1962
Op 11 september 1962 wordt in het West-Brabantse Langeweg op het gemengde boerenbedrijf van Gerrit en Janny Korteweg een jongetje geboren: Jaap Korteweg. Hij lijkt in de wieg gelegd te zijn om het agrarisch bedrijf van z'n ouders (8e generatie akkerbouwers en veehouders) over te nemen. Dat gebeurt ook. Maar de kleine man is eigenzinnig en hij schakelt het gangbare gemengde bedrijf om naar biologische akkerbouw.
 

1998
De uitbraak van de varkenspest in 1998 zorgt voor in ieder geval één vegetariër meer. Jaap besluit geen dieren meer te eten. Hij blijft echter heimwee houden naar de smaak, de bite en de structuur van vlees.

Er wordt contact gelegd met producenten van plantaardige eiwitten en wetenschappers om een nieuwe generatie vleesvervangers te ontwikkelen, niet van vlees te onderscheiden.

Samen met innovatieve chef koks wordt er gewerkt aan processen om de smaak van rund, varken en kip te vangen in vegetarische producten die tenminste dezelfde kwaliteit hebben als het origineel. Met succes!
 
 

2010
Op dierendag 2010 vindt de oprichting de Vegetarische Slager in Den Haag plaats. Een traditionele slagerij in een modern jasje waar alleen hardnekkige vooroordelen worden geslacht.
 

2011
Ferran Adrià (El Bulli, Barcelona) proeft met een team van topkoks ons ‘vleesch’  gemaakt van peulvruchten. Ze prijzen het substituut: “Dit is malser dan varken, sappiger dan kip!”
   
Steeds meer groentewinkels, keurslagers en versspecialisten worden Vegetarische Slager Dealer.

We mogen de Triodos Bank Hart-Hoofdprijs 2011 in ontvangst nemen voor 'meest innovatieve en inspirerende bedrijf’
 

2012
Samenwerking met de eerste Nederlandse supermarkten is een feit! Vanaf nu bieden alle Coop’s, Ekoplaza’s en JUMBO winkels het Vegetarische Slager assortiment aan.

Op de voorpagina van de NRCnext: “Liever nepkip dan plofkip” Gehakt wordt Gehackt! De pluimveesector is het er niet mee eens dat de Vegetarische Slager “meelift op de goede naam van kip” en dient een klacht in bij de Nederlandse

Voedsel- en Warenautoriteit over de productnamen. Er worden zelfs Kamervragen gesteld over de kwestie. De namen worden aangescherpt waardoor wordt aangetoond dat de smaak en structuur van vlees ‘gehackt’ is.In een groot artikel in de New York Times, vraagt culinair columnist Mark Bittman zich af: "Why, in other words, use the poor chicken as a machine to produce meat when you can use a machine to produce ‘meat’ that seems like chicken?"
 


Onze chef ontwikkelt Visvrije Palingsalade en wint hiermee de titel “Smaakvolste product van het jaar” bij De Smaak van Nederland.

Export naar Portugal. Binnen twee jaar 30 verkooppunten in een land met slechts 30.000 vegetariërs.

De Vegetarische Slager staat in de finale van de Nima Marketing Awards.

De PETA roept speciaal voor de Vegetarische Slager een onderscheiding in het leven “Meest diervriendelijke bedrijf van het jaar!”

Nick & Simon bij Life 4 You, palingeters bedrogen met vegetarische palingsalade: “Wij gingen er vol in!”
 

2013
Lancering van de mc² Burger in Parijs. De traditionele hamburger heeft eindelijk een serieuze vegetarische uitdager die zich op alle fronten kan meten met het origineel, maar 7x duurzamer is.

De marketeers van JWT Intelligence spotten de Vegetarische Slager als wereldwijd aanjager van een vegetarische trend die in 2013 definitief doorbreekt.

Samenwerking met Delhaize is een feit waardoor we kunnen lanceren in België.

Consumentenbond is lovend over onze Kipstuckjes: “Vegetarische Slager duidelijk de winnaar, lekker en lijkt erg op kip. Qua voedingswaarde doet het niet onder voor kip en is zelfs beter".
 


Onze chef wordt derde in de strijd om de Gouden Gehaktbal van de Telegraaf in een veld van 45 deelnemers, van wie er 44 echt vlees gebruiken.

We raken aardig ingeburgerd met onze burger: de HEMA verkoopt in alle Restaurants onze mc2 Burger! Ook verschillende musea volgen waaronder het Stedelijk Museum.

Samen met Natuur & Milieu en de Postcodeloterij zetten wij de Flexitariërscampagne op. 500.000 mensen krijgen gratis een pakje Kipstuckjes of Gehacktbal!
 

2014
Onze transparante verpakkingen maken plaats voor kartonnen en recyclebare diepvriesdoosjes.

Consumentengids: Onze mc2 Burger wordt als beste gewaardeerd van alle vegetarische hamburgers: ‘Een heerlijke kruidensmaak en een aantrekkelijke geur.’

De Vegetarische Slager Jaap Korteweg vertelt zijn verhaal op TEDX Ede.
 

Je vindt ons op de menukaart bij Bagels & Beans met Visvrije Tonynsalade.

Ook buiten Europa is er veel vraag naar ons vleesch: zo starten we export naar o.a. Zuid-Korea.

Onze prijzenkast wordt aangevuld met de Veggiebite Award, de Vegan Award binnen de categorie ‘Vegan Friendly Merk' en de prijs voor de 'Beste Ondernemer van 2015'!
 

2015
Succesvolle crowdfundingcampagne voor de realisatie van onze nieuwe fabriek: binnen 3 weken halen we 2,5 miljoen op!

Jaap Korteweg wordt verkozen tot Ondernemer van het Jaar 2015!

Op 1 november 2015 organiseren we een Kick Off Party in onze toekomstige nieuwe fabriek voor al onze fans, obligatiehouders en partners. Tijdens dit feestje introduceren we tevens de allereerste plantaardige Biefstuck ter wereld in samenwerking met Wageningen Universiteit (WUR).
 

2016
Openen onze eerste internationale conceptstore in Berlijn
   
We vielen in 2016 enorm in de prijzen!
Hierbij een lijstje:
• We wonnen de "Duurzame Week Utrecht Award" in de categorie Retail
• Onze Kipstuckjes werden bekroond als "Beste Vegan Product" tijdens de Vegan Awards 2016
• PETA reikte ons de award uit voor "Meest Meelevende Onderneming"
• Ontvingen de "Corporate 4 Animals 2016 Award" van de Eurogroup for Animals
• Als kers op de taart werd Jaap Korteweg verkozen tot "EY Emerging Entrepreneur of the Year 2016"!
 

Samen met UNOX introduceren we de eerste vegetarische balletjes in het houdbare vleesschap: ‘Gehacktballetjes in satésaus’!

1 op de 6 Saucijzenbroodjes die iedere dag bij AH to Go verkocht wordt, is van ons!

Introductie van een uitgebreide range vegan & vegetarisch broodbeleg bij Albert Heijn.

Onze Bratwurst breekt internationaal door en wordt verkozen tot ‘Best Banger’ in Leeds en ‘Beste Vega BBQ product’ in België.
 

0
Winkelmandje
Uw winkelmandje is leeg.