Eenmaal gaar, giet de aardappelen af en houd ze in de warme pan (van het vuur af). Pureer de aardappelen hierin fijn en voeg hier vegan boter, knoflook, zout, en zwarte peper aan toe. Mix dit tot er een gladde puree ontstaat.

  5. Bereid de vegan Bofkipburgers volgens de instructies op de verpakking.

  6. Serveer de hamburgers met aardappelpuree en de geroosterde groenten.

Als je geen vegan boter gebruikt is het recept niet meer vegan

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel