PRODUCTEN
Hoe lang zijn de diepvriesproducten houdbaar?
Onze bevroren producten kunnen na aankoop opnieuw ingevroren worden en zo’n 3-6 maanden (zie de THT datum) in de vriezer worden bewaard. Voor het bereiden moeten de producten eerst worden ontdooid: bij voorkeur een aantal uur in de koelkast of in de magnetron via de ontdooistand. Diepvriesproducten kunnen ook na aankoop in de koelkast bewaard worden. In de koelkast zijn onze diepvriesproducten enkele dagen houdbaar. Na bereiding raden we aan om het product max. 2 dagen te bewaren in de koelkast.
Hoe lang zijn de koelversproducten houdbaar?
Koelversproducten zijn zo lang houdbaar als de THT datum aangeeft, tenzij u voor de THT datum invriest.
Kan ik een koelversproduct opnieuw invriezen?
Op de dag van aankoop kan een koelversproduct ingevroren worden, de producten zijn in de vriezer tot zes maanden houdbaar. Na ontdooiing adviseren wij het product direct te consumeren.
Hoe moet ik het product bereiden?
Onze producten kunnen worden opgewarmd in de pan, net als ander vegetarisch vlees. Wij raden aan om onze producten niet in de magnetron te bereiden. Bereidingswijze per product is te vinden op onze productpagina vinden.
Is de verpakking recyclebaar?
Zowel het karton van onze diepvriesdoosjes en onze sleeves, als het plastic schaaltje zijn volledig recyclebaar.
Wat is lupine?
Lupine is een plant die bekend is  uit de tuin, hoewel onze lupine een andere, eetbare,variant is. Lupine heeft bonen, net zoals de sojaplant. Van deze  bonen wordt een vezel gemaakt met een stevige bite die de basis voor een aantal van onze producten vormt. De lupine zelf heeft een wat nootachtige smaak. De bonen zijn zeer eiwitrijk en vezelrijk en passen daardoor perfect in een gezonde maaltijd.
Waar komt jullie lupine vandaan?
De lupine die wij gebruiken is biologisch geteeld en van Nederlandse bodem. Het is een robuuste plant, die gemakkelijk geteeld kan worden zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische middelen. Van oudsher werd de plant in Nederland geteeld als groenbemester, om grond vruchtbaar te maken. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit wonderplantje ons landschap op steeds meer plekken gaan sieren. Nadat wij lupine herintroduceerden in 2010 kreeg het initiatief steeds meer navolging van anderen.
Welke producten zijn op basis van lupine gemaakt?
Wij hebben producten die gemaakt zijn op basis van lupine. Dit zijn de volgende producten:  
Bio Bitterbal, Bamischijf, Bio Kroket, Bio Shoarma, Bio Saucijzenbroodje en Loempia.
Waar komt jullie soja vandaan?
De soja die wij gebruiken als basis voor een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is GMO-vrij en komt uit kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden (Zuid-Amerika buiten de Amazone, midwesten van de VS, Canada en delen van Azië).Daarnaast hebben wij in 2014 voor het eerst zelf biologische lupine geteeld op Nederlandse bodem, een groot succes. In de toekomst hopen we veel van deze Nedersoja in onze producten te kunnen verwerken, veel verwerkingsprocessen zijn daar nu nog niet rijp voor.
Welke producten zijn op basis van soja gemaakt?
De volgende producten zijn op basis van soja gemaakt: Visvrije Tonyn, Gehacktbal, Rauw Gehackt, Rul Gehackt, Vegetarische Kipstuckjes, Vegetarische Kipspiesjes, Vegetarische Kip-Shoarma, Snackballetjes, mc2 Burger, Bratwurst, Gerookte Speckjes, Frikandelbroodje en Snackballetjes.
Is de soja die jullie gebruiken GMO vrij?
We gebruiken uitsluitend soja die niet genetisch gemanipuleerd (GMO) is. Dit is de beste garantie dat de soja ook afkomstig is uit de niet grootschalige teelt waar dus geen bossen voor gekapt worden. De GMO soja wordt vooral gebruikt voor toepassingen in veevoer en goedkope voedingsproducten, wij wijzen deze teeltvorm af.
Is de soja die jullie gebruiken biologisch?
The Vegetarian Butcher’s Daughter is de 100% biologische dochteronderneming van De Vegetarische Slager. Jaap Korteweg wil ook graag een voorbeeld zijn voor z’n drie dochters en biedt met The Vegetarian Butcher’s Daughter 100% biologische vleesvervangers die in smaak, bite, look & feel kunnen wedijveren met echt vlees.
Maken jullie gebruik van gefermenteerde of ongefermenteerde soja?
We maken momenteel gebruik van ongefermenteerde soja in onze producten. Er wordt verschillend gedacht over de gezondheidseffecten van ongefermenteerde soja, wetenschappelijke rapporten daarover spreken elkaar tegen. Dat neemt niet weg dat wij proberen alles te doen om alle nieuwe informatie over gezondheidseffecten in onze productontwikkeling mee te nemen. In dat kader is het goed om te kunnen melden dat we ook producten vervaardigen van door onszelf geteelde biologische lupine van Nederlandse bodem en we hebben nu ook zelf biologische soja geteeld in Nederland. Bovendien hebben we nieuwe vleesvervangers zoals onze Biefstuckreepjes en Vegetarische Bacon die gemaakt zijn van 100% regionaal geteelde groenten, zonder soja en zonder gluten!.
Zijn jullie producten biologisch gecertificeerd?
Een gedeelte van onze vleesvervangers is op dit moment biologisch. De volgende producten zijn voorzien van een EKO keurmerk: Bitterbal, Kroket en Bamischijf. Ons streven voor de toekomst is om een zo groot mogelijk deel van ons assortiment 100%  biologisch gecertificeerd te laten zijn. We gebruiken ook in de ongecertificeerde producten al veel biologische ingrediënten. Op dit moment is er onvoldoende aanbod in de markt van biologisch ontvet sojameel tegen acceptabele prijzen. Door te kiezen voor gentechvrije soja hebben we wel de zekerheid dat onze soja niet afkomstig is uit grootschalige teelt, zodat er dus ook  geen bossen voor gekapt worden. Onze inzet is om waar mogelijk te kiezen voor biologische, regionaal geteelde lupine of soja als belangrijkste ingrediënt van onze producten.
Zitten er E-nummers / MSG in jullie producten?
Onze producten bevatten geen MSG, mono sodium glutaminaat; wij zijn zeer kritisch op toepassingen van E-nummers en bevragen onze leveranciers daar met nadruk op. We streven er naar alleen natuurlijke E-nummers in onze producten te gebruiken. De Nederlandse warenwet verplicht voedselproducenten om, als er toegevoegd glutamaat in een product zit, dit d.m.v. het betreffende e-nummer te benoemen. Het gaat hierbij om de volgende e-nummers; E621 (MSG, mono-sodium-glutamaat de bekendste van de glutamaten), E622, E623, E624 en E625.

Gistextracten worden geproduceerd van de natuurlijke componenten die aanwezig zijn in de gistcel: eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en tijdens de productie van gistextract worden de eiwitten afgebroken tot deze bouwstenen. Één van de twintig bouwstenen van eiwitten is het aminozuur glutamaat.

Aangezien glutamaat een bouwsteen is van eiwitten is het daarom aanwezig in veel producten zoals tomaten, champignons en tevens in kaas. Sterker nog, alle eiwitrijke producten bevatten glutamaat als bouwsteen van de eiwitten en zelfs ons eigen lichaam. Gistextracten bevatten, naast de overige aminozuren, ook glutamaat. Deze is op natuurlijke wijze verkregen uit de gistcel, welke ook voor de productie van brood en bier wordt gebruikt.

Onze gistextracten bevatten géén toegevoegd additief E621, wat puur glutamaat is en wat o.a. door chemische synthese of fermentatie verkregen wordt. Gistextract is daarom ook een ingrediënt en géén additief zoals E621 is.

Onderstaande geeft meer info, o.a. ook over van nature aanwezige glutamaat in bepaalde voedingsmiddelen:

http://yeastextract.info/Worden er oerbossen gekapt voor het verkrijgen van de palmolie die jullie gebruiken?
Het milieu en duurzaamheid zijn voor ons zeer belangrijke aspecten in de bedrijfsvoering. Er is inderdaad veel palmolie in omloop die van leveranciers komt die oerbossen kappen. De palmolie en soja die wij gebruiken komt echter uit gecertificeerde bronnen waarvoor geen oerbossen worden gekapt.
Zijn de voedingswaarden van jullie producten vergelijkbaar met echt vlees?
Producten van de Vegetarische Slager bestaan bijna allemaal als basisproduct uit soja of lupine. Dit zijn beiden eiwitrijke en vezelrijke bonen die passen in een gezonde maaltijd.  Bovendien hebben we nieuwe vleesvervangers zoals onze Biefstuckreepjes en Vegetarische Bacon die gemaakt zijn van 100% regionaal geteelde groenten. Het verschil in samenstelling met de vergelijkbare dierlijke producten is klein, soms bevatten onze producten iets meer koolhydraten en vaak veel minder vetten. Het eiwitgehalte en het aantal calorieën per portie komt vrijwel overeen met de dierlijke variant. Wat betreft de vergelijking in voedingswaarde, verwijzen we naar de volgende website waar de voedingswaarde van onze eigen producten, te vinden op onze productenpagina, vergeleken kan worden met vleesvarianten:
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/?q=kip


Aan welke producten is ijzer of Vitamine B12 toegevoegd?
In de volgende producten is ijzer en/of Vitamine B12 toegevoegd:
- Speckjes gerookt
- Bratwurst    
- mc2 Burger                        
- Gehacktbal 
- Rul Gehackt                              
- Rauw Gehackt                          
- Snackballetjes                             
Hebben jullie veganistische producten?
We bieden keuze uit een groot aantal producten die geheel plantaardig en dus veganistisch zijn. Deze vegan producten herken je aan het groene ‘v’ logo rechtsonder op de verpakking.

Op dit moment is een groot deel van ons assortiment vegan. Het liefst maken wij ook alle producten vegan, echter kippenei-eiwit/zuivel zorgt voor een 'bite' die voor sommige van onze producten nog onmisbaar is. Smaakbeleving staat bij ons op één, dit is de enige manier om mensen die van vlees houden in te laten zien dat ze met onze producten niks hoeven te missen! Bovendien voorkomt de toepassing van ei en zuivel op dit moment nog de noodzaak van onplezierige E-nummers, die in veel vegan producten elders te vinden zijn. We werken met de meest vooraanstaande wetenschappers en met bedrijven als Hampton Creek in San Francisco aan plantaardige ei-vervangers omdat we ervan overtuigd zijn dat de toekomst plantaardig is.
Hebben jullie glutenvrije producten?
Gluten zijn allergenen. Wij geven aan of er gluten in onze ingrediënten worden toegepast. Op dit moment zijn onze producten niet gecertificeerd glutenvrij. De hoofdbestanddelen van onze vleesvervangers (lupine en soja) bevatten geen gluten, maar op de plaats van verwerking zijn mogelijk soms wel gluten aanwezig. We hopen in de toekomst ook gecertificeerd glutenvrije producten te kunnen leveren.
Welke allergenen zitten er in jullie producten?
Wij zijn wettelijk verplicht om de verplichte 14 allergenen te benoemen wanneer die worden toegepast in onze producten. Als 1 van deze allergenen in het product zit, is dat terug te vinden in onze ingrediëntendeclaratie
Welk type eieren wordt verwerkt in jullie producten?
De eieren die wij gebruiken zijn tenminste van vrije- uitloop kippen, waar mogelijk van biologisch gehouden kippen. We streven naar zoveel mogelijk eivrije toepassingen en waar we nog eieren gebruiken naar hoge welzijnsstandaarden. Omdat sommige van onze mixleveranciers nog niet werken met biologische eieren is soms vrije uitloop het hoogst haalbare op dit moment.
Ik vind de smaak te zout, te zoet, te kruidig van jullie product(en), kunnen jullie hier iets aan doen?
We hebben voor de bestaande samenstelling van ingrediënten gekozen, omdat deze door de meeste mensen in onze smaakpanels als de lekkerste beoordeeld wordt. Voor sommige producten hebben wij de receptuur aangepast met een lager zoutgehalte. Wel zijn we natuurlijk voortdurend bezig met ontwikkeling en vernieuwing van onze producten. Wellicht brengen we meerdere versies van onze producten uit in de nabije toekomst.
Welke aroma’s gebruiken jullie in de producten?
Al onze aroma’s zijn op plantaardige basis, dit houdt in dat ze zijn gemaakt van planten, groenten of mineralen. De precieze inhoud van deze aroma’s is ons keukengeheim. Volgens de wet worden aroma’s niet beschouwd als additieven, daarom volstaat de term ‘aroma’. Wij maken voornamelijk gebruik van natuurlijke aroma’s, dit betekent dat de stof niet kunstmatig verkregen is. We streven daarbij zoveel mogelijk naar het gebruik van duurzame en biologische producten die voldoen aan het kenmerk ‘clean-label’.
Welke kleurstoffen zitten er in jullie producten?
In ons Rauw Gehackt zitten natuurlijke extracten als 'kleurstoffen' gewonnen uit paprika en rode bieten. Dit om op een gezonde manier een meer 'vlezige' uitstraling te bewerkstelligen.
Waar vind ik de ingrediënten en voedingswaarde van alle producten?
Op onze website worden de ingrediënten en voedingswaarden van onze producten weergegeven: https://www.devegetarischeslager.nl/producten/assortiment . Daar staan ook de koolhydraten per product vermeld. Op de verpakkingen van de producten zelf staan ook alle ingrediënten- en voedingswaarden.
Wat is het vochtgehalte van jullie producten?
Onze producten bestaan voor gemiddeld 60% uit water. Het overige deel is droge stof. Dit is vergelijkbaar met het vochtpercentage van bijvoorbeeld echte kipfilet (75%) of rundergehakt (64%).
In welke producten is geen gist verwerkt?
Het ingrediënt gist zorgt voor een bepaalde smaak die belangrijk is voor de optimale vlees beleving van sommige van onze vleesvervangers. Gelukkig hebben wij ook producten in assortiment waar geen gist in verwerkt is.
De volgende producten zijn wellicht wel geschikt voor je: Vegetarische Bacon op basis van groenten, Vegetarische Kip-Teriyaki, Visvrije Tonyn, Biefstuckreepjes, Rauw Gehackt, Vegetarische Kipstuckjes en Loempia.
Vanaf welke leeftijd kan mijn kind jullie producten eten?
Vanaf 1 jaar kunnen kinderen echt genieten van de producten van de Vegetarische Slager.Voordien hooguit wanneer ze verwerkt zijn in een blender. Wij adviseren om te beginnen met kleine hapjes. Met onze snacks, zoals de Bitterballen en de Kroketten, adviseren we om nog even te wachten.
Kan ik de Vegetarische Kipstuckjes zelf marineren?
De Vegetarische Kipstuckjes zelf marineren of in een smaakvolle saus verwarmen is heel makkelijk, ze nemen de smaak heel goed op.
Zijn jullie producten gezond?
We gebruiken alleen de allerbeste ingrediënten, maar hanteren geen speciale gezondheidsclaim voor onze producten.  Ze zijn eiwit- en vezelrijk, ze zijn vetarm en algemeen wordt aangenomen dat plantaardige vetten gezonder zijn dan dierlijke, maar verder richten we ons vooral op smaak om een heerlijk alternatief te bieden voor vlees dat ook de voedingswaarde evenaart.
Wanneer voeren jullie een prijsdaling door?
Als (nog) relatief kleine speler op de markt hebben we nog geen grote inkoopkracht naar grondstofleveranciers, verwerkers en distributeurs en daar zit de grootste kostenpost. We groeien echter als kool, dus onze verwachting is dat we binnen afzienbare termijn tegen lagere prijzen kunnen gaan leveren, wat ook onze grote ambitie is. We proberen consumenten zoveel mogelijk tegemoet te komen door zodra er prijsdalingen mogelijk zijn, deze direct door te voeren. Dit hebben we de afgelopen tijd al 2 keer kunnen doen en we hopen in de nabije toekomst de prijzen nog verder te kunnen laten dalen zodat de vegetarische kiloknaller geen droom meer zal zijn maar realiteit! Als iedereen een hapje meehelpt, kan dit wel eens heel snel gaan.
Verkopen jullie ook broodbeleg?
Ons broodbeleg is verkrijgbaar bij 800 filialen van Albert Heijn en in de conceptstore in Den Haag. Ons assortiment bestaat uit Italiaanse, Gelderse en Kipworst (vegetarisch) en twee varianten vegan beleg: Boterhamworst en Boterhamworst Provençaal. Daarnaast hebben we ook nog twee borrelworstjes.
Zit er knoflook of ui in jullie producten verwerkt?
Knoflook en ui zijn geen allergeen, wat betekent dat ze niet in de allergenenlijst (Alba lijst) zoals die in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt zijn opgenomen.

Knoflook/ui valt onder ´kruiden´. Als het ingrediënt ´kruiden´ wordt weergegeven, zou hier knoflook/ui in kunnen zitten. U kunt op onze website per product de ingrediënten bekijken.
Waarom zijn niet altijd alle Fry's producten op voorraad?
De Fry's producten die wij in onze webshop aanbieden, zijn voorradig op basis van beschikbaarheid. De producten van Fry's komen uit Zuid-Afrika. In verband met onze duurzame bedrijfsvoering transporteren we alleen volle pallets naar Nederland. Hierdoor kan het weleens voorkomen dat onze Fry's producten tijdelijk niet leverbaar zijn. 
Zijn uw producten geschikt voor de Airfryer?
Helaas zijn de bitterballen, de loempia’s en kroketten van De Vegetarische Slager niet te bereiden in de Airfryer. Wij adviseren dan ook om de bereidingswijze zoals vermeld op de verpakking aan te houden, en in dit geval voor het bereiden van deze producten de frituurpan te gebruiken.
Waar is jullie Stoofvleesch verkrijgbaar?
Zowel ons Hollandsch Stoofvleesch als ons Indonesisch Stoofvleesch zijn inmiddels uit het assortiment en daarom helaas niet meer verkrijgbaar.
VERKOOPPUNTEN
Waar kan ik jullie producten kopen?
Ons concept is sinds 2010 uitgegroeid van 1 verkooppunt in Den Haag naar meer dan 2.600 verkooppunten in 13 landen, via zelfstandige versspecialisten, slagers, groentewinkels en supermarkten. Kijk hier voor alle diepvriesverkooppunten op onze verkooppunten pagina

Onze producten zijn daarnaast in het koelschap verkrijgbaar bij o.m. Jumbo, Albert Heijn XL, sommige Albert Heijn, PLUS en Spar filialen en bij Delhaize in België. Vriesvers kun je ons assortiment verkrijgen bij Coop, Ekoplaza. Onze salades zijn te koop bij Deen, Jumbo en Hoogvliet.

Je kunt onze producten ook online bestellen en thuis laten bezorgen via onze eigen webshop en via de Albert Heijn en Delhaize webshops.
Wat is het idee achter de Conceptstore?
Onze Conceptstore is gevestigd in het centrum van Den Haag, tegenover het stadhuis. Hier kun je terecht voor lekkere broodjes, afhaalmaaltijden, powerfood en meer informatie over de Vegetarische Slager. Onze chef en productontwikkelaar Paul Bom staat met zijn team klaar om de lekkerste gerechten te bereiden en alle vragen te beantwoorden. Kom dus gezellig langs voor de lunch!
Kan ik een franchisewinkel van de Vegetarische Slager starten?
Onze prioriteit ligt momenteel niet op het openen van nieuwe franchise winkels in Nederland. Ondernemers die een goed plan hebben of andere mogelijkheden zien, kunnen wel  altijd contact met ons opnemen om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen.
Hoe word ik verkooppunt van de Vegetarische Slager producten?
Binnen 5 minuten en 5 stappen is de Verkorte Vegetarische Slagers Vakopleiding af te ronden, en dat is voldoende om  Vegetarische Slager te worden. Wat nodig is? 1 m2 winkelruimte, een vriezer en onze diepvriesproducten. Kijk hier voor meer informatie.
Ik woon buiten Nederland en ik wil graag jullie producten kopen, kan dat?
We kunnen helaas onze producten niet per post naar het buitenland versturen, maar in steeds meer landen zitten importeurs van onze producten. Zoals in Portugal, Spanje, Zwitserland, Belgie, Duitsland, Zuid-Korea, Finland, Curaçao, Noorwegen en Luxemburg en binnenkort Frankrijk.
Kan ik een proefpakket opvragen van de Vegetarische Slager?
Proefpakketten verzenden wij niet vanwege de relatief hoge kosten voor transport. Voor een kennismaking met onze producten hebben we onze conceptstore in Den Haag (Spui 167A, tegenover het stadhuis, open di-za) en verder zijn onze  producten te koop bij onze 2600 verkooppunten in Nederland of in onze webshop.
WEBSHOP
Kan ik jullie producten online kopen?
Ons gehele diepvriesassortiment wordt online aangeboden via onze webshop: www.devegetarischeslager.nl/webshop

Ook een selectie van onze koelversproducten wordt aangeboden via www.ah.nl/appie en bij JUMBO via www.jumbo.com. 
Wat zijn de verzendkosten per bestelling?
Vanaf € 30,- euro kan besteld worden in de webshop. Vanaf € 100,- wordt de bestelling verzendkostenvrij verzonden.

€30 - €50      €9,75 verzendkosten
€50 - €75      €7,75 verzendkosten
€75 - €100    €4,75 verzendkosten
€100 - €200  GRATIS
€200 >          GRATIS + 6% korting

Kan ik ook bij bestelling in de webshop achteraf betalen?
De bestelling kan helemaal afgerond worden, bij directe betaling. Bestellingen op rekening zijn niet mogelijk.
Op welke manieren kan ik betalen in de webshop?
Bestellingen in onze webwinkel kunnen op de volgende manieren betaald worden:

iDEAL 
Veilig en vertrouwd via de eigen bank betalen. De betaling wordt direct verwerkt zodat de bestelling door ons ook direct afgehandeld kan worden.

PayPal 
Betalen via PayPal of met één van de door PayPal ondersteunde creditcards (American Express, Mastercard of Visa), daarmee wordt de betaling vrijwel direct door ons verwerkt.

Overboeking 
Kiezen voor handmatig overboeken, gaat via onze betaalpartner Buckaroo. Vervolgens komen direct alle gegevens in beeld die nodig zijn om de betaling te kunnen doen. De verwerking van een handmatige overboeking duurt iets langer dan via iDEAL of PayPal. De bestelling wordt in behandeling genomen zodra de betaling bij ons binnen is.
Kan ik een ander bezorgadres opgeven dan mijn factuuradres?
Om de bezorgkosten zo laag mogelijk te houden, worden er efficiënte routes gemaakt. Dit betekent dat levertijden vast staan. Wie niet thuis is op het opgegeven adres en tijdstip van de bestelling, kan een alternatief adres opgeven bij het plaatsen van de bestelling.
Wanneer krijg ik korting op mijn bestelling?
Hoe meer besteld, hoe meer korting op de totale bestelling!

Met een bestelwaarde boven € 200,00 ontvang je 6 % korting op de gehele bestelling.
Wat zijn jullie leveringsvoorwaarden?
Bekijk hier onze leveringsvoorwaarden in onze Algemene Voorwaarden.
Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
De levering vindt (na ontvangst van betaling) binnen 1-5 werkdagen plaats. Wij hanteren het volgende bestel- en leverschema:

Bestel & levermomenten

LEVERDAGEN

Bestellen                     Levering
MAANDAG                DINSDAG
voor 17:00       >        tussen 17:00-22:00

WOENSDAG              DONDERDAG
voor 17:00       >        tussen 17:00-22:00

VRIJDAG                     ZATERDAG
voor 17:00       >         tussen 09-00-14:00

De dag voorafgaand aan de levering van de bestelling, wordt per email bevestigd dat de bestelling de volgende dag zal worden bezorgd en hoe laat deze wordt bezorgd.

Leveren jullie ook in België?
Vanaf begin april 2016 leveren wij bestellingen af in Vlaanderen. Klik hier om meteen een bestelling te plaatsen!
Kan ik een cadeaubon kopen?
Wij hebben twee soorten cadeaubonnen: een cadeaubon van de Vegapolis en een cadeaubon die in onze Conceptstore verkocht wordt. Met de cadeaubon via de Vegapolis kan  gratis gewinkeld worden in onze conceptstore of in onze webshop. In onze webshop kan bij het betalingsproces deze kortingscode ingevoerd worden. De cadeaubon die afkomstig is uit onze winkel kan uitsluitend daar besteed worden.
Betaal ik BTW over de producten?
In onze webshop brengen we 6% BTW in rekening (op non-food na) over onze producten. Het totale BTW bedrag staat onderaan de factuur die na betaling en afronding vande bestelling per e-mail wordt verstuurd.
MEDIA
Plaatsen jullie advertenties?
Nee, we plaatsen geen advertenties. Het is natuurlijk wel mogelijk om een artikel over ons te schrijven/plaatsen. Beeldmateriaal en informatie uit eerdere interviews is te vinden op onze mediapagina.
Doet de Vegetarische Slager aan sponsoring?
In weerwil van de vele aandacht zijn we op dit moment vooralsnog een detaillist van beperkte omvang en om deze reden kunnen we helaas (nog) niet voldoen aan sponsorverzoeken.

CATERING & EVENEMENTEN
Kan ik mijn feestje, bruiloft of verjaardag laten cateren door jullie?
Ons team heeft versterking gekregen van Elly Tanis en Nella Lucas - het zusje van Vegetarische Slager Jaap Korteweg. Deze dames kunnen in heel Nederland op maat bruiloften, verjaardagen, familiefeestjes, bedrijfsuitjes en andere gelegenheden voorzien van heerlijke maaltijden, borrelhapjes en buffetten met ons vegetarisch vlees. Geschikt voor vegetariërs, zonder dat vleesminnaars in het gezelschap ook maar iets zullen missen! Bekijk hier de volledige menukaart en neem contact op met de Vegetarische Slager Catering voor meer informatie.
Hebben jullie een concept voor catering op publieksevenementen zoals festivals?
Dat hebben we! Met ´de Vegetarische Slager on tour´ komen wij met gierende banden naar jou toe op festivals en evenementen. Sinds april 2014 zijn we beschikbaar met verschillende Food Trucks voor grote en kleine events. Zo stonden we afgelopen jaar op Mysteryland, Foodtruck Festival Utrecht en het RTL Zomerfestival. Klik hier voor meer informatie.
Kan ik de Vegetarische Slager, Jaap Korteweg, inhuren als spreker op mijn evenement of bijeenkomst?
Jaap Korteweg spreekt met grote regelmaat op bijeenkomsten of evenementen met betrekking tot duurzaamheid, milieu, voedsel- / vleesindustrie & (MVO) ondernemen. Hij vertelt graag zijn verhaal in het Nederlands of Engels dat ondersteund kan worden met een proeverij of een workshop! Jaap boeken als spreker voor een evenement, kan via het Sprekershuys of Speakersacademy. Of in bijzondere gevallen rechtstreeks.
VACATURES
Op zoek naar een stage?
Momenteel kunnen wij helaas geen stageplaatsen of afstudeeropdrachten bieden.
We verwachten in 2018 weer stagiaires aan te kunnen nemen in Utrecht en Breda.
Mocht je in 2018 stage bij ons willen lopen, mail dan een duidelijk omschreven opdracht en motivatie naar solliciteren@devegetarischeslager.nl. 
Zijn er vacatures?
Interesse in een baan bij De Vegetarische Slager en denk je daarmee een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan ons team? Dan nodigen we je van harte uit om een open sollicitatie te sturen naar solliciteren@devegetarischeslager.nl t.a.v. Elze Hoogendoorn.
CONTACT
Waar is jullie kantoor gevestigd?
De Vegetarische Slager Kantoor
Jagerskade 17 
3552 TL Utrecht
Tel: 030-2660417

Ons kantoor is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00. Klik hier voor de routebeschrijving.
Waar kan ik een klacht of suggestie doorgeven?
Neem contact met ons op via het contactformulier.
Waar vind ik de Conceptstore in Den Haag?
De Vegetarische Slager Conceptstore:
Spui 167A
2511 BM Den Haag
Tel:  070 -3456764

De Conceptstore is geopend op:
dinsdag      11.00-18.00
woensdag   11.00-18.00
donderdag  11.00-21.00
vrijdag        11.00-18.00
zaterdag     11.00-17.00
zondag en maandag gesloten
Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten, de laatste ontwikkelingen en de scherpste aanbiedingen!

Wij zijn inmiddels de grootste slager ter wereld op social media! Volg ons op Twitter ,  Facebook of Instagram!
Ik heb een klacht over uw product, hoe kan ik deze indienen?
Wat vervelend om te vernemen dat u een klacht over ons product heeft. We vragen u vriendelijk een e-mail te sturen naar: info@devegetarischeslager.nl, we adviseren hierbij de verpakking van het product te bewaren.
0
Winkelmandje
Uw winkelmandje is leeg.