Wegens enorm succes obligatielening gesloten


INVESTEER IN DE VEGETARISCHE SLAGER


Schrijf geschiedenis met De Vegetarische Slager en bouw mee aan de revolutionaire nieuwe vegetarische fabriek die Jaap Korteweg en z’n team in Breda willen bouwen. De Vegetarische Slager groeit als kool. Van één winkel in 2010 uitgegroeid tot meer dan drieduizend verkooppunten in 14 landen, genoeg om nu een eigen fabriek te kunnen bouwen.

De Vegetarische Slager werd gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2015, won de Triodos HartHoofdprijs, scoorde hoog bij de NIMA marketing awards, won de smaak van Nederland met vegetarische Gerookte Palingsalade en won brons in de strijd om de Gouden Gehaktbal van de Telegraaf, te midden van 43 deelnemers die echt vlees gebruikten.

Vanuit de ambitie om de grootste slager ter wereld te worden, schrijven we nu een obligatielening uit om de bouw en inrichting van De Vegetarische Slager Fabriek te helpen realiseren. We betalen 5% rente op obligaties voor deze fabriek, met een looptijd van 7 jaar. Wie obligaties koopt krijgt tevens 5% korting op alle aankopen in de conceptstore in Den Haag of in de webwinkel en kan een naamsvermelding krijgen op de fabriek als een van de grondleggers.

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor de 5% obligatielening van De Vegetarische Slager, maar er zijn nog wel obligaties verhandelbaar via: https://www.npex.nl/de-beurs/de-vegetarische-slager/handel

Op de hoogte blijven? Laat hier je gegevens achter:

 
Concepttekeningen Vegetarische Slager Fabriek


 

HOE WERKT INVESTEREN?

Investeren in De Vegetarische Slager in vier simpele stappen:


Bepaal het aantal obligaties dat u wil kopen
Obligaties worden uitgegeven voor €500,- per stuk. Iedere obligatie draagt bij aan de realisatie van de Vegetarische Slager Fabriek.

Vul uw gegevens in
Open direct en zonder kosten een rekening bij het handelsplatform NPEX.

Betaal middels een overboeking via uw bank
Door de bankbetaling wordt geld overgeboekt naar Stichting NPEX Bewaarbedrijf en na definitieve toewijzing omgezet naar Vegetarische Slager obligaties.

Verhandel of stort bij via het NPEX- platform
Klik hier voor meer informatie over NPEX.


Risico's van investeren

Een beslissing om Vegetarische Slager obligaties te kopen moet altijd zijn gebaseerd op het volledige prospectus. Klik hier voor de prospectus van de Vegetarische Slager Obligatielening en lees wat de risico’s zijn van een investering in obligaties Vegetarische Slager. Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Wilt u meer weten of heeft u een specifieke vraag?

Mocht je nog aanvullende vragen hebben, aarzel niet om ons tijdens kantooruren te bellen op 030 -261 75 80 of te mailen naar investeren@devegetarischeslager.nl.
 

WAAROM INVESTEREN IN DE VEGETARISCHE SLAGER?


1. De grootste voedingsrevolutie ooit

Jaap Korteweg, 9e generatie biologisch akkerbouwer, besloot ten tijde van de varkenspest geen vlees meer te eten, omdat hij niet wilde dat er voor hem nog dieren geslacht zouden worden. Hij realiseerde zich dat vleesconsumptie slecht is voor dieren, natuur, milieu, klimaat en biodiversiteit en dat er binnen enkele decennia niet genoeg vlees zal zijn om de wereld te voeden. Tegelijk vernam hij uit wetenschappelijk onderzoek dat met het huidige akkerbouwareaal 4 miljard monden extra gevoed zouden kunnen worden, wanneer we de oogst niet langer zouden gebruiken voor veevoer en biobrandstof.

Maar tegelijk miste Jaap de smaak, de structuur, de bite, de voedingswaarde en de beleving van vlees  heel erg, en hij vond daarvoor geen goede vervanging. Daarom besloot hij om samen met een conceptmaker, wetenschappers, topchefs, slagers en smaakmakers te gaan werken aan vlees dat gebaseerd is op plantaardige grondstoffen en niet van echt vlees te onderscheiden is. Dat werd een groot succes, kranten vanuit de hele wereld schreven lovende kritieken. Van de New York Times tot de NRC, van de Huffington Post tot de Volkskrant, van The Independent tot de Trouw.

Dat, en de bijzondere kwaliteit van de nieuwe generatie vleesvervangers, zorgde ervoor dat die ene Vegetarische Slager in Den Haag binnen 5 jaar uitgroeide tot meer dan 2600 verkooppunten in 13 landen en dat er nog uit heel veel andere landen aanvragen binnenkomen om De Vegetarische Slager ook daar te gaan voeren. Winkelketens als Jumbo, Coöp en Albert Heijn merken dat er enorme vraag is naar de nieuwe vleesvervangers van De Vegetarische Slager en de vraag groeit zo sterk dat een eigen fabriek een logische volgende stap is.2. Meer biologisch, meer 100% plantaardig

Op dit moment is de productie van de Vegetarische Slager nog verspreid over enkele productielocaties. In onze eigen Vegetarische Fabriek in Breda zullen we meer ontwikkelmogelijkheden hebben voor 100% plantaardige producten en kunnen we ook gemakkelijker gecertificeerd biologische producten maken, waarnaar een groeiende vraag is. En we kunnen makkelijker publiek ontvangen in een eigen proefkeuken, zodat meer mensen kennis kunnen krijgen van voedselketens waarin geen dieren meer nodig zijn.

Samen met The Peas Foundation, Wageningen UR en TU Delft werkt De Vegetarische Slager aan nieuwe productieprocessen, waardoor de eigenschappen van verschillende soorten vlees nog beter benaderd kunnen worden dan nu al het geval is. En waarmee meer gebruik gemaakt kan worden van regionaal verbouwde voedselgewassen zoals Nederlandse biologische soja en lupine en regionaal verbouwde groenten.

Jouw hulp bij het realiseren van deze nieuwe fabriek, betekent niet alleen dat je een van de grondleggers bent van een geheel nieuwe ontwikkeling naar een meer plantaardige (en dus diervriendelijker) samenleving, maar ook dat je een veel hoger rendement op je geld mag verwachten dan de bank op dit moment biedt.

Bovendien krijg je als obligatiehouder 5% korting op al je aankopen in onze conceptstore of in onze webwinkel en kan je naam vermeld worden op de fabriek als een van de grondleggers van deze duurzame ontwikkeling. Het is niet voor niets dat Natuur & Milieu samen met ons campagne voert om de nieuwe fabriek tot een groot succes te maken!3. Vlees blijft een veelgevraagd product

Veel mensen vinden vlees lekker. En veel mensen zijn niet tevreden met de structuur van de vorige generatie vleesvervangers. De enige manier om consumenten te verleiden het vlees van dieren te laten staan, is wanneer vlees van planten minstens zo lekker is en andere voordelen heeft zoals gezonder,  beter voor het klimaat, de natuur, de dieren en de wereldvoedselvoorziening. In een land als India zijn 500 miljoen vegetariërs, maar naarmate de welvaart stijgt, ontstaat er steeds meer vraag naar bijvoorbeeld kip, omdat vleesconsumptie geassocieerd wordt met welvaart.

Onze grootste uitdaging is om consumenten in westerse landen maar ook in opkomende economieën zoals India, China, Brazilië, Rusland te laten proeven van een plantaardige toekomst. Dat is letterlijk van levensbelang voor mens en dier. Daarom hebben we haast. We willen heel snel zorgen dat plantaardige vleesvervangers van de nieuwe generatie beschikbaar worden over de hele wereld. Onze producten worden zelfs al verkocht in Zuid-Korea! Het toonaangevende trendwatch bureau JWT Intelligence noemde De Vegetarische Slager als een van de belangrijkste voorbeelden in de ontwikkeling van nieuwe vleesvervangers. Onze doorbraak in Nederland is zo overtuigend (en de afzet neemt nog steeds aanzienlijk toe), dat ook de rest van de wereld bediend moet kunnen worden. Onze nieuwe fabriek in Breda kan daarin een beslissende volgende stap vormen, ook omdat de productie daarmee efficiënter en goedkoper kan, wat ervoor kan zorgen dat we beter kunnen concurreren met vlees dat nog steeds tegen bodemprijzen wordt aangeboden. Wij denken dat het vlees veel duurder zal gaan worden en dat de prijzen van onze vleesvervangers zich in omgekeerde richting kunnen bewegen. Er is een wereld te winnen.

4. Ook een beetje jouw fabriek

Als obligatiehouder word je weliswaar geen echte mede-eigenaar van de fabriek, maar het is wel het geld dat jij uitleent dat goed werk gaat doen voor een meer plantaardige samenleving. Als mede-grondlegger van deze bijzondere ontwikkeling, kun je echt het gevoel hebben dat er iets goeds gedaan wordt met je geld, niet via een bank, maar rechtstreeks: jouw geld in een Vegetarische Fabriek. Elke maand ontvang je je rente, 5% op jaarbasis. Waarom we meer betalen dan de bank? Omdat we heel graag in contact met onze trouwe fans willen staan. Bovendien delen we liever onze opbrengsten met onze klanten dan met de bank.

Natuurlijk is beleggen nooit helemaal zonder risico, daarom raden we je aan om voordat je je inschrijft eerst de prospectus te lezen, zodat je exact weet wat de achtergronden van de obligatielening zijn, en welke kansen en risico’s daarmee verbonden zijn. Je vindt de prospectus hier.5. De toekomst is plantaardig 

De Vegetarische Slager is het geesteskind van Jaap Korteweg, die een succesvol biologisch akkerbouw bedrijf heeft in Brabant, een wind coöperatie stichtte, aan de wieg stond van precisielandbouwprojecten met behulp van GPS en een landgoed met natuurgebied ontwikkelde in landbouwgebied. Jaap is ervan overtuigd dat een plantaardig voedingspatroon van grote betekenis kan zijn voor de toekomst van de wereld, en heeft daarom al zijn kaarten gezet op de ontwikkeling van plantaardig vlees. Zoals PK’s vroeger van paarden kwamen en nu mechanisch worden opgewekt, zoals alarmsystemen vroeger uit waakhonden bestonden, zo wil Jaap alle slachtdieren en productiedieren bevrijden uit de voedselketen. Een ambitieus plan dat begint met smaak. Jaap Korteweg: ”De grootste vijand van een plantaardige toekomst zijn vlees- en zuivelvervangers die niet lekker zijn. Wie een slechte vlees- of zuivelvervanger proeft, is meteen genezen en zal niet snel een nieuwe poging wagen. Daarom is het mijn persoonlijke ambitie om alleen vleesvervangers te produceren die letterlijk naar meer smaken. Ik ben er heel erg blij mee dat dat tot nu toe gelukt is. Met onze nieuwe fabriek zal die ontwikkeling een enorme vlucht kunnen nemen!"


Jaap Korteweg werd in 2015 verkozen tot Beste Ondernemer van het jaar .
Dat belooft wat moois voor de toekomst!

Wilt u meer weten of heeft u een specifieke vraag?

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons tijdens kantooruren te bellen op 030-2660417 of te mailen naar investeren@devegetarischeslager.nl.
0
Winkelmandje
Uw winkelmandje is leeg.