In de media

De Vegetarische Slager is tot onze grote blijdschap voor velen een niet aflatend interessant onderwerp. Zie hieronder quotes van verschillende media;

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2014
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
05-10-2014 IKONHUIS. De voeten van VegaSlager Jaap Korteweg zijn nog nooit zo schoon geweest na deze officieele voetwassing op dierendag én de dag van het offerfeest bij het IKONHUIS.

02-10-2014 FunxFM: Onze chefkok Paul Bom geeft in dit fragment tips voor een vegetarisch offerfeest!

09-09-2014 The Luminaries over merknamen. ‘De Vegetarische Slager’ is een geweldig voorbeeld van hoe je met een creatieve naam de markt openbreekt.

01-08-2014 Den Haag Centraal over de Vegetarische Slager: 'In de winkel zelf waan je je Sjakie van de chocoladefabriek'.

14-06-2014 De Gelderlander: Dit artikel stond 14 juni 2014 in de regionale dagbladen van Wegener.

03-07-2014 NOON: testpanel van Jeugdprogramma NOON test onze mc2 Burger: 'Lijkt net echt vlees!'

18-06-2014 Distrifood.nl: AH XL in zee met de Vegetarische Slager.

07-03-2014 Gezondnu.nl: Het smaakt naar vlees, het ruikt naar vlees en het is ... soja? Lupine? Jaap Korteweg verkoopt vlees waar geen dier aan te pas komt. “Ons ideaal is om vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets missen als ze vlees één of meer dagen achterwege laten.” Een interview met een idealist en lekkerbek.

06-03-2014 Storystellingmatters.nl: De Vegetarische Slager is enorm gegroeid en groeit nog steeds. Wat is precies de kracht van de Vegetarische Slager?

04-03-2014 Metro: Metro test iedere week een broodje bij een lunchzaak in Rotterdam. Deze week bij Arq met een ciabattabroodje met een burger van de Vegetarische Slager!

03-03-2014 issuu.com: Jaap Korteweg: 'Als we soja, lupine en groenten direct bereiden voor humane consumptie op een manier waarop we vlees totaal niet meer missen, dan kunnen we honger, dierenleed, ontbossing & klimaatverandering effectiever bestrijden dan op welke andere manier ook. 

21-02-2014 Lemouve.fr: Wat eten we in 2015? Vlees zonder vlees!

Feb 2014 Jaap Korteweg in Leven: 'We willen echt een alternatief worden voor de bio-industrie'

17-02-2014 ausfoodnews.com.au:  'Meat look-alikes from vegetables swallow up Europe'

Feb 2014 issuu.com: Bourgondisch leven zonder vlees: 'De bio-industrie wordt overbodig'.

Feb 2014 Delhaize.be: De Vegetarische Slager is een smaaktovenaar (vanaf pag. 50)

30-01-2014 Foodnavigator.com: 'The Vegetarian Butcher: next generation meat substitutes ripe for expansion'

24-01-2014 Radio 1: 'Een vega-chorizoworstje of vega-giros; De Vegetarische slager is steeds meer in trek bij het buitenland'. Luister naar een gesprek met de Vegetarische Slager: Jaap Korteweg

22-01-2014 HR Fernsehen: 'Vegetarisches Fleisch könnte eine Alternative sein'

17-01-2014 NAP: NAP Nieuws bezoekt iedere editie een bijzondere plek of een speciaal persoon in Amsterdam.  Deze week: De Vegetarische Slager, de enige van Amsterdam. 'Vegetarische kip: duur, maar net echt'.

14-01-2014 rtbf.be: chefkok Paul Bom laat in het Belgische tv-programma 'On n'est pas des pigeons' onze benedenburen vanuit de winkel in Den Haag kennis maken met de Vegetarische Slager.

Jan 2014 Smaakmakend: Interview met Jaap Korteweg; 'We geloven in smaak: uiteindelijk kiezen mensen voor vlees omdat ze de smaak zo lekker vinden, daarom zoeken we steeds naar een identieke smaakbeleving, of beter.

08-01-2014 koken.vtm.be: Online blog voor de belgische site VTM 'Er zat niets anders op dan de koe op een andere manier bij de horens te vatten: Jaap werd de  eerste en enige Vegetarische Slager ter wereld'

02-01-2014 Financieel Dagblad: Vegaslager Jaap Korteweg in het FD over onze rookworst, eigen fabriek en andere uitdagingen voor het nieuwe jaar!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
2013
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dec 2013 Smaakmakend: Kersteditie; heerlijk recept voor een 'wrappizza' met onze vegetarische shoarma 

Dec 2013 Managment Team: Gamechangers zijn meer dan vernieuwers... onze eigen Vegaslager Jaap Korteweg is genonimeerd voor gamechanger van het jaar 2013!

Dec 2013 Vegetarisch Fit: Mooi artikel over de Vegetarische Slager met veel lekkere recepten die je móet proberen!

Dec 2013 Consumentenbond: Onze vegetarische Kipspiesjes komen het beste uit de test! "Vegetarische Slager duidelijk de winnaar, lekker en lijkt erg op kip"

Nov 2013 YogaMagazine: Volgens de Hatha yoga pradipika is het gezonder voor lichaam en geest om 'zuiver' te eten. De Vegetarische Slager biedt uitkomst voor mensen met een hart voor dieren die de smaak van vlees of vis niet willen vergeten.

31-10-2013 FoodPersonality: De naam, 'een knipoog die duidelijk moest maken dat het streven was echt vlees zoveel mogelijk te benaderen', trok van begin af aan de aandacht van de media.

30-10-2013 Trouw: Vegetarisch recept van Sonja van de Rhoer. "De gerookte spekblokjes smaken lekker hartig, je bakt ze even aan en laat ze een minuutje rusten."

Okt 2013 Sprout: Uitgebreid interview van Annette van Soest met vegaslager Jaap Korteweg. "Hij wil de grootste slager van de wereld worden".

26-10-2013: In deze culinaire colum in Trouw wordt onze Vegetarische Gehacktbal middels een blinde proef getest.

18-10-2013 Radio 1: Column van Justus van Oel "Was die perfecte curry-kip ultra biologisch en dus peperduur, een stukje eco-afpersing? Mijn vrouw ging er goed voor zitten en zei: Het was geen kip, het was namaakkip van de Vegetarische Slager"  

16-10-2013 Eindhovens Dagblad: Restaurant King Thai in Eindhoven is het eerste Thaise restaurant dat gebruik maakt van onze producten. "We werken eerlijk en met duurzame producten hier uit de regio, zoals van de Vegetarische Slager".

INSTEEK magazine: "de Vegetarische Slager heeft een missie met een overtuiging die de mensen in ieder geval aan het denken zet en aanspreekt". 

07-10-2013 Vrij Nederland: Joël Broekaert schrijft een vervolg op de vegaslager. Hij gaat dieper in op de totstandkoming en structuur van onze producten zoals de sindskort gelanceerde biefstuckreepjes en speckjes.

Happi•Food: In deze editie is vegaslager Jaap Korteweg één van de Eetpioniers
- 6 portetten van smaakmakers - "Ons smaakpanel bestaat uit onze neefjes; fervente vleeseters"

Vrij Nederland: Waarom smaakt vlees naar vlees? Joël Broekaert in gesprek met Vegaslager Jaap. "De Vegetarische Slager kent het geheim en maakt spul dat dichtbij het orgineel komt"

05-10-2013 De Telegraaf: culinair recensent Felix Wilbrink van de Telegraaf testte onze Biefstuckreepjes en Speckjes gemaakt van 100% groente.

05-10-2013 Algemeen Dagblad: In de weekend bijlage, vlees zonder vlees met 100% groenten

04-10-2013 Spits "Vlees eten wordt het nieuwe roken" Op Dierendag denken Nederlandse kinderen niet meer alleen aan hun kat of hond, maar ook aan het dier dat op hun bord ligt. Door deze vegetariërs in de dop raakt vlees eten straks misschien wel uit de mode.

03-10-2013 De Persdienst: "Van gedoogd is vegetarisch nu zelfs officieel hip te noemen, de Vegetarische Slager experimenteert met lupinebonen als basis voor een nieuwe generatie vleesvervangers"

02-10-2013 FishTrends: Vegetarische Slager producten groot succes bij Vishandel Pooyé in Oosterhout. Lees hier het uitgebreide artikel

01-10-2013 Spits: Steeds meer vlees zonder vlees, over de Biefstuckreepjes en de Speckjes, Sp!ts ging het proberen

Okt 2013 ELLE | eten "Met name het Rauw Gehackt kan ons bekoren"

26-09-2013 Culy.nl: "Na jarenlang experimenteren, produceren en proeven ontketent de Vegetarische Slager vanaf nu een nieuwe revolutie: ‘vlees’ gemaakt van 100 % regionaal geteelde groenten."

26-09-2013 Hetkanwel.nl Vandaag presenteerde de Vegetarische Slager twee nieuwe vleesvervangers die volledig zijn gemaakt van wortelen, uien, aardappelen en Nederlandse peulvruchten

11-09-2013: MVO Vlaanderen: Delhaize verkoopt sinds begin deze maand als eerste Belgische supermarktketen producten van de Vegetarische Slager

10-09-2013 BNR radio Radiofragment waarin vegaslager Jaap Korteweg vertelt over Delhaize, de wereld veroveren en over de langverwachte rookworst!
(vanaf 28 sec.)

09-09-2013 Times Of India Artikel in de Indiase krant, Dutch 'vegetarian butcher' turns plants into 'meat'

03-09-2013 Youtube Waarom vernoemen wij onze producten naar vlees? Oprichter Jaap Korteweg legt het graag uit!

02-09-2013 VT Wonen de Vegetarische Slager als hotspot in het VT wonen magazine!

15-08-2013 DeliciousMagazine.nl: "Het idee dat nepvlees vooral voor net bekeerde carnivoren is, werd met de grond gelijk gemaakt."

06-08-2013 London Evening Standard "We can't believe it's not burger"

02-08-2013 VMT.nl: Vegetarisch tegen stamcelburger in Battle of the Burgers

15-07-2013 Accenture Innovation Awards 2013: Bekijk het filmpje van Jaap Korteweg en stem op de Vegetarische Slager voor de Publieksprijs.

12-06-2013 MKB Innovatie Top 100, plek 95: "De Vegetarische Slager, Utrecht, Innovatie: een revolutie in de voedingsmiddelenindustrie."

31-05-2013 Spits: "Een recent initiatief dat de toenemende populariteit van vegetarisch eten onderschrijft met cijfers is de Vegetarische Slager uit Den Haag."

29-05-2013 Koffietijd op minuut 13, Caspar Burgi: "Het is echt net kip, ik kreeg het zelfs terug van mensen die zeiden: jongens hier zit wél kip in!"

28-05-2013 Financieel Dagblad: "Uiteindelijk wil hij naar een vegetarische kiloknaller."

21-05-2013 Foodlog.nl: "Vegetarische Slager geeft prijsvoordeel door aan klant."

21-05-2013 Innofood.org: "Vegetarische Slager verlaagt prijzen."

06-05-2013 ICTV Ukraine news: "Dutch vegetarian meat!"

05-05-2013 M6 Capital: "The Dutch meat analogues will be able to meet future meat demands."

17-05-2013 BN De Stem: "Elly Tanis en Nella Lucas zijn samen een vegetarisch cateringbedrijf gestart. Op de bakplaat ligt kip, gemaakt van soja, die nauwelijks van echt te onderscheiden is."

16-05-2013 Algemeen Dagblad, In De Spiegel: "Vandaag: Jaap Korteweg, de man achter de Vegetarische Slager."

01-05-2013 Huffington Post Frankrijk: "...poulet sans volaille (bluffant)..." ("...kip zonder gevogelte (verbluffend)...")

16-04-2013 Le Figaro (Frankrijk): "La loterie néerlandaise distribue des steaks végétariens" ("De Nederlandse loterij deelt vegetarische steaks uit."

11-04-2013 Volkskrant: "De Vegetarische Slager verkoopt bijvoorbeeld 'kipstukjes' die de structuur van echte kip griezelig dicht benaderen."

06-04-2013 De Antwerpse Gazet (België): "Conclusie: de vegetarische kippenstukjes kunnen echt wel doorgaan voor de echte!"

05-04-2013 Het Laatste Nieuws (België): "De Vegetarische Slager wil ons land veroveren."

04-04-2013 Algemeen Dagblad: "Niet zomaar een 'veggie-burger' die je wel eens in de supermarkt ziet."

04-04-2013 Radio 538 Evers staat op: "Is ie al te verkrijgen in Nederland?"

04-04-2013 Radio 1 België: "U maakt vegetarische vleesproducten, als ik het zo mag zeggen?"

04-04-2013 3FM Ochtendshow Giel Beelen: "De eerste vegaburger die niet van echt is te onderscheiden."

29-03-2013 De Standaard: "Hoe hebben ze dat klaargespeeld?"

19-03-2013 Tecnologia Ambiente: "...oggi il fenomeno e cresciuto fino a varcare i confini dello stato in cui è nato." ("...het fenomeen is gegroeid en is de landsgrenzen overgestoken.")

18-03-2013 Zapplive op minuut 19:16 presentatrice: "En als we hadden gezegd dat dit een gewone hamburger was, had je het geloofd?" meisje in publiek: "Ja!"

02-03-2013 Huffington Post Frankrijk: "Le résultat est bluffant. La preuve en images:..." ("Het resultaat is verbluffend, zie deze foto's als bewijs:...")

28-02-2013 Pierre Wind bij Zapplive op minuut 21:40: "Dit lijkt kip, maar het is gewoon van soja gemaakt!"

27-02-2013 Parool: "Echte Bofkip heeft geen leven."

26-02-2013 Kassa Groen op de Vara: "Uit verschillende smaaktests komen hun Kipstukjes als beste naar voren."

25-02-2013 Trouw, Volkskrant, AD: "Kippenboer mag term 'bofkip' niet gebruiken."

25-02-2013 Telegraaf: "Rel om 'bofkip'"

22-02-2013 MTV3 Finse Nationale TV op minuut 01:47:40.

18-02-2013 Joop.nl opiniestuk Jacinta Bokma: Kiplekker "Lekkerder dan lekker en pas écht Puur & Eerlijk."

15-02-2013 Volkskrant column Micheal Persson: "Stop dan in plaats van paardenvlees voortaan soja in de rundvlees-lasagna. Ik garandeer u: niemand zal erover klagen. De koeien al helemaal niet."

13-02-2013 De Standaard (België): "De slager van de toekomst is vegetarisch. Dat heeft deze zaak in Den Haag goed begrepen."

25-01-2013 Sprout interviewt Jaap Korteweg: "De producten van de Vegetarische Slager lijken zo goed op vlees dat veel vleeseters niet doorhebben dat ze vegetarisch aan het eten zijn. En dat is precies wat oprichter Jaap Korteweg wil bereiken: vleeseters aan de vleesvervangers krijgen, zonder dat ze daarbij hun geliefde vlees missen."

21-01-2013 NRC Levenslessen met Jaap Korteweg: "Ik stel me voor dat we over 50 jaar geen vlees meer eten en terugkijken: hoe was dit mogelijk?"

10-01-2013 FoodReporter spot de Vegetarische Slager met een primeur op de Horecava.



05-01-2013 JWT Intelligence Trendrapport: 100 things to watch in 2013, sheet 32: "Meat substitutes are gaining adherents among the masses... Two-year-old Dutch Vegetarian Butcher markets its lauded faux meat products to outlets across Holland."

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ---------------------------------------
2012
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -------------------------------------

09-12-2012 Life4You: Nick en Simon proeven onze palingsalade en tuinen er volledig in! Op minuut 49 "Ik ging er vol in, voor mij was het echte paling!" 

23-11-2012 Koffietijd: Caspar Burgi kookt met ons rauw gehackt en laat Quinty onze kip proeven! Op minuut 36 "Nou, dit is de kip, ja dit is kip. Heel lekker!"

14-11-2012 Horeca Entree:  De Vegetarische Slager Wint Smaakvol2012 "Lute over De Vegetarische Slager: "Wat jullie doen is waanzinnig goed, jullie verdienen deze prijs als geen ander"."

08-11-2012 NRC: Wat is er mis met de term 'vegetarische kip'?  "De Revolutie van de opkomst van vleesvervangers roept een contra revolutie op."

08-11-2012 Trouw: "Producten van de veggie slager zijn vanaf nu gehackt" "De Vegetarische Slager bestaat nu ruim twee jaar en is met zijn vleesvervangers zeer succesvol."

08-11-2012 Volkskrant: "Vegetarische Slager maakt 'gehackt' van kritiek CDA"... "in een komisch filmpje zegt Jaap Korteweg dat hij geen verwarring wil creëren."

08-11-2012 NOS op 3: "Gehakt wordt Gehackt... zegt Korteweg in een humoristische video gericht aan CDA-er Jaco Geurts."

08-11-2012 Foodlog: Vegetarische Slager maakt 'gehackt' van kritiek CDA: "Lekker digital age en modern: gehèkt." 



29-10-2012 Sprout: Challenger 50 "Stappenplannen, daar doet De Vegetarische Slager niet aan. “Het is één grote stap met als inzet de concurrentie met de bio-industrie."

24-10-2012 Horeca Entree: Finalisten lekkerste Nederlandse product "9 ondernemers zijn met een product finalist van De Smaak van NL 2012, de prijs voor het lekkerste Nederlandse product.  

19-10-2012 NRC Koken, Janneke Vreugdenhil: "Het Rauwe Gehackt lijkt op het oog griezelig veel op gemalen vlees."

15-10-2012 Vegetariersbond Proefpanel: "Iedereen vindt de Tonyn(salade) het meest vissig smaken, deze is niet van echt te onderscheiden."

10-10-2012 Portugese TV met de Portugese Vegetarische Slager "O Talho Vegetariano"

10-10-2012 Trouw: Duurzame 100 "Dat is een flinke sprong de Duurzame 100 in! Jaap Korteweg, inmiddels beter bekend als de ‘vega-slager’ komt in één keer op plaats 39."

Sep 2012 Coop Keukentafelgids: Bedrieg uw man met De Vegetarische Slager "Kunt u het zelf eens proberen en kijken of u (en uw man) het verschil merkt!"

02-10-2012 NRC Handelsblad: "Wat is er mis met de term 'Vegetarische Kip?' "De revolutie van de opkomst van vleesvervangers roept een contrarevolutie op."

01-10-2012 Amsterdam FM, interview met Chèr Buurman: "Mensen denken "Hè dat kan toch niet?", maar dan blijft het wel hangen!"

27-09-2012 Joop.nl Opiniestuk Jaap Korteweg Vleeslobby in de stress door te goede vleesvervangers: "Met het huidige landbouwareaal zouden we een veelvoud kunnen voeden van het aantal mensen dat nu de aarde bevolkt. Met plantaardige kipstukjes, spekjes, gehaktballen en tonijnsalade en wat dies meer zij. Van slagersmessen tot ploegscharen!"

20-09-2012 Radio 1, Casa Luna: Het Ondernemersontbijt met ondernemer Jaap Korteweg. "Heerlijk, anders blijf je nog een uurtje langer zitten!"

19-09-2012 Reformatorisch Dagblad Opinie: Bio-industrie niet nodig om de wereldbevolking te voeden. Het dier moet uit de voedselketen, waarmee plantaardige eiwitten rechtsreeks door mensen geconsumeerd kunnen worden. 

19-09-2012 Boerderij.nl: Vegetarische Slager mag naam kip blijven gebruiken. De NVWA vindt dat De Vegetarische Slager zijn producten zodanig aanbiedt dat het duidelijk is dat het niet om vlees, maar een vleesvervanger gaat. 

17-09-2012 Trouw Opinie: Vergeet de megastal, eet vegetarisch vlees!In de voedingsketen zal het dier worden vervangen door een machine die van het huidige veevoer (bonen en granen) vlees maakt.

15-09-2012 Nieuwe Oogst: "Vega product mag geen kip of spek heten." "Vega-slager Jaap Korteweg, echtgenoot van Marianne Thieme - was zich tot de berisping van de NVWA van geen kwaad bewust. 'Wij proberen vlees te imiteren en verwijzen op onze producten naar de smaak die een consument mag verwachten.'"

21-08-2012 Cukmi.com: "El hombre que inventó la “carne vegetal” "Jaap Korteweg es holandés, octava generación de agricultores y hace un par de años se convirtió en El carnicero vegetariano."

14-08-2012 FoodHolland: Jumbo introduceert producten van De Vegetarische Slager. "De belangstelling voor de vleesidentieke plantaardige producten is zo groot dat De Vegetarische Slager uit gaat breiden naar 500 verkooppunten in het land: de samenwerking met Jumbo speelt hierin een belangrijke rol."

10-08-2012 Joop.nl: Alleen 'lekker' kan dieren bevrijden uit de voedselketen. Opiniestuk van Jaap Korteweg: "Vlees zonder botten, zonder graten, lichter verteerbaar en zonder enig negatief neveneffect in de productie? Dat perspectief kan de wereld een ander aanzien geven."

03-08-2012: NRC.NL > Koken:  "Overtuigende kiploze kipstukjes." "Zeg niets over de nepkip aan de tafelgenoten. Knappe jongen, die het uit eigen beweging opmerkt."

07-07-2012: Leeuwarder Courant: "Vegetarisch Kiloknallen."''Als eerste supermarktketen gaat Coop de producten van de Vegetarische Slager in alle filialen verkopen. Mensen rijden er speciaal voor om. Dit is een blijvertje.''

02-07-2012: Nederlands Dagblad: "Ruim Baan voor de Vegetarische Kiloknaller." "Nu COOP overstag is en andere supers zullen volgen, lijkt Korteweg in twee jaar tijd een grote doorbraak te maken."

juni 2012: Slowfood Magazine: "Tijd voor de Vegetarische Kiloknaller."''Anderhalf jaar geleden opende De Vegetarische Slager zijn deuren. Inmiddels heeft het bedrijf een groot aantal verkooppunten in heel Nederland en wordt het ‘vlees’ ook via de website verkocht. Een aantal restaurants heeft de kipstukjes en gehaktballen inmiddels op de kaart gezet, vanuit het buitenland is er veel belangstelling.''

30-06-2012: Spectrum, De Twentsche Courant: Welkom bij de vegetarische kiloknaller!

29-06-2012: Reformatorisch Dagblad: "Barbecuen en duurzaamheid, het kán samengaan." "Testman –zoals gewoonlijk heen en weer lopend tussen houtskoolwalm en eettafel– neemt een eerste hap. „Hm, hier heb je geen saus bij nodig”, klinkt het."

26-06-2012: ChickPeaMagazine: "Vegan Revolution at The Vegetarian Butcher." "It has to be said: the lupin based products of The Vegetarian Butcher taste great."

05-06-2012: NRC:  "Nog maar een vijfde deel van de Neder- landers eet elke dag vlees. Het aantal vegetariërs en flexitariërs stijgt ..."

19-05-2012: The Independent: "Is this the end of meat?" "These days, fake flesh looks – and tastes – just like the real thing. Kate Burt visits the first 'vegetarian butcher' and asks, are the omnivore's days numbered?"

18-04-2012: Evers staat op radio 538 over De Vegetarische Snackbar in Delft.

17-04-2012: Metro: "Vegetarisch eten is de geitenwollensokkensfeer definitief ontstegen. Je kunt nu zelfs naar de vegetarische snackbar."

14-04-2012: Radio OHM: "Nederland is nu klaar voor vegetarische producten." "De Vegetarische Slager heeft kennelijk een gat in de markt weten te vullen."

06-04-2012: Uitzending in Nieuwsuur over "Verantwoord eten is in."

April 2012: Magazine OneWorld test onze tonijn en spekjes gerookt."Vlees noch vis, wél lekker".

29-03-2012: Interview met Jaap Korteweg in het Financieele Dagblad. "Dierenrechtenorganisatie Peta looft $1 mln uit voor de beste diervrije kip. De Haagse Vegetarische Slager Jaap Korteweg (49) denkt een goede kans te maken.Daar is echter wel een Amerikaanse partner voor nodig."

22-03-2012: NRC Next koken: Liever nepkip dan plofkip. "De nieuwe generatie nepvlees is zo goed, dat het met the real thing kan concurreren. Janneke Vreugdenhil ziet hierin het ideale hulpmiddel tegen onze vleesverslaving." 

16-03-2012: Bezoek van Tv programma Melk en Honing aan onze winkel in Den Haag (van 12.35 tot 18.50 min.).

11-03-2012: Onze spekjes gerookt geproeft in De Koosjere Hamvraag (van 6.00-7.48 en 14.09-15.05 min.).

10-03-2012: Interview met Jaap Korteweg in het AD: "Vegetarisch Vlees" deel 1, "Vegetarisch Vlees" deel 2.

09-03-2012: Culinair schrijver en journalist Mark Bittman over zijn bezoek aan ‘The Vegetarian Butcher’ in de New York Times.

Feb 2012: Artikel in het magazine Gezondnu. "We zoeken door heel Nederland naar mensen met een hartstocht voor (h)eerlijk eten. Dit keer ontmoet Dorien Dijkhuis (vleeseter!) een heuse vegetarische slager: Jaap Korteweg."

18-02-2012: 'Bedrieg je partner actie' op de Huishoudbeurs.

10-02-2012: Artikel in Trouw: "De samenwerking tussen chefkok en productontwikkelaar bij het bedenken en maken ervan kost tijd, maar dat maakt wel dat onze 100% plantaardige vleesvervangers niet van echt zijn te onderscheiden.”

24-01-2012 in Horeca Entree: Inspelen op opkomst flexitariër: De Revolutie van De Vegetarische Slager.

10-01-2012 op de Horecava werd onze kok paul Bom geïnterviewd door Food Reporter: "Wij vonden het een intrigerende naamkeuze. De slager van vegetarische producten. Dat concept moesten wij maar eens aan de kaak stellen. Kijk mee naar hun fantastische verhaal op de Horecava 2012."

21-12-2011 was Korteweg te gast bij BNR Paul van Liempt. Zijn nepvlees is geprezen door topkoks en het ligt in de schappen van steeds meer winkels.

11-2011 in EKOLAND: Vegetarische slager turnt ook verstokte vleeseter om. Toonaangevende restaurants, natuurvoedingswinkels en binnenkort ook supermarktketens weten inmiddels De Vegetarische Slager te vinden.

13-12-2011 bij Editie NL: De vraag naar vleesvervangers stijgt, ook tijdens de feestdagen. Daar springen slagers handig op in. Bijna 1 op de 5 slagers heeft speciaal voor kerst vleesvervangende producten. De vegetarische gehaktballen, kipspiesjes, yakitori en greek zijn niet aan te slepen.

28-11-2011: De Vegetarische Slager is 1800ste partner van MVO Nederland.

25-11-2011: De Vegetarische Slager bij TEDx Amsterdam.

De kipspiesjes van De Vegetarische Slager op 1 in de Top 5 vleesvervangers van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

16-11-2011 in The New york Times: "Soy Substitute Edges Its Way Into European Meals".

Best getest in de consumentengids! Een team van experts testten het huidige aanbod van vleesvervangers. Bekijk de Teaser. Beoordelaar en bekende tv-kok Pierre Wind over de wokstukjes van De Vegetarische Slager: "...Ja, hier fop je een vleeseter mee! Echt uniek. Heel knap."Er staat een artikel over de test in Vleesmagazine. En in de consumentengids natuurlijk.

13-10-2011: de producten van De Vegetarische Slager zijn nu ook beschikbaar voor foodservice en export:
Bericht op innofood.nl

13-10-2011: Vleesmagazine constateert dat er slagers zijn die meegaan in de maatschappelijke ontwikkelingen. En niet de minste. Arno Wapenaar, winnaar van de verkiezing Slagerij van het Jaar 2008, werkt samen met Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) en heeft vleesvervangende producten in de toonbank liggen.


Op 13-10-2011 was Jaap Korteweg te gast bij Koffietijd:
"Jaap Korteweg maakt vandaag met Caspar heerlijke kip, tonijn en spek. Maar dan alles geheel vegetarisch terwijl het wel blijft smaken naar echt vlees." 

Op dierendag 2011 kwam Hart van Nederland bij ons langs.

Den Haag 24-09-2011- De eerste Triodos Hart-Hoofdprijs is gewonnen door de Vegetarische Slager. Tijdens de internetstemming kwam de Vegetarische Slager als eerste uit de bus, in een competitie met 8 andere duurzame ondernemers. Zie hieronder verschijningen in media op internet met betrekking tot dit bericht:

http://www.peopleplanetprofit.be/artikel.php?IK=2556

http://www.agd.nl/Advies/Nieuws/573385/Vegetarische-Slager-wint-prijs-Triodosbank.htm

http://www.innofood.org/nl/nieuws/5051/vegetarische-slager-wint-triodos-harthoofdprijs.html

http://www.dichtbij.nl/den-haag/ondernemersnieuws/artikel/2150236/vegetarische-slager-wint-triodos-harthoofdprijs.aspx

http://www.foodlog.nl/artikel/vegetarische-slager-wint-triodosprijs/allcomments/

http://www.mvonederland.nl/content/feed-item/vegetarische-slager-jaap-korteweg-populairste-ondernemer

http://www.degroteverleiding.nl/site/open2011.html

http://www.foodlog.nl/artikel/vegetarische-slager-wint-triodosprijs

http://www.omroepbrabant.nl/?news/162003372/Vegetarische+Slager+wint+prijs+Triodosbank.aspx

http://www.missethoreca.nl/1087500/cafe/cafe-nieuws/TraboccaGrijptNaastHart-Hoofdprijs.htm

http://vroegevogels.vara.nl/nieuws-item.131.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=358538&tx_ttnews%5BbackPid%5D=37&cHash=fcfa9c2a156dc6944dcf1924accd75f8

http://www.vleesmagazine.nl/nieuws/vegetarische-slager-wint-hart-hoofdprijs-13770.html

http://www.happynews.nl/2011/09/26/de-vegetarische-slager-wint-triodos-hart-hoofdprijs/

http://www.kookstudiogids.nl/NL/nieuws/0/Kookstudionieuws/817

http://www.devegetarier.nl/nieuws/de-vegetarische-slager-wint-triodos-harthoofdprijs

http://www.innovatienetwerk.org/nl/bibliotheek/nieuws/679/092011VegetarischeSlagervaltinprijzen.html

http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/nieuws/persberichten/winnaar-hhprijs-2011/

http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/9559781/Jaap-Korteweg-wint-prijs-van-Triodosbank.ece


Esta 22-07-2011: "De Vegetarische Slager organiseert samen met Eetwinkel Boerenjongens een avondvullend programma inclusief drankjes, viergangendiner en recepten mee naar huis. Uiteraard gaan jullie de gerechten zelf maken."

Kerkgenootschap der Zevendedags Adventisten 15-07-2011: "Sinds kort is woonzorgcentrum Vredenoord een depot voor producten van de Vegetarische Slager. Vleesvervangers met een leuke bite. Alles is dus vegetarisch!!"

Agentschap NL07-07-2011: “Nieuwe eiwitten op het menu met de Vegetarische Slager”

Partij vd Dieren 29-06-2011: “PINK! biedt smakelijk alternatief voor traditionele vleespromotie BBQ: “Kamerbewoners kunnen op vertoon van hun Kamerpas bij ons terecht voor het inmiddels legendarische broodje bal, voor de veelbesproken no-tuna salad of een verrukkelijk broodje lupinekroket beschikbaar gesteld door de Vegetarische Slager in Den Haag.””

I Love Eco.be “Laat je culinair verrassen door de structuur, de bite en de smaak”
(klik hier voor het artikel)

Méér-online “Ondernemers bundelen krachten bij Boerenjongens”
(11 juni 2011, klik hier voor het artikel)

Lunchroom.nl “Nieuwe ondernemers naar IJburg”
(10 juni 2011, klik hier voor het artikel)

Westonline “Haagse Vegetarische Slager krijgt groen lintje”
(10 juni 2011, klik hier voor het artikel)

Smakelijkduurzaam.nl 07-06-2011: “Vleesvervangers van Vegetarische Slager ook in Vierhouten”

Vleesmagazine 06-06-2011: “Vegetarische Slagerij ook in Vierhouten”

Inno Food 05-06-2011: “Vegetarische Slagerij in Vierhouten”

De Betere Wereld 24-05-2011 over Strawberry Earth Film Festival: “Praten over eten maakt hongerig. Proef daarom bij ons nepvlees van de Vegetarische Slager. Merk jij het verschil......? Eet smakelijk.”

Kookstudiogids.nl 9-5-2011: Column Jaap Korteweg.

Drimble 09-05-2011: “Vegetarische primeur in Vierhouten”.

De Vegetariër 04-05-2011: Hamburgertest.

Tv programma Altijd Wat, NCRC, 25-03-2011: “Al jaren horen we dat dat elke dag vlees eten helemaal niet goed voor je is. En niet alleen voor jezelf, maar ook voor het milieu en de dieren. Gelukkig is er nu een geweldig alternatief voor één dag of meer geen vlees per week: De Vegetarische Slager.”
(vanaf 8.22 minuten))

Urgenda 05-04-2011: “De Vegetarische Slager heeft plantaardige vleesvervangers die spectaculair zijn van structuur, bite en smaak. Culinair verrassende, hoogwaardige producten geschikt voor iedereen en in allerlei gerechten.”

“Room 55 Blog”: “In de leuke winkel aan het Spui in Den Haag voel, zie en proef je passie. Mooie, verrassende, innovatieve maar vooral smakelijke producten.” “Ben je in Den Haag, dan moet je even langs deze slager.”

Het Food Film Festival zaterdag 19 maart 2011 in Amsterdam: De Vegetarische Slager discussieerde mee in Het Grote Vleesdebat.
(van 18:03 tot 20:30)

Het Haagse tijdschrift voor natuur en milieu Branding jan-mrt 2011: "Een geslaagd alternatief voor vlees."

Linda Magazine maart 2011: "Onze favoriet: De Vegetarische Slager kroketten."

KRO De Wandeling 11-02-2011: Ook buiten de keuken is topkok Marco Westmaas actief. Hij bedenkt recepten voor De Vegetarische Slager. "Eigenlijk stond ik eerst heel sceptisch tegenover vleesvervangers, maar ik vind de gedachte erachter heel belangrijk."
(vanaf 16.55 minuten)

German radio Deutsche Welle 04-02-2011: "I have to come back for that delicious Spicy-No-Tuna salad"!

Volkskrant 24-01-2011: "De Vegetarische Slager gehaktballen zijn onze grootste klapper."

De Betere Wereld 01-02-2011: "Vegetarisch vlees? Dat klinkt lekker, maar ook tegenstrijdig. De Vegetarische Slager springt in dit verrassende gat in de markt."

P+ jan/feb-2011: Spiesjes en Zeesla van De Vegetarische Slager.

Easyjet Traveller 12-2010: "Meat gets the Chop at New butcher's shop in the Hague."

40 dagen duurzaam eten 03-11-2010 Sandra van Kampen is op allerlei manieren op zoek gegaan naar duurzaam eten. Uiteraard kwam ze langs bij de Vegetarische Slager.


Wageningen UR 11-2010: Interview met Jaap Korteweg.

RTL Nieuws 14-10-2010

Radio 538 12-10-2010

De Boerderij 12-10-2010

Westonline.NL 11-10-2010: Een bezoek aan de Vegetarische Slager in Den Haag.


Belgische Radio 1 08-10-2010: Een smaaktest onder 15 vleeseters. Onze vervangers blijken minstens zo lekker als echt vlees!

PETA 01-10-2011: Now De Vegetarische Slager—the Vegetarian Butcher—is open for business in the Netherlands, and the owners are keeping animals alive and people's tummies full with their scrumptious "cuts" of faux meat.

Dagblad De Pers: 29-09-2010

Website Misset Horeca: 13-09-2010

Volkskrant 10-09-2010: Sappig Vegavlees

De Vegetarier.nl 22-09-2010: Heldinnen van de Smaak

Programmamakers Wereldomroep over de producten van de Vegetarische Slager: “I’ve been vegetarian since New year’s day 2010 and I miss meat, but, wow, this is incredible!”
“Normally when I tasted meat substitutes, it tasted a bit spongy . This got none of that, it’s got a kind of fibre quality that meat has, and it’s really tender and it tastes good!”
(Klik hier voor de uitzending "Let's eat meat!" van 28-05-2010)

KRO’s radiopogramma "Tijd voor Twee": “Het ziet er net uit als vlees, het ruikt ook als vlees, het heeft wel echt die structuur!"
(Radio 2, 10-09-2010, klik hier voor de uitzending (vanaf 45 minuten))

Hofstijl (Harry van Zevenbergen) over de Vegetarische Slager, 20-09-2010: “Vanaf volgende maand kan ik voor het eerst sinds 1983 weer eens naar de slager. Ik kijk er nu al naar uit. Ik hou van tegenstrijdigheden van legers die vrede brengen, miljonairs die geloven in eerlijk delen en priesters met een gezond seksleven.”

"Mam wat eten we vandaag Blog", 20-09-2010: “Er lagen sushi’s, broodjes shoarma, teriyaki met een zeewiersalade en een broodje "kip kerrie". We kozen de teriyaki en de shoarma en wat hebben we gesmuld. Het is nog eventjes wachten maar dan opent de Vegetarische Slager op 4 oktober op het Spui in Den Haag zijn deuren. Hoera, ik kom eraan!”

Vegatopia, 27-09-2010: “We proefden sushi, met echt goeie rijst en lekkere vulling. Maar er was ook een fijne kerriesalade (…). En we aten bekendere gerechten: een soort bapao, pittige loempiaatjes, Thaise curry met lupine die erg aan een vleesproduct deed denken. (…) We zijn enthousiast over de producten.”

NRC, 25-09-2010: “Het moet worden gezegd, het smaakt aanmerkelijk beter dan de gangbare vleesvervangers.”

KASSA! verslaggever Anita van der Hulst over de Yakitori spiesjes: “Dit is zeker moeilijk te onderscheiden van vlees”
(VARA, Radio 1, 28-09-2010)

Bert Kranenbarg: “Ik ben een enorme liefhebber van kipsaté. Als je dit aan mij zou voorzetten en je zou zeggen hier heb je een bordje kipsaté, dan zou ik zweren dat dit kipsaté is. Het ziet er ook zo uit en het smaakt ook zo.”
(Radioprogramma "Knooppunt Kranenbarg" van 11-10-2010 Klik hier voor de uitzending (vanaf 1.37 minuten).

Volkskrant Magazine, 11-09-2010: "Vegetarisch vlees. Het bestaat natuurlijk evenmin als zwarte sneeuw
of alcoholvrije jenever. Maar er is binnenkort wel een Vegetarische Slager. En die gaat een revolutionair nieuw soort kunstvlees verkopen dat akelig dicht in de buurt komt van het echte werk."

KunsthalKOOKT 2010: Interview met Jaap Korteweg.


Trouw, 26-04-2010: “Fraai uitziende en goed smakende lupinehapjes”.


RTL Boulevard 27-09-2010
Albert Verlinde: "Het is echt heel lekker! Ik ben ook zo'n carnivoor maar als je dit proeft, denk je echt dat het kip is. Juist nu met dat gedoe met giftige kippen en dieren die slecht behandeld worden, is dit een perfecte oplossing."
Maik de Boer: "Ik ben een echte carnivoor die het liefste vijf spareribs naar binnen gooit. Ik voel echt een weerstand om dit te gaan proeven..."(...) "Wow! Ongelooflijk, ik moet zeggen dat ik dit écht lekker vind!"
(Zie website RTL Boulevard onder uitzending gemist).